Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Μισθούς... Ινδίας ζητά η τρόικα


Να καταργηθεί η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασία ζήτησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι επικεφαλής της τρόικας από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Κουτρουμάνη, κατά τη συνάντηση που είχε το κλιμάκιο των εκπροσώπων του ΔΝΤ και της ΕΕ με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.
Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Κουτρουμάνης εξέφρασε σοβαρότατες επιφυλάξεις για το θέμα της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης, ενώ στο αίτημα της τρόικας για τριετές πάγωμα της επικύρωσης των κλαδικών συμβάσεων αντιπρότεινε να προωθούνται όσες κλαδικές συμβάσεις προβλέπουν μηδενικές αυξήσεις.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν, πάντως, στην επέκταση των ειδικών επιχειρησιακών συμβάσεων και σε επιχειρήσεις οι οποίες απασχολούν λιγότερους από 20 εργαζόμενους.

Γ. Παπανδρέου: Δεν θα γίνουμε Ινδία

Στο μεταξύ, σε συνάντησή του με με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από την Κεντρική Μακεδονία, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια των επαφών που έχει με τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ανά περιφέρεια, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου φέρεται να δήλωσε πως «στην Ελλάδα υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις. Δεν είμαστε και δεν θα γίνουμε Ινδία».

Από Δανία του Νότου, Ινδία της Δύσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου