Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012

Η κόντρα εργαζομένων ΟΤΑ – Δημάρχου μετακίνησε τον Γαϊτάνο
Για αντιδημοκρατική συμπεριφορά καταγγέλλει το Δήμαρχο Χίου, Πολύδωρο Λαμπρινούδη ο  Σύλλογος εργαζομένων στους ΟΤΑ, λόγω της μετακίνησης του Προέδρου του Σωματείου, Αλέκου Γαϊτάνου από τα ΚΕΠ στη Διεύθυνση Οικονομικής Ανάπτυξης.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος αρνείται τα περί πολιτικής δίωξης και υποστηρίζει ότι οι λόγοι που τον οδήγησαν στην συγκεκριμένη απόφαση μετακίνησης είναι αυστηρά υπηρεσιακοί.
Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αλέκος Γαϊτάνος από τη θέση του Προέδρου των εργαζομένων ΟΤΑ ήρθε πρόσφατα σε ρήξη με τον Πολύδωρο Λαμπρινούδη, λόγω της απόφασης του Δημάρχου να αναθέσει την ανακύκλωση απορριμμάτων σε ιδιωτική εταιρία, σχεδιασμός που βρίσκει κάθετα αντίθετους και τους εργαζομένους.
Ακολουθεί η ανακοίνωση των εργαζομένων ΟΤΑ και η απάντηση του Δημάρχου

Ανακοίνωση εργαζομένων ΟΤΑ
Ο Σύλλογός εργαζομένων στους ΟΤΑ καταγγέλλει το Δήμαρχο Χίου Πολύδωρο Λαμπρινούδη    για άκρως αντιδημοκρατική συμπεριφορά,  αφού έφθασε στο σημείο να διώκει πολιτικά ακόμη και τον Πρόεδρο του Διοικητικού μας Συμβουλίου , μετακινώντας τον επειδή τόλμησε να αμφισβητήσει τις επιλογές του στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων Υπηρεσιών του Δήμου αλλά  και λόγω της ενεργούς συμμετοχής του  στις επικείμενες εκλογές για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο.
 Ο Δήμαρχος  δεν μπορεί να δεχτεί ότι θα υποστεί και δεύτερη ήττα μετά από αυτήν των εκλογών για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο συνέδριο της ΠΟΕ ΟΤΑ, διαδικασία στην οποία παρενέβη ενεργά υπέρ συγκεκριμένων υποψήφιων εκπροσώπων της ΠΑΣΚΕ,  οι οποίοι τελικά αποδοκιμάστηκαν από τους εργαζόμενους του Δήμου.
 Ο κ. Λαμπρινούδης από την αρχή της θητείας του εγκαθίδρυσε ένα προσωπικό - παραταξιακό επιτελείο από αιρετούς και κομματικά ημέτερους υπαλλήλους του Δήμου,  με το οποίο αποφασίζει παρακάμπτοντας όλα τα θεσμοθετημένα όργανα, θεωρώντας το Δήμο ατομική του επιχείρηση.
Ο Δήμαρχος Χίου δεν αντέχει την διαφορετική άποψη αλλά απαιτεί από όλους τους συνεργάτες του να ακολουθούν χωρίς σχόλια τις δικές του αποφάσεις – εντολές, ανεξάρτητα από την ορθότητά τους.   Έτσι ενοχλήθηκε αφάνταστα με τις θέσεις που εξέφρασε δημόσια ο Σύλλογός μας και χάνοντας την ψυχραιμία του αποφάσισε να τιμωρήσει για παραδειγματισμό όποιον αμφισβητεί τις επιταγές του .
Θα πρέπει να γνωρίζει όμως ο Δήμαρχος Χίου ότι οι Υπάλληλοι του Δήμου Χίου δεν τρομοκρατούνται με τις διώξεις αυτές ούτε με τις απειλές που κατά καιρούς εκτοξεύει σε πολλούς από αυτούς. Αντίθετα όλα αυτά δυναμώνουν τη θέλησή τους  να αγωνιστούν για ένα Δήμο που να υπηρετεί τους Δημότες και όχι τους εργολάβους ,  να βοηθάει τους αναξιοπαθούντες και όχι τους ψηφοφόρους του Δημάρχου , να βελτιώνει το περιβάλλον αντί να το υποβαθμίζει  να θεωρεί την υγεία, την παιδεία , την καθαριότητα , την κοινωνική πρόνοια , δημόσια αγαθά και όχι εμπορεύσιμα είδη.
Ξέρουμε ότι με τις επιλογές μας αυτές θα βρεθούμε απέναντι από το Δήμαρχο,  ο οποίος έχει επιλέξει τον άλλο   δρόμο αυτόν που του υποδεικνύουν  τα όργανα του κομματικού σχηματισμού στον οποίο ανήκει , όμως είμαστε αποφασισμένοι να επιλέξουμε το δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης για τα συμφέροντα των συναδέλφων μας και των πολιτών της Χίου».

Απάντηση Δημάρχου:
Τα καλά και συμφέροντα των συνδικαλιστών ημών
Δεν εκφράζει την αυτοδιοικητική λειτουργία μου η σύγκρουση με τη διοίκηση του συνδικαλιστικού οργάνου των συνεργατών μου, φοβάμαι όμως ότι όσο η σιωπή εκλαμβάνεται ως αδυναμία, τόσο ο συνδικαλιστικός κατήφορος του κ. Γαϊτάνου και των συνοδοιπόρων του θα συνεχίζεται.
Αποκορύφωμα της πολεμικής τους στη δημοτική αρχή αποτελεί η τελευταία ανακοίνωση, μνημείο εξήγησης της έντονης αμφισβήτησης που διέπει το συνδικαλιστικό κίνημα, σε μια χρονική περίοδο που ο τόπος έχει ανάγκη την υγιή του έκφραση. Από τις εσωτερικές μετακινήσεις δημοτικών υπαλλήλων με απόφαση δημάρχου, στα πλαίσια των αλλαγών για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου, η διοίκηση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Χίου συγκινήθηκε μόνο για τη μετακίνηση του προέδρου της! Την καλώ να απαντήσει αν κατά την άποψη της η μετακίνηση προσωπικού σε θέσεις υψηλής ευθύνης στο δημοτικό οργανόγραμμα θεωρείται «πολιτική δίωξη». Την καλώ να απαντήσει αν οι θέσεις τμηματαρχών διακρίνονται σε «σκληρές» και «μαλακές» εντάσεως εργασίας κι αν εξ’ ορισμού οι συνδικαλιστές καπαρώνουν όσες θεωρούν ότι συνεπάγονται λιγότερο εργασιακό μόχθο.
Ο κ. Γαϊτάνος όχι απλώς δεν υποβαθμίστηκε ιεραρχικά, άλλωστε προήχθη σε προϊστάμενο του ΚΕΠ από το σημερινό δήμαρχο, αλλά σε μια εποχή κρίσιμη για την οικονομία, του παρέχεται η δυνατότητα να αποδείξει την υπηρεσιακή του ευσυνειδησία και ικανότητα σε ένα καθοριστικό για τους δημότες πόστο, αυτό του προϊσταμένου της  Διεύθυνσης Οικονομικής Ανάπτυξης, με λίγα λόγια αναβαθμίζεται. Από πού συνάγουν ο ίδιος και η διοίκηση του Σωματείου την πολιτική δίωξη; Τι έχουν να πουν στον συνάδελφο τους – προκάτοχο της συγκεκριμένης θέσης, μήπως ότι τελούσε τόσο καιρό σε δυσμένεια;
Κάνουν επίσης το λάθος να συσχετίζουν τη συγκεκριμένη μετακίνηση με την απόφαση εκχώρησης σε ιδιώτη της ανακύκλωσης. Καθαρά πράγματα. Η δημοτική αρχή σέβεται το δικαίωμα των υπαλλήλων, όπως και κάθε δημότη, στη διαφωνία και τη δυνατότητα ελέγχου των αποφάσεων της. Δεν προτίθεται όμως να εκχωρήσει ίχνος των αποφασιστικών της αρμοδιοτήτων, ούτε φυσικά να υποκύψει σε συνδικαλιστικές πιέσεις, ιδίως όταν βγάζουν μάτι ότι υποκινούνται από κομματικές θέσεις ή εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων. Ο κ. Γαϊτάνος και οι συν αυτώ ας το έχουν μόνιμα κατά νου,  ώστε να είναι απόλυτα διακριτοί οι ρόλοι.
Τέλος, οι υπαινιγμοί για αναξιοκρατική μεταχείριση εκ μέρους μου ή η καθ’υπόδειξη μετακίνηση  του προσωπικού ας είναι πιο μετρημένοι ανάλογα από το στόμα που βγαίνουν. Θα παρίστανα κι εγώ τον κήρυκα της αξιοκρατίας, αν προηγουμένως είχα … μπάρμπα στο Βροντάδο. Κλειστή η κοινωνία μας κι ας πάψουμε άλλο να την προκαλούμε.
Καλώ δημόσια τη διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων να ανακαλέσει την τελευταία της ανακοίνωση, να διευκρινίσει αν τα μέλη της προορίζονται μόνο για συγκεκριμένες υπηρεσιακές θέσεις και κυρίως να επιδείξει βούληση ειλικρινούς συνεργασίας με τη δημοτική αρχή, αφήνοντας τις κομματικές αγκυλώσεις των μελών της για άλλα γήπεδα. Προσωπικά είμαι έτοιμος να διαγράψω το τελευταίο της ατόπημα, αρκεί να αισθανθώ ότι παύουν να λειτουργούν ως προασπιστές των κομματικών τους θέσεων και των ατομικών τους συμφερόντων, όταν εκφράζονται υπό την ιδιότητα των εκπροσώπων των εργαζομένων. 
                                                                         Ο Δήμαρχος Χίου
                                                                    Λαμπρινούδης Πολύδωρος

2 σχόλια:

  1. Τι λέει ο δήμαρχος χίου για κολιτο του με αρχικά θ.T που εισπράττει δυο μισθούς από τον Δήμο και έχει και αναπηρική σύνταξη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κόβονται μισθοί,σύνταξις,επιδόματα και το λαμόγιο παίρνει δυο μισθούς και σύνταξη, καταγγελία στο ΣΔΟΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή