Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ



Μετά και από τις προγραμματικές δηλώσεις που ψηφίστηκαν από το αναπαλαιωμένο μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, γίνεται φανερό ότι ξεκινά μια νέα επέλαση, σε βάρος του λαού, σε βάρος των εισοδημάτων μας και της ζωής μας.
Ένας νέος κύκλος ξεπουλήματος ξεκινά σε ό,τι απέμεινε από τη δημόσια περιουσία με αιχμή του δόρατος την ενέργεια, τους υδάτινους και φυσικούς πόρους, μια σειρά υπηρεσίες και δικαιώματα.
Αυτά μεταφράζονται για το νησί μας και το δήμο μας στην άνευ όρων παράδοση της φυσιογνωμίας του και του αιολικού του δυναμικού στους επενδυτές της Ρόκα Ιμπερτρόλα , οι οποίοι προχωρούν ακάθεκτοι, έχοντας και τη στήριξη της σημερινής κυβέρνησης.
Διά  στόματος του ίδιου του πρωθυπουργού δηλώθηκε στη βουλή ότι  επενδύσεις στην ενέργεια ΔΕΝ μπορεί το δημόσιο να  κάνει, το ίδιο ακριβώς είπε ο εκπρόσωπος της ΡΑΕ  στην ημερίδα της Περιφέρειας, γιατί αφήνει το μεγάλο φαγοπότι που έχει στηθεί με τα αιολικά πάρκα να το καρπωθεί ολόκληρο το μεγάλο κεφάλαιο ,καταστρέφοντας κάθε σπιθαμή γης, μετατρέποντας το νησί μας σε εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, ανατρέποντας κάθε λογική του μέτρου και της προστασίας του περιβάλλοντος, μακριά από τις πραγματικές μας ανάγκες  και με ρεύμα πανάκριβο που θα πληρώνεται από όλους εμάς για να κερδοφορεί η πολυεθνική.
Την ίδια στιγμή ο φυσικός πόρος του νερού οδεύει προς ιδιωτικοποίηση με το ξεπούλημα είτε των υπηρεσιών είτε των εταιρειών ύδρευσης προκειμένου και σε αυτόν το τομέα να εκτιναχθούν στα ύψη οι τιμές του νερού όπως έχει γίνει παντού στο εξωτερικό προκειμένου να υπάρχουν εξασφαλισμένα κέρδη για όσους θα λυμαίνονται αυτό το δημόσιο αγαθό, ενώ την ίδια ώρα θα μπαίνει και ζήτημα δημόσιας υγείας. Με άλλα λόγια η σημερινή δημοτική επιχείρηση ΔΕΥΑΧ με την οποία εμείς διαφωνούμε για την πολιτική της θα φαντάζει αγία μπροστά σε όσα θα συμβούν, συμπεριλαμβανομένων και των απολύσεων και της αλλαγής παραπέρα των εργασιακών σχέσεων.
Ήδη με την τελευταία απόφαση της σημερινής δημοτικής αρχής Χίου, που είναι πρόθυμη σε ό,τι αντιλαϊκό εξαγγέλλεται από τη κυβέρνηση να το εφαρμόσει, η ανακύκλωση των σκουπιδιών δόθηκε σε ιδιώτες, που σημαίνει θα λειτουργεί με κριτήρια κόστους –οφέλους και τελική χρέωση στον κάθε δημότη ξεχωριστά. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Σουρέλας στο δημοτικό συμβούλιο ως αρμόδιος αντιδήμαρχος παραδέχτηκε ότι τα τέλη των σκουπιδιών συνολικά θα αυξηθούν, επιβεβαιώνοντας πλήρως την κριτική και καταψήφιση από τη Λαϊκή Συσπείρωση.
Κάνουμε καθαρό στο λαό μας ότι αυτές οι εγκληματικές σε βάρος του πολιτικές , όπως και όλες οι άλλες σε παιδεία , υγεία , πρόνοια με τις υποχρηματοδοτήσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και σχολεία, με τις περικοπές στα φάρμακα και τόσα άλλα είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής του μονόδρομου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρώ, του μονόδρομου του πιο απάνθρωπου συστήματος που έχουν γνωρίσει οι λαοί, του καπιταλισμού.
Είναι τα αποτελέσματα το γεγονότος ότι ο λαός μας κάτω από τα τρομοκρατικά διλήμματα περί χρεοκοπίας που ούτως ή άλλως τη ζει, κάτω από την καλλιέργεια αυταπατών για την Ευρώπη που αλλάζει και για δήθεν αριστερές κυβερνήσεις, υποκύπτει στους εκβιασμούς και στις αυταπάτες και ενισχύει κυβερνήσεις και δημοτικές αρχές υπηρέτες της πλουτοκρατίας, που καταδυναστεύουν και μαυρίζουν τη ζωή του, ανεξάρτητα από το αν παρουσιάζονται  ως δεξιοί, κεντροδεξιοί σοσιαλδημοκράτες , κεντροαριστεροί ή «αριστεροί».
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ μπροστά στα νέα δεινά που έρχονται θα συνεχίσει να παλεύει για να προασπίσει τα δικαιώματα του λαού μας  τόσο μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά κυρίως στις γειτονιές, στα χωριά και στους χώρους δουλειάς μαζί με το λαό, μαζί με το Πανεργατικό Μέτωπο , μαζί με κάθε ριζοσπαστικό άνθρωπο και φορέα που θέλει να αγωνιστεί για να μην περάσει η νέα λαίλαπα της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. 

3 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΕΒΑΛΑΝ ΜΥΑΛΟ ΑΠΟ ΤΙς ΕΚΛΟΓΕΣ ... ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ...ΑΔΙΟΡΘΩΤΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΓΑΡ ΠΟΛΥ ΤΗΣ ΘΛΙΨΕΩΣ ΓΕΝΝΑ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗ. ΣΤΟ ΚΚΕ ΕΙΧΑΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΠΟΤΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή