Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Δηλώσεις ΣΥΡΙΖΑ Χίου για την ακτοπλοία



Κακόγουστα και (επικίνδυνα) ανέκδοτα και χαριεντισμοί

Σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ κατά την παρουσία του στο Blue Star Patmos, ο Σ. Ζουμίδης, επικεφαλής του ψηφοδελτίου της μνημονιακά συγκυβερνώσας ΔΗΜΑΡ στις πρόσφατες εκλογές, κατακεραύνωνε την Olympic Air για την εγκαθίδρυση μονοπωλίου στη αεροπορικές μεταφορές και τις απλησίαστες τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων που αυτό έχει επιβάλει. Χαιρέτιζε όμως ταυτόχρονα, από κοινού με τον Κ. Μουσουρούλη, υπουργό ναυτιλίας της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, την δρομολόγηση του νέου πλοίου της Blue Star Ferries, εκτιμώντας ότι αυτή θα φέρει ανταγωνισμό στις τιμές των ακτοπλοϊκών μεταφορών. Αυτό που φυσικά γνωρίζουν οι Μουσουρούλης και Ζουμίδης, όπως και οι τοπικοί αιρετοί του ΠΑΣΟΚ που προέβησαν σε αντίστοιχες δηλώσεις, είναι ότι οι δύο εταιρείες (Olympic Air, Blue Star Ferries) ανήκουν στον ίδιο επιχειρηματικό όμιλο! 
 Ως ανέκδοτο θα μπορούσε να είναι καλό το να ευελπιστείς ότι θα φέρει ανταγωνισμό στην ακτοπλοΐα αυτός που επέβαλε το μονοπώλιο στις αερομεταφορές (πόσο μάλλον αν εκτός από τον αέρα καταφέρει να ελέγξει και τη θάλασσα). Για τους πολίτες όμως της Χίου που δεν μπορούν να ταξιδέψουν από και προς το νησί γιατί όλα τα εισιτήρια είναι απλησίαστα αλλά και για την οικονομία και τον τουρισμό του νησιού που έχει στραγγαλιστεί από τα ακριβά ναύλα, το ανέκδοτο είναι κακόγουστο.
Και εκτιμούμε και ακραία επικίνδυνο, καθώς ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ δεν μεριμνούν για να δεσμεύσουν ότι η σχετική αφθονία προσφοράς ακτοπλοϊκών δρομολογίων τον Ιούλιο και τον Αύγουστο δεν θα συνδυαστεί με την παντελή αδιαφορία για τη στοιχειώδη ακτοπλοϊκή σύνδεση της Χίου με τον Πειραιά τους υπόλοιπους δέκα μήνες του χρόνου. Οι ιδιοκτήτες των διαφόρων NEL Lines, Blue Star FerriesHellenic Seaways (Olympic Air, Aegean) έχουν κάθε λόγο να ικανοποιούνται με μια δρομολογιακή και τιμολογιακή πολιτική που στοχεύει στο μεγάλο, γρήγορο και εύκολο κέρδος του καλοκαιριού, που δεν αναλαμβάνει την υποχρέωση δρομολόγησης ασφαλών πλοίων (με συχνά δρομολόγια και φθηνά εισιτήρια) και τις υπόλοιπες τρεις εποχές του χρόνου. Οι τοπικοί όμως της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ γιατί ακριβώς χαίρονται όταν χαριεντίζονται μαζί τους;
ΥΓ: Και φυσικά οι επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν κάθε λόγο να επιχειρούν να ολοκληρώσουν τα μονοπώλιά τους αποκτώντας λιμάνια και αεροδρόμια που θα έχουν ξεπουληθεί από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Να είναι σίγουροι ότι θα βρουν απέναντί τους τη μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων του νησιού, με την αποφασιστική υποστήριξη και του ΣΥΡΙΖΑ.
Χίος 13-7-2012
Η Γραμματεία

4 σχόλια:

  1. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΧΙΟΥ ΣΤΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ “BLUE STAR PATMOS”

    Με έκπληξη διαβάζουμε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που ταυτίζει το σύντροφο Στ. Ζουμίδη με το βουλευτή της ΝΔ κ. Μουσουρούλη.
    Απέναντι στην άποψη του ΣΥΡΙΖΑ για κρατική ακτοπλοΐα και ναυτικούς δημοσίους υπαλλήλους, εμείς ζητάμε σύγχρονα και ασφαλή πλοία με χαμηλά ναύλα μέσα από έναν υγιή ανταγωνισμό των ναυτιλιακών επιχειρήσεων, για την εξυπηρέτηση των νησιών μας.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στην επιθυμία του να βρίσκεται στην επικαιρότητα από την ασφαλή θέση της αντιπολίτευσης, δε διστάζει να δαιμονοποιεί οτιδήποτε θετικό δρομολογείται σ’ αυτόν τον τόπο.
    Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.
    Εμείς τολμήσαμε να ρισκάρουμε χωρίς να υπολογίζουμε το κομματικό κόστος, γιατί η συγκυρία είναι απολύτως κρίσιμη και ιδιαίτερη, με μοναδικό γνώμονα το καλό του τόπου.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ δημαγωγώντας και προβοκάροντας από τη θέση της αντιπολίτευσης, υποσκάπτει τη διαπραγματευτική ικανότητα της χώρας απέναντι στην Τρόικα ανακαλύπτοντας την τελευταία εβδομάδα τις έννοιες της διαπραγμάτευσης και της ιδιωτικοποίησης.
    Γραφείο τύπου της ΔΗΜΑΡ Χίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. είστε δοσίλογοι κατά πρώτο και δεύτερον είστε το δεκανίκι και οι πρόθυμοι τις δεξιάς αφαιρέστε τουλάχιστον τον τίτλο τις αριστεράς.Δεν έχετε καμια ιδεολογική διαφορα και με το ΠΑΣΟΚ και με τι ΝΔ.

      Διαγραφή
  2. είστε η τρόικα του εσωτερικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οι 3 Σουλτάνοι του χαρατσιού της ΔΕΗ (Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης) λεηλατούν τους φαμιλιέρηδες και μιλανε τα υποκαταστατα του Βγενοπουλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή