Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012

ΤτΕ: Στην Τράπεζα Πειραιώς το υγιές ενεργητικό της ΑΤΕ

Στην Τράπεζα Πειραιώς το υγιές ενεργητικό της ΑΤΕ, επιβεβαιώνει η ΤτΕ


Την πώληση του υγιούς ενεργητικού της Αγροτικής Τράπεζας στην Πειραιώς, ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος. 

Διαβεβαιώνει ότι με τη λύση που δρομολογήθηκε διασφαλίζονται στο ακέραιο οι καταθέσεις του συνόλου των πελατών της ΑΤΕ και η ομαλή συνέχιση των εργασιών της. 

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι θυγατρικές που δεν θα μεταβιβαστούν στην Πειραιώς, θα αξιοποιηθούν απο το δημόσιο ως περιουσιακό του στοιχείο. 

Σε ανακοίνωσή της η Τράπεζα Πειραιώς τονίζει ότι διασφαλίζονται όλες οι θέσεις απασχόλησης των εργαζομένων της Aγροτικής.

Προσθέτει ότι απο την προσεχή Δευτέρα όλο το δίκτυο καταστημάτων της ΑΤΕ θα λειτουργεί κανονικά, όπως μέχρι σήμερα, χωρίς καμία αλλαγή.

Οι δυο τράπεζες, σύμφωνα με την Πειραιώς, δημιουργούν έναν ισχυρό τραπεζικό οργανισμό με ενεργητικό 75 δισ ευρω, καταθέσεις 35 δισ. ευρώ, χορηγήσεις 47 δισ., προσωπικό που ξεπερνά τους 17 χιλιάδες εργαζόμενους και ένα δίκτυο 1.230 καταστημάτων, με παρουσία σε εννέα χώρες εκτός Ελλάδας. 

Με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ως μείζον έγκλημα την διάσπαση της Aγροτικής, καθώς όπως λεει ο νέος ιδιοκτήτης θα ελέγχει το 40% της αγροτικής γης της χώρας, η οποία είναι υποθηκευμένη στην ΑΤΕ 

Ακολουθεί το αναλυτικό κείμενο της ανακοίνωσης της ΤτΕ παρακάτω:

«Στο πλαίσιο των διαδικασιών εξυγίανσης, που προβλέπει ο σχετικός νόμος 4021/2011, διερευνήθηκε το ενδιαφέρον εγχώριων και ξένων τραπεζών για την απόκτηση του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας. Το τμήμα αυτό περιλαμβάνει κυρίως τα χαρτοφυλάκια ενήμερων δανείων και τίτλων καθώς και το σύνολο των καταθέσεων. 

Η Τράπεζα της Ελλάδος, με γνώμονα τη διασφάλιση των καταθέσεων και της εν γένει χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, προχώρησε στη μεταβίβαση του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς κατόπιν σχετικής πρότασης της τελευταίας, που έχει εγκριθεί από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Η διαφορά της αξίας των μεταφερόμενων στοιχείων ενεργητικού και παθητικού καλύπτεται από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας όπως ορίζει ο νόμος. 

Η άδεια της παλαιάς τράπεζας ανακλήθηκε. Για τα μη ενήμερα δάνεια με ενέχυρο αγροτική γη, που δεν θα μεταβιβαστούν στην Τράπεζα Πειραιώς, θα υπάρξει σύντομα ειδική νομοθετική μέριμνα. Επίσης, οι θυγατρικές εταιρείες που δεν θα μεταβιβαστούν θα αξιοποιηθούν από το Δημόσιο ως περιουσιακό του στοιχείο. 

Με την λύση που δρομολογήθηκε διασφαλίζονται στο ακέραιο οι καταθέσεις του συνόλου των πελατών της Αγροτικής Τράπεζας και η ομαλή συνέχιση των εργασιών της».


το άρρωστο κομμάτι που μέσα είναι και τα δάνεια που έχουν πάρει ΠΑΣΟΚ ΝΔ θα το πληρώσουμε εμείς υποθέτω

1 σχόλιο: