Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Η σοδειά της αμορφωσιάς, του Γιάννη Μακριδάκη


Όπως ακριβώς τα λέγαμε προεκλογικά.
Οι ντήλερς της Ελλάδας πιάσανε δουλειά. Και βιάζονται κιόλας να ξεπουλήσουν όσο όσο. Ο συντοπίτης μου ντήλερ Υπουργός διεμήνυσε δε με ύφος αλαζονικόν, όπως ακριβώς ταιριάζει σε αμόρφωτον σπουδαγμένο, πως θα ξεπουλήσει ανεξαρτήτως αντιδράσεων.
Βγάζουν την Ελλάδα άρον άρον στο σφυρί, δήθεν για την αποπληρωμή των χρεών των κατοίκων της. Οι επόμενες γενιές θα βλαστημούν τα κόκαλά όλων αυτών των αχρείων και όσων τους ψήφισαν συμφωνώντας ή αδιαφορώντας για το μεγάλο ξεπούλημα. Αυτή θα είναι η τιμωρία όλων αυτών των φοβισμένων ανθρωπάριων ψηφοφόρων, των αχρείων πολιτικάντηδων και των γελοίων τεχνοκρατίσκων που, αν και πήγαν κάποτε να σπουδάσουν, μείνανε αμόρφωτοι και κατάπιαν αμάσητο το χάπι της ανάπτυξης που τους σέρβιρε η φιλελεύθερη οικονομία. Η αμφισβήτηση παρέμεινε έννοια παντελώς ακαθόριστη γι’ αυτούς. Όσο για την ανθρωπιά δεν τίθεται ζήτημα. Αλαζόνες και ανάλγητοι, έχουν λησμονήσει τον θάνατο. Νομίζουν πως δεν τους αφορά. Υπάρχει μονάχα για τα κατώτερα, τα λαϊκά στρώματα. Αμ δε…
Οι παλιοί Έλληνες, ο λαός αυτής πατρίδας, κάποτε δίνανε ευχή και κατάρα στους απογόνους τους να μην πουλήσουν τη γη τους για κανένα λόγο. Τούτοι εδώ οι σύγχρονοι κάφροι των καπιταλιστικών πανεπιστημίων της αμορφωσιάς, ξεπουλάνε οι ίδιοι τη χώρα και τη ζωή των απογόνων τους. Ζούνε στην πλάτη των παιδιών τους. Υποθηκεύουν τις ζωές των ανθρώπων που φέρνουν οι ίδιοι στον κόσμο, αφήνοντάς τους δίχως πατρίδα. Κάνοντάς τους υπηκόους των Αγορών, ομοίους τους και χειρότερους δηλαδή. Δούλους από κούνια. Γεννοβολούν χειροπόδαρα δεμένους δούλους οι δούλοι. Κι έχουν και άποψη επ’ αυτού, έχουν υψηλή θεωρία.
Η επόμενη γενιά θα είναι υπερχρεωμένη και δίχως τίποτα για να πουλήσει. Ούτε ιδιωτικό ούτε δημόσιο. Τέλος χρόνου για την Ελλάδα ως κράτος. Παρόλα αυτά έχουμε και τους φασίστες και τους ναζί να απειλούν τον κάθε φουκαρά. Την ίδια στιγμή που ξεπουλιέται η χώρα στους διεθνείς τοκογλύφους, αυτά τα κατακάθια του συστήματος κυνηγούν τους φτωχούς μετανάστες.
Η Ελλάδα σήμερα κυβερνάται από αδίστακτους ντήλερς και κρετίνους κάφρους. Από αμόρφωτους που προέκυψαν ως σοδειά της κρίσης αξιών που βιώναμε τόσες δεκαετίες. Ό,τι σπέρνεις, θερίζεις. Νόμος απαράβατος.

5 σχόλια:

  1. ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ


    Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ στη Χίο http://www.syrizachios.gr/


    Σχόλιο του γραφείου τύπου

    Η τροϊκανη κυβέρνηση ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΔΗΜΑΡ, ετοιμάζεται να ξεπουλήσει κοψοχρονιάς, ότι απέμεινε από την κρατική περιουσία.
    Για ευνόητους λόγους δεν αντιδρά κανείς από τους ντόπιους αιρετούς στη Τ.Α σε αυτήν την εκδοχή.
    Κλαψουρίζουν όμως κατόπιν εορτής για την τιμήν των όπλων, όπως ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, ο οποίος αφού το ΠΑΣΟΚ σε αγαστή συνεργασία με την Δεξιά ξεπούλησε την Ολυμπιακή Αεροπορία, και άφησε την Χίο στο έλεος του κάθε “Βγενόπουλου”, έρχεται σήμερα να διαπιστώσει και να σχολιάσει για επικοινωνιακούς λόγους.
    Από την ίδια όχθη ο υπουργός Μουσουρούλης εξαγγέλλει φοροαπαλλαγές για τους νησιώτες, ως προπέτασμα καπνού, αφού ,μετά την συνάντηση του με τον Ραϊχενμπάχ προετοιμάζει το ξεπούλημα και των λιμανιών της πατρίδας μας
    Χίος Ιούλης 2012
    Το γραφείο τύπου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μακριδάκη, συμφωνώ σε όλα μαζί σου. Μόνο που για να νιώσει ο Έλληνας υπεύθυνος για την προστασία των πατρίων εδαφών του υπακούοντας στους "αγέννητους κριτές"-για να θυμηθώ και τον παμμέγιστο Παλαμά, θα πρέπει να έχει μια στοιχειώδη αίσθηση πατριωτισμού, κάτι που η μεταπολιτευτική αριστερά πολέμησε λυσσαλέα, χαρίζοντας, έτσι, τον πατριωτισμό στους αγαπημένους της σφίγγας, τους χρυσαυγίτες. Έτσι δεν είναι; Από κει και πέρα, ναι, όντως, θερίζουμε ό,τι έσπειρε τόσο η κοσμοπολίτικη φιλελεύθερη δεξιά, όσο και η μαρξιστική διεθνιστική αριστερά. Πατρίδα γιοκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δίκηο έχεις
      παντού όπου γίνονται ξεπουλήματα πρώτοι τρέχουν για αγώνα οι χρυσαυγίτες, στην Κρήτη, στη Μάνη, στη Χαλκιδική, πρώτα τα παιδιά αγωνίζονται

      Διαγραφή
    2. Καθένας ό,τι καταλαβαίνει...

      Διαγραφή
  3. Η ΕΛΛΆΔΑ ΚΥΒΕΡΝΑΤΑΙ(ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΗ) ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΕΝΤΟΛΈΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ.ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΤΙΜΟΥΜΕ.ΒΛΑΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΤΟΥς ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή