Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011

Κλείνει η ημερήσια έκδοση της ΑΛΗΘΕΙΑΣ;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Σε εβδομαδιαία εφημερίδα μετατρέπεται η "Αληθεια" απο τις αρχές τους χρόνου με αποτέλεσμα να αλλάζουν και οι εργασιακές σχέσεις για αρκετούς απο τους εργαζόμενους του συγκροτήματος. Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων στην οποία αναφέρεται:

Ο επιχειρηματίας και εκδότης του συγκροτήματος ΑΛΗΘΕΙΑ μ’ αφορμή την καπιταλιστική οικονομική κρίση και αξιοποιώντας το βάρβαρο αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο που δημιούργησε το πολιτικό προσωπικό του συστήματος ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ προχωρά από την 1η Γενάρη 2012 σε μετατροπή της καθημερινής έκδοσης της εφημερίδας ΑΛΗΘΕΙΑΣ σε εβδομαδιαία ανατρέποντας τη ζωή των εργαζομένων της.
Με την πολιτική του διαίρει και βασίλευε με κατ’ ιδίαν συζητήσεις μαζί τους, με τους ηθικούς εκβιασμούς και τις απειλές για απόλυση έχει επιβάλει στους εργαζόμενους του να δουλεύουν είτε με μειωμένο μισθό είτε με 4-ωρη εργασία και μείωση μισθού ενώ είχε προχωρήσει σε απόλυση εργαζόμενου και αντικατάσταση του από επιδοτούμενο άνεργο του ΟΑΕΔ. Παράλληλα όλα αυτά τα χρόνια άφηνε απλήρωτους τους εργαζόμενους για μήνες…
Οι εργαζόμενοι της ΑΛΗΘΕΙΑΣ - όπως και κάθε επιχείρησης – δεν είναι υπεύθυνοι αφού δε συμμετείχαν στα κέρδη της ούτε στα επενδυτικά σχέδια ανάπτυξης της επιχείρησης, ούτε στα δάνεια, ούτε στις επιχορηγήσεις της και κατά συνέπεια δεν είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν την κρίση της και τις ζημιές της.
Οι εργαζόμενοι ήταν και παραμένουν εργαζόμενοι που αγωνίζονται να επιβιώσουν πουλώντας σκληρά την εργατική τους δύναμη απαιτώντας σταθερό μισθό, 8ωρο, ασφάλιση με βάση τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο επίσης καταδικάζει την παράνομη μετατροπή της μόνιμης πενθήμερης εργασίας σε μία εργάσιμη μέρα που επιβάλλει σε 4 εργαζόμενους ανάμεσα τους και στην πρόεδρο του σωματείου και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Χίου.

Απαιτούμε:
·                     Την ανάκληση όλων των αντεργατικών μεθοδεύσεων σε βάρος των συναδέλφων
·                     Καμιά αλλαγή εργασιακής σχέσης
·                     Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων
·                     Μόνιμη και σταθερή δουλειά με βάση τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας
Καλούμε το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου, το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ καθώς και τα πρωτοβάθμια σωματεία να εκφράσουν αγωνιστικά την αλληλεγγύη τους για την αποτροπή των αντεργατικών μεθοδεύσεων της επιχείρησης ΑΛΗΘΕΙΑ.

5 σχόλια:

 1. ψάξτε στην ελβετία!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. να βρούν πως έκανε όλα αυτά και πια καθίκια έδωσαν τόσα μετρα βουνού που έχει αρπάξει ληστεύοντας το ελληνικό δημόσιο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. osa 3eri o nikokiris den ta 3eri o kosmos olos

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΑΞΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΟΤΑΝ ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ Ο ΠΑΓΟΥΔΗΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ.ΤΩΡΑ ΖΗΤΟΥΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΕΔΕΣ ΤΟΥΣ ΕΣΟΥΡΝΑΝ ΤΟΝ ΑΝΑΒΑΛΛΟΜΕΝΟ. ΠΟΥΛΗΜΕΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΒΑΖΑΝ ΡΕΦΟΡΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΒΑΖΑΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. το ταξικό σωματείο που έφτιαξε ο Παγουδής τι έκανε?? γιατί δεν τον υπερασπίστηκε το ίδιο του το σωματείο

  ΑπάντησηΔιαγραφή