Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

45 Όλες Κι Όλες Ήταν Οι “Συντάξεις Μαϊμού”

45 όλες κι όλες ήταν οι “συντάξεις μαϊμού”


Ένα στοιχείο ενδεικτικό του μεγέθους και της αθλιότητας της κυβερνητικής προπαγάνδας για τη φτωχοποίηση του λαού έφερε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο επιστημονικός συνεργάτης του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ, Γιώργος Ρωμανιάς. Όπως είπε μιλώντας στην ιστοσελίδα Το Χρήμα, “αυτές οι περιπτώσεις δεν ξεπερνούν τις 45 και όλες έχουν πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης”! Ως εκ τούτου, τονίζει ο Γιώργος Ρωμανιάς, “να σταματήσει η κυβέρνηση να δημιουργεί αποδιοπομπαίους τράγους για να κρύψει την ανικανότητά της”.
Θυμίζουμε ότι ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Βρούτσης, είχε αποστείλει στη Βουλή στοιχεία για τις “αχρεωστήτως καταβληθείσες συντάξεις”, σύμφωνα με τα οποία:
1) Στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, οι αναπόγραφες συντάξεις είναι 6.600. Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ προέβη σε διασταύρωση στοιχείων, από την οποία προέκυψε ότι από το σύνολο των περιπτώσεων, περίπου 2.500 αφορούσαν σε συνταξιούχους που είχαν αποβιώσει και από αυτές έχουν διακοπεί προς το παρόν 2.250 συντάξεις, λόγω θανάτου των δικαιούχων.
2) Στον ΟΑΕΕ (Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών), οι αναπόγραφοι συνταξιούχοι, στους οποίους δεν καταβάλλεται πλέον σύνταξη, είναι 137.
4) Στον Τομέα Ασφάλισης Νομικών (ΤΑΝ), από τον έλεγχο προέκυψε η καταβολή 2 παράνομα εισπραχθεισών συντάξεων, μετά τον θάνατο των συνταξιούχων.
6) Στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ (Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης), έχει εντοπιστεί και έχει σταλεί στη Δικαιοσύνη μία περίπτωση αχρεωστήτως καταβληθείσας σύνταξης λόγω θανάτου του δικαιούχου.
7) Στον ΟΓΑ διαπιστώθηκε ότι 3.140 άτομα δεν είχαν τις προϋποθέσεις χορήγησης της εν λόγω παροχής και ο Οργανισμός διέκοψε οριστικά τη σύνταξή τους. Ακόμη, 1.200 άτομα δεν παρουσιάστηκαν να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά και η σύνταξή τους έχει ανασταλεί από 1ης Σεπτεμβρίου του 2011.
Εκτός από τα “φτωχά” αυτά στοιχεία, διάφοροι δημοσιογραφικοί κύκλοι διέδιδαν το απίστευτο νούμερο των 100.000 “συνταξιούχων μαϊμού”, ενώ σύμφωνα με νεότερο δημοσίευμα της εφημερίδας Το Παρόν, από τον έλεγχο και την απογραφή που έγινε στα ασφαλιστικά ταμεία, αποδείχθηκε πως τελικά οι μαϊμού συντάξεις είναι 5.000. Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό την προηγούμενη εβδομάδα, το υπουργείο Εργασίας επεξεργάζεται τώρα νομοσχέδιο που θα καταστήσει “ιδιώνυμο έγκλημα” το οποίο θα επιφέρει την άμεση απόλυση αλλά και ποινή φυλάκισης έως και 5 χρόνια την εμπλοκή των δημοσίων υπαλλήλων σε υποθέσεις χορήγησης συντάξεων, επιδομάτων και άλλων παροχών σε ασφαλισμένους μαϊμού ή που δεν τα δικαιούνται.
Σπέκουλα και ασύστολα γκεμπελικά ψεύδη αποδεικνύονται λοιπόν όλοι αυτοί οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης, που μόνο στόχο είχαν την ενεργοποίηση του κοινωνικού αυτοματισμού για την αδρανοποίηση των αντιδράσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου