Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013

Απευθείας σύνδεση ΥΠΟΙΚ με τις καταθέσεις μας!


Της Ελενας Λάσκαρη

Δημοσιεύθηκε: 16:45 - 28/02/13

Άμεση πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογουμένων που ελέγχονται θα έχουν εντός του 2013 οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών βάζοντας τέλος στις καθυστερήσεις που παρατηρούνται σήμερα στην άρση του τραπεζικού απορρήτου.

Το υπουργείο Οικονομικών προανήγγειλε σήμερα ότι «στα πλαίσια της αξιοποίησης περισσοτέρων στοιχείων τρίτων προς όφελος των ελεγκτικών υπηρεσιών, δρομολογείται, μέσα στο 2013, η δημιουργία εφαρμογής άμεσης διασύνδεσης με τα τραπεζικά ιδρύματα». Σύμφωνα με το σκεπτικό του υπουργείου, «η διασύνδεση αυτή θα μειώσει στο ελάχιστο τις καθυστερήσεις στην διεκπεραίωση αιτημάτων του ΣΔΟΕ και των λοιπών ελεγκτικών υπηρεσιών, για το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών».

Οι προθέσεις διασύνδεσης των ελεγκτικών μηχανισμών με τις τράπεζες επανήλθαν στο προσκήνιο στο πλαίσιο ανακοίνωσης του υπουργείου με την οποία το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκλήθηκαν από τη χθεσινή έκθεση ΔΝΤ- Κομισιόν για τα χάλια του ελεγκτικού μηχανισμού.

Ενδιαφέρον έχουν επίσης οι επισημάνσεις σύμφωνα με τις οποίες: 

• Εμβάσματα. Εντός Μαρτίου ξεκινούν οι έλεγχοι για όσους έβγαλαν «αδικαιολόγητα» εμβάσματα στο εξωτερικό. «Ο έλεγχος των εμβασμάτων στο εξωτερικό (έτη 2009 – 2011) είναι σε πλήρη ανάπτυξη με την υιοθέτηση ολοκληρωμένου σχεδίου ελέγχου. Η φάση αποστολής των ειδοποιήσεων, με την αποστολή 24.710 σημειωμάτων, έχει από καιρό ολοκληρωθεί και τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται και η φάση συγκέντρωσης των δικαιολογητικών από τους φορολογούμενους. Η τελευταία φάση, ενεργοποίησης των ελέγχων από την αρμόδια υπηρεσία μεγάλου πλούτου, θα ξεκινήσει μέσα στον Μάρτιο» αναφέρεται χαρακτηριστικά. Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει δώσει σιωπηρή παράταση έως τις 20 Μαρτίου για την υποβολή συμπληρωματικών δηλώσεων από τους ενδιαφερόμενους.

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/760786/Article.aspx#.US-cyidelwZ.facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!
οι κομμουνιστές θα σας πάρουν τις καταθέσεις !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου