Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Κομμάτια και θρύψαλα

Τώρα που πέρασαν δυό μέρες από τα "γεγονότα" της 20/10/2011 στην Πλατεία Συντάγματος επιτρέψτε μου μερικά σχόλια.
Από μέρες το ΠΑΜΕ είχε εξαγγείλει για την Τετάρτη που μας πέρασε περικύκλωση της Βουλής.
Για πρώτη φορά, τα τελευταία έτη, το ΠΑΜΕ αποφάσισε να μην διαδηλώσει-παρελάσει απλώς και χωριστά από τους υπόλοιπους πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους που διαδηλώνουν κατά του Μνημονίου αλλά να παραμείνει στο Σύνταγμα.
Στην αρχή η είδηση με χαροποίησε, πίστεψα ότι το ΚΚΕ έπιασε επιτέλους το μήνυμα για μια ενιαία αντίσταση κατά της τρόικας και των ξεπουλημένων ντόπιων συνεργατών της.
Μόλις είδα τα πρώτα πλάνα απ΄τη Βουλή μ΄έζωσαν τα φίδια.Η μακρόχρονη ενασχόλησή μου με τα κινήματα κοινωνικής αντίστασης μου είχε μάθει ότι όταν περικυκλώνεις ένα θεσμικό φορέα εξουσίας κοιτάς ΠΡΟΣ αυτόν και όχι προς το πλήθος που διαδηλώνει.
Η σημειολογία της εικόνας που μου μεταφέρθηκε από τηλεοράσεως αλλά και φωτό με πυκνές γραμμές ανθρώπων με σημαίες και κράνη στα χέρια στην αλυσίδα της περιφρούρησης,μου έδωσε την αίσθηση μιας δεύτερης σειράς -μετά τα ΜΑΤ- προστασίας του Κοινοβουλίου.(ας μην ξεχνάμε όχι όποιου κι όποιου αλλά ΑΥΤΟΥ του κοινοβουλίου που έχει οδηγήσει τη χώρα στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα δια της ψήφου του).
Αμέσως κατάλαβα ότι στόχος του ΚΚΕ δεν ήταν να περιφρουρήσει καμία δική του συγκέντρωση αφού στο Σύνταγμα διαδήλωναν ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, Πρωτοβάθμια σωματεία κ.α. αλλά αφενός να προσαρμόσει  μια για πάντα τον τρόπο που πρέπει να διαμαρτύρονται οι εξαγριωμένοι, πιά ,πολίτες σύμφωνα με το δικό του πολιτικό και διαδηλωτικό πρωτόκολλο (συνήθως καθωσπρέπει) και κατά δεύτερον να ξεμπερδεύει με το αντιεξουσιαστικό μπλοκ (ή μάυρο μπλόκ)το οποίο είχε αρχίσει να συγκεντρώνει στις γραμμές τους επικινδύνως και άλλους,φιλήσυχους έως τότε πολίτες.(την προηγούμενη μέρα είχα ακούσει με τα ίδια μου τ΄αυτιά στα τηλεοπτικά κανάλια ότι ανάμεσα σ΄αυτούς που επιτίθενται στα ΜΑΤ βρίσκονται και ηλικιωμένοι και άλλοι ξεκουκούλωτοι).
Ήταν νομοτελειακά σίγουρο ότι, λοιπόν, ότι έτσι που είχε στηθεί το σκηνικό θα υπήρχε αναπόφευκτα σύγκρουση μεταξύ της περιφρούρησης του ΠΑΜΕ και των αντιεξουσιαστών.
Εδώ θα κάνω μια παρένθεση να μιλήσω γι΄αυτό το μπλοκ, των αναρχικών, αντιεξουσιαστών, κουκουλοφόρων,μπαχαλάκηδων, χουλιγκάνων, γνωστών-αγνώστων, προβοκατόρων και εσχάτως αποκληθέντων αναρχοφασιστών (πολιτικό όρο που αν ενθυμούμε σωστά εισήγαγε στην πολιτική ζωή ο αείμνηστος Ευάγγελος Αβέρωφ και είναι κενός πολιτικού περιεχομένου τόσο όσο κι ο όρος φασιστοκομμούνι).
Όλοι οι άνθρωποι που έχουν κατέβει έστω και μια φορά στο δρόμο γνωρίζουν ότι αυτό , το μαύρο, μπλόκ, δεν είναι ομοιογενές.
Αποτελείται συνήθως από μικρής ηλικίας ανθρώπους, νέους,πράγμα που καταρρίπτει το μύθο του "γνωστού-αγνώστου" μιας και 30 χρόνια τώρα θα ήταν μεταλλαγμένοι αν παρέμεναν νέοι εις το διηνεκές.Μέσα σ΄αυτό το μπλόκ υπάρχουν ιδεολόγοι της Αναρχίας,ταλιμπάν των Εξαρχείων πεισμένοι ότι μόνο με την καταστροφή θα έρθει κάτι νέο,πιτσιρικάδες που τις Κυριακές τρέχουν στα γήπεδα,πασιφιστές αντιεξουσιαστές, κάποιοι μονίμως εξαγριωμένοι και ναι υπάρχουν και ασφαλίτες, όπως και σε ΟΛΑ τα μπλοκς που διαδηλώνουν, όσο για προβοκάτορες δεν γνωρίζω με ποιά έννοια χρησιμοποιείται ο όρος: με την έννοια του έμμισθου κρατικού υπαλλήλου ή με την έννοια του ανθρώπου που με τις ενέργειες του εκτρέπει μια άλλη πολιτική τακτική δράσης στο δρόμο δίνοντας τα όπλα στο Κράτος να σκληρύνει τη στάση του;(αν και αναρωτιέμαι πόσο πιό σκληρό μπορεί να γίνει το Κράτος τώρα; δεν έχουμε μια άτυπη κοινοβουλευτική δικτατορία ήδη;)
Το ολέθριο σφάλμα του μαύρου μπλόκ σήμερα είναι ότι δεν ελέγχει σκληρά αυτούς που μπαίνουν στος γραμμές του.Δεν ξέρω με ποιά ελευθεριακή αντίληψη δεν το πράττουν σήμερα γιατί εγώ θυμάμαι στα νιάτα μου αναρχικούς να πιάνουν μπάτσους - ασφαλίτες πού είχαν μπει στις γραμμές τους να τους ξυλοφορτώνουν και να τους ξεβρακώνουν.
Ας επιστρέψουμε στα της Τετάρτης.
Δεν ξέρω ποιός έρριψε τον πρώτο λίθο , και πραγματικά δεν με ενδιαφέρει,αλλά είδα μετά πολεμικές συρράξεις με τον άμαχο πληθυσμό ανάμεσα.Είδα στα βίντεο και τις φωτό που πιά , στην εποχή μας, καταγράφουν τα πάντα, κρανοφόρους του ΠΑΜΕ να δέρνουν πεσμένους και να πετάνε ανθρώπους από 3 μέτρα ύψος, είδα φέροντες κουκούλες φούτερ να πετούν αδιακρίτως κοτρώνες και όποιον πάρει ο Χάρος.Είδα εικόνες εμφυλίου διαδηλωτών , και αν σας ενοχλεί η λέξη είναι αυτή που χρησιμοποίησαν όλα τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία για να περιγράψουν τις συμπλοκές.
Είδα τα ΜΑΤ να στέκονται ρεπατζήδες αμέτοχοι για μία ώρα και άκουσα στον realfm τον εκπρόσωπο της Αστυνομίας κο Κοκαλάκη να δηλώνει ότι δεν επενέβησαν γιατί όντας σε συνεχή επικοινωνία με το ΠΑΜΕ τους ζητήθηκε απ΄αυτό να μην επέμβουν γιατί θα υπήρχαν νεκροί!
Άκουσα στο ΣΚΑΙ τον κ.Μαίλη να δηλώνει ότι χτυπιούνται με προβοκάτορες και την κα Παπαρήγα λίγο αργότερα στο ίδιο κανάλι να μιλά για αναρχοφασίστες και να καταγγέλλει τα ανώνυμα ιστολόγια και το φβ ότι κατευθύνουν την κατάσταση! (μάλλον δεν είναι τυχαίο το ότι θαυμαστής του ΚΚΕ πιά είναι και ο Πάσχος Μανδραβέλης, χρόνια εχθρός της ανωνυμίας των μπλόγκς).
Ποτέ δεν επικρότησα το ηλίθιο παιχνιδάκι αναρχικών και ΜΑΤ χρόνια τώρα, το κλέφτες κι αστυνόμοι χωρίς στόχο πολιτικό αλλά και αποτέλεσμα.
Αναρωτιέμαι όμως, εδώ που είμαστε τώρα, σ΄αυτήν χρονική στιγμή και το πολιτικό σμπαράλιασμα, την εξαθλίωση και την εντός των ημερών χρεοκοπία, αν εξαγριωμένα πλήθη πολιορκήσουν τις τράπεζες ή λεηλατήσουν τα σούπερ μάρκετς η Αριστερά θα περιφρουρήσει αυτά τα ευαγή ιδρύματα καταγγέλλοντας τους εφορμούντες ως προβοκάτορες;
Μετά τη λήξη των συρράξεων άρχισε η περατζάδα στα κανάλια και το πολιτκό μαλλιοτράβηγμα.
Επίτιμος καλεσμένος, μετά από χρόνια που είχαν φάει πόρτα, όλων των καθεστωτικών καναλιών τα μέλη του ΚΚΕ.
Γρήγορα ΟΛΑ τα κοινοβουλευτικά και παρακοινοβουλευτικά κόμματα και κομμάτια της Αριστεράς(ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ,ΝΑΡ)συντάχθηκαν με την άποψη του ΚΚΕ καταδικάζοντας τους προβοκάτορες κουκουλοφόρους (τί ειρωνία!το πρώτο κοινό μέτωπο της Αριστεράς δεν έγινε κατά της τρόικας αλλά κατά 5, 6 χιλιάδων κουκουλοφόρων)
Αναρωτιέμαι, χωρίς να τρέφω καμία ιδιαίτερη συμπάθεια στους μολοτωφορίπτες, ποιός θα άξιζε πραγματικά να φάει ξύλο σε μιά διαδήλωση;
Ο κουκούλας ή ο μικροαστός που χρόνια ενσωματωμένος στο σύστημα τσίμπησε κι αυτός το ψιλο-χοντρο-ψιχουλάκι του των επιδοτήσεων και εκ παραθύρου διορισμών και τώρα διαδηλώνει έξαλλος που του το παίρνουν πίσω αυτοί που ψήφιζε χρόνια;
Μέσα σ΄όλα ένας άνθρωπος πέθανε από την χρήση χημικών.
Το ΚΚΕ δεν κατηγορεί το Κράτος γι΄αυτή τη δολοφονία αλλά τους παρακρατικούς που κρατούσαν αστυνομικά γκλομπς (πόση γελοιότητα να πιστεύεις ότι ένας ασφαλίτης θα χτυπούσε με το υπηρεσιακό του γκλόμπ τη στιγμή που όλοι ξέρουν ότι διάφοροι φρικομπάχαλοι κατά καιρούς έχουν "απαλλοτριώσει" την εξάρτηση και τα όπλα των αστυνομικών).
Το ΚΚΕ δεν είδε φωτό δικών του συνδικαλιστικών στελεχών, πρώην μπράβων της Κρήτης που ανένηψαν εμβαπτιζόμενοι στην κολυμβήθρα του κόμματος να κοπανάνε με λοστάρια διαδηλωτές ξεκουκούλωτους.
Το ΠΑΜΕ "συνέλαβε" προβοκάτορες(αντιποίηση αρχής που διώκεται απ΄το νόμο) και τους παρέδωσε ...στην Αστυνομία! (δλδ στους δικούς τους)
Ο νεκρός-θύμα της κρατικής καταστολής έτυχε να είναι μέλος του ΠΑΜΕ.
Με την συμπεριφορά και τις χλιαρές διαμαρτυρίες του ίδιου του κόμματος του δεν τιμήθηκε κάν ως νεκρός ενός αγώνα.
Ο νεκρός λοιδωρήθηκε από τους σταλινικούς της αντιπέρα όχθης, του μαύρου μπλόκ, με βρισιές και απεχθείς εκφράσεις ασέβειας σε νεκρό κρατικής καταστολής μόνο και μόνο επειδή ανήκε στο ΚΚΕ!
Το διαδίκτυο,τις δύο τελευταίες μέρες , έχει γίνει πεδίο απειλών, προγραφών, πρωτοφανών πολιτικών ύβρεων σε όποιον δεν διαλέγει στρατόπεδο αλλά έχει τον κοινό νου να κριτικάρει τα ολέθρια λάθη (;) και των δύο αντιμαχόμενων για την "προστασία του λαού" πλευρών.
Και , βεβαίως , μέσα σε όλη αυτή την εκτροπή της λογικής ψηφίστηκε το Πολυνομοσχέδιο και βαδίζουμε τρώγοντας ο ένας τα κομμάτια του άλλου στη χρεοκοπία.

Η Αριστερά ήταν η ελπίδα των περισσότερων από μας για λύση στο δρόμο, αφού πολιτική λύση δεν διαφαίνεται, αλλά...
Τελικώς αποδεικνύεται περίτρανα αυτό που υποστηρίζουν χρόνια κάποιοι φίλοι μου και εγώ διαφωνούσα κάθετα: ότι ΚΑΙ η Αριστερά (τουλάχιστον στο κοινοβουλευτικό και παρακοινοβουλευτικό της κομμάτι) αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του υπάρχοντος Συστήματος και τώρα που αυτό καταρρέει,διαλύεται και μάλιστα θορυβωδώς και αυτή.
Με θλίψη διαπιστώνω ότι τα αριστερα κόμματα είναι πεπερασμένα και οφείλουμε να δημιουργήσουμε, οι αισθανόμενοι αριστεροί, έναν νέο πολιτικό φορέα που θα μας στεγάσει.
Αν θέλουμε να επιβιώσουμε ,αν θέλουμε να ζήσουμε σαν άνθρωποι, οφείλουμε να φτιάξουμε μια καινούργια πολιτική και πνευματική ομπρέλλα που θα συσπειρώσει όλους αυτούς που έντιμοι, σκκεπτόμενοι, ψύχραιμοι αλλά και θυμωμένοι δεν θα κανιβαλίσουμε κανένα αλλά θα τιμωρήσουμε αφήνοντας πίσω όλα τα πολιτικά απολειφάδια προχωρωντας μπροστά.
Στο κάτω -κάτω όποιο κόμμα έχει το Αλάθητο ας προσχωρήσει στο Βατικανό και όποιο πάσχει απ΄ το Σύνδρομο της Ήττας στον Εμφύλιο ή έχει ανασφάλεια πολιτκή ας πάει στον ψυχίατρο.
Δεν υπάρχει χρόνος για πολυτέλειες πιά.

Σοφία Λαμπίκη /22-10-2011
(παραθέτω παρακάτω βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και είναι εμφανώς τραβηγμένο απ την πλευρά των αναρχικών αλλά δείχνει την κτηνώδη βία στο Σύνταγμα- τις πιο πολλές φορές δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα παραπάνω)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου