Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Μικρές ειδήσεις της κρίσης



Το δυόμιση ετών παιδί της προσπάθησε να...πνίξει μια νεαρή γυναίκα πειδή δεν είχε χρήματα για να του αγοράσει τα απαραίτητα για να ζήσει.
Πρόκειται για μια 42χρονη οικονομική μετανάστρια από την Πολωνία η οποία αγκάλιασε το παιδί της και βούτηξε στη θάλασσα για να πνιγεί εκείνη μαζί με το βλαστάρι της!
Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Ηράκλειο και η μάνα με το παιδί σώθηκαν χάρη στην επέμβαση των περαστικών που την είδαν να αγκαλιάζει το γιο της και να πέφτει στα παγωμένα νερά στην περιοχή της Αλικαρνασσού.
Η περίπτωσή της έχει συγκλονίσει λιμενικούς, αστυνομικούς αλλά και τους γιατρούς του ΠΑΓΝΗ όπου νοσηλεύεται η ίδια και ο μόλις 2,5 ετών γιος της!
Αξίζει να σημειωθεί πως δεν πρόκειται για κάποια γυναίκα με ψυχολογικά προβλήματα. Οι γιατροί του νοσοκομείου είναι σαφείς και ξεκαθαρίζουν πως η νεαρή γυναίκας δεν αντιμετωπίζει κανένα απολύτως ψυχολογικό πρόβλημα,απλώς είναι απελπισμένη από την κατάσταση που βιώνει, όχι μόνο εκείνη, αλλά κυρίως το μικρό της παιδί.(http://www.cretalive.gr/)

Πρόσφατο έμφραγμα του μυοκαρδίου επί εδάφους γενικευμένης απίσχνασης ήταν οι αιτίες που οδήγησαν στον θάνατο την 45χρονη Ελένη Γιαννοπούλου, από τα Μακρίσια Ηλείας. Την Τετάρτη, ο ιατροδικαστής Κοσμάς Αλεξίου πραγματοποίησε νεκροτομή για να ριχθεί φως στα ακριβή αίτια του θανάτου της.
Σύμφωνα με τον κ. Αλεξίου, η άτυχη γυναίκα πρέπει να υπέστη έμφραγμα περίπου 48 ώρες πριν αφήσει την τελευταία της πνοή. Ήταν πολύ αδύνατη, ένα βήμα πριν την ασιτία, και ο θάνατός της συνδέεται άμεσα με την εξασθένηση του οργανισμού της από κακή διατροφή...(http://www.patrisnews.com)

«Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία και οι επιδημιολογικές μελέτες καταδεικνύουν μία σημαντική αύξηση σε ποσοστά αυτοκτονιών στην Ελλάδα, η οποία μπορεί να αγγίζει το 40%» αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης για την αύξηση των αυτοκτονιών λόγω της οικονομικής κρίσης και των κυκλωμάτων τοκογλυφίας.(http://www.tanea.gr)

2 σχόλια: