Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Υπουργεία υπό κατάληψη


Το γραφείο του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργου Κουτρουμάνη, έχουν καταλάβει περίπου 30 μέλη του ΠΑΜΕ και της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, απαιτώντας συνάντηση με τον υπουργό, ενώ περί τους 50 ακόμη διαδηλωτές έχουν αποκλείσει την είσοδο του υπουργείου Εργασίας στην οδό Σταδίου. Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, σε λίγη ώρα θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στο γραφείο του υπουργού. Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται κατά μιας πιθανής, όπως υποστηρίζουν, κατάργησης της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και την απένταξη επαγγελμάτων από τη λίστα των Βαρέων και Ανθυγιεινών.

Στο μεταξύ, υπό κατάληψη βρίσκονται επίσης αυτή την ώρα τα υπουργεία Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομικών, Εμπορίου, Υποδομών, Υγείας και Παιδείας και οι τεχνικές υπηρεσίες του ΙΚΑ. Υπό κατάληψη βρίσκεται επίσης το αμαξοστάσιο του δήμου Αθηναίων, ενώ συγκεντρώσεις γιατρών και νοσοκομειακών γίνονται έξω από νοσοκομεία.

Οι κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται μετά από αποφάσεις των συλλόγων των εργαζομένων και γίνονται στο πλαίσιο των κινήσεων διαμαρτυρίας που έχει προαναγγείλει η ΑΔΕΔΥ, κατά της εφαρμογής του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας και του ενιαίου μισθολογίου.

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν σήμερα και αύριο με καταλήψεις και σε άλλα υπουργεία, ενώ οι αποφάσεις λαμβάνονται κατά περίπτωση από τους συλλόγους των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου