Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2013

Προς αναβολή ενός έτους στις δημοτικές εκλογές


Στην απόφαση αναβολής των δημοτικών εκλογών που είναι προγραμματισμένες για τον Ιούνιο του 2014, για περίπου έναν χρόνο, προσανατολίζεται η κυβέρνηση σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της “Real News”, με τη σύμφωνη γνώμη και των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Το ρεπορτάζ υποστηρίζει ότι η αναβολή κρίνεται επιβεβλημένη από όλους, καθώς υπάρχει και αντικειμενικός λόγος, η καλύτερη προετοιμασία και η ουσιαστική αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, που αναμένεται να “ξεμπλοκάρουν” το αμέσως επόμενo διάστημα για λογαριασμό της Ελλάδας.
Έτσι, ο νέος σχεδιασμός δείχνει στην κατεύθυνση της μετακίνησης της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών από τον Ιούνιο του 2014 στον Οκτώβριο του 2015, με ταυτόχρονη τροποποίηση του νόμου Ραγκούση, ώστε να καταστεί κάτι τέτοιο εφικτό.
Ο νόμος Ραγκούση άλλωστε είχε στηριχτεί ως κεντρική επιχειρηματολογία στην ταυτόχρονη διεξαγωγή δημοτικών και ευρωεκλογών, προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα, κάτι το οποίο δεν υπάρχει πλέον, από τη στιγμή που οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα διεξαχθούν στις 22 Μαϊου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου