Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Ζήτημα νομοτέλειας, του Γιάννη Μακριδάκη

Το είδαμε και αυτό.
Τρεις υπουργοί γεννημένοι και μεγαλωμένοι πολιτικά μέσα στη χειρότερη συντεχνία, στη συντεχνία του Πασόκ που κατάστρεψε την Ελλάδα, υπογράφουν, και όχι συγγράφουν, άρθρο ενάντια στις συντεχνίες - των άλλων, των ψηφοφόρων τους!

Τρεις πολιτικοί, συνεχιστές και τιμητές μιας πολιτικής που επί τριάντα χρόνια υμνεί την αμορφωσιά, αναδεικνύει τα μηδενικά, τους ρουφιάνους, τους κομματικούς γλείφτες και υποτελείς, τους αποτυχημένους κάθε μικροκοινωνίας σε πολιτικούς παράγοντες, εκτρέφει από εργατοπατέρες έως στελέχη μιας διεφθαρμένης, απαίδευτης και φαιδρής τοπικής αυτοδιοίκησης και κεντρικής εξουσίας, βγήκαν αναιδέστατα μόλις χτες για να μας πουν ότι φταίμε όλοι μαζί που γίναμε κοινωνία λαμόγιων,και πως αυτό πρέπει να αλλάξει άρδην για να σωθούμε. Πως είναι τώρα η τελευταία ιστορική ευκαιρία μας και πως, τύχη αγαθή γι' αυτούς, τους έλαχε αυτή την ύστατη ώρα να κατέχουν θέσεις αρχηγικές για να μας βάλουν με πείσμα και αυταπάρνηση στον ίσιο δρόμο!

Τόση αναίδεια σε πολιτικό κείμενο δεν έχει υπάρξει ποτέ ξανά στην ιστορία του ελληνικού κράτους.

Οι κορυφαίοι της πιο καταστροφικής για τη χώρα συντεχνίας, οι πολιτευτές που μέχρι πριν δυο χρόνια ηγούνταν οι ίδιοι συντεχνιακών αγώνων ή υποστήριζαν ή ανέχονταν τις πρακτικές τους, οι πολιτικοί που διαχειρίζονταν ή ανέχονταν τη διαχείριση του δημοσίου χρήματος προς το συμφέρον των συντεχνιών και εις βάρος της εναπομείνουσας υγιούς κοινωνίας προς περισυλλογή ψήφων, αυτοί που έβαλαν εκβιαστικά τον Έλληνα πολίτη στη νοοτροπία "για να ζήσω πρέπει να γίνω κομματόσκυλο, υποτελής, δούλος, πελάτης των βουλευτών", οι ίδιοι άνθρωποι που μέχρι πριν τις τελευταίες ακόμα εκλογές υιοθέτησαν την λαϊκίστικη τακτική υποσχεσιολογίας "λεφτά υπάρχουν" για να εξαπατήσουν και να προσεταιριστούν τον συντεχνιασμό προς ίδιον και κομματικό όφελος, οι ίδιοι αυτοί θλιβεροί εξουσιαστές είδαν ξαφνικά μπροστά τους το φως της αρετής και βγήκαν συντεταγμένα με κείμενο όχι μετάνοιας, ούτε παραίτησης προς αναγνώριση των ευθυνών τους για την κατάντια της Ελλάδας, αλλά με κείμενο προειδοποίησης προς όλους μας πως πρέπει όλοι να αλλάξουμε αλλά οι ίδιοι να παραμείνουν στις θέσεις τους και να μας πάνε μπροστά, με πορεία διαφορετική πλέον και με εχθρούς τους πρώην συντρόφους.

Είναι όμως τόσο θλιβεροί που δεν έχουνε πάρει χαμπάρι τίποτα.
Δεν έχουνε πάρει χαμπάρι ότι ο συντεχνιασμός τον οποίον υπηρέτησαν και εξέθρεψαν θα κατακρημνιστεί παίρνοντας μαζί του και την δική τους συντεχνία, την ηγετική πασών των άλλων, την κορυφαία, δικαιωματικά, ως χειρίστου είδους τέτοια. Διότι δεν γίνεται να πέσει εκ θεμελίων το οικοδόμημα αλλά η κορφή του να στέκει αγέρωχη στη θέση της.
Η Ελλάδα που έφτιαξε το Πασοκ και συντήρησε στα διαστήματα της διακυβέρνησής της η ΝΔ θα καταστραφεί πρώτα ολοσχερώς, και ύστερα θα αναγεννηθεί από τα συντρίμμια της. Και στην καταστροφή θα πάρει μαζί της και τους θλιβερούς ηγέτες της.
Νομοτελειακά.
Γιάννης Μακριδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου