Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2011


ΑΘΗΝΑ 19-10-2011
και τί δεν λέει αυτή η φωτό..
τον τρόμο του άστεγου που έχει γύρω του μονο εχθρούς
το λουκεταρισμένο μαγαζί
τα θραύσματα στο κράσπεδο του δρόμου και στο πεζοδρόμιο μας διαλυμένης πόλης και κοινωνίας
οι διαδηλωτές αν και στο κέντρο της φωτό περνούν σε δεύτερο πλάνο στην εικόνα παρακμής και δεν προσδίδουν καμία δυναμική

4 σχόλια:

 1. Η ΠΟΡΕΙΑ
  Η πορεία ξεκίνησε σαν χείμαρρος, κινούμενη από παλμό, ωθούμενη από τα νέα μέτρα της κυβέρνησης.
  Στην πρώτη γραμμή διέκρινα τον Μάκη, δεν ξέρω τι δουλειά κάνει, τόσα χρόνια συνδικαλιστή τον ξέρω.
  Δίπλα του η ξαδέρφη μου η Μάρθα από τα 37 της συνταξιούχος, γιατί είχε κλείσει 15ετία στον Ευαγγελισμό με ανήλικο τέκνο.
  Μαζί της η φίλη της η Στέλλα, που 30 χρόνια τώρα έπαιρνε σύνταξη σαν άγαμη θυγατέρα στρατηγού.
  Παραδίπλα ο Στάθης, η εθελουσία από τον ΟΤΕ του είχε αποφέρει 120.000 ευρώ και τώρα αγωνιζόταν στο ψάρεμα.
  Παραδίπλα ο Σωτήρης, ο Γρήγορης (40αρηδες) με το νόμο 3717/08 εθελουσία από την ΟΑ με 2.400 ευρώ το μήνα - το ποσό του εφ' άπαξ δεν μας το αποκάλυψε - μόλις είχαν γυρίσει από ουζερί στη Καισαριανή.
  Μαζί και ο Κώστας 46 χρονών, αεροπόρος από τη ΣΤΥΑ, που έχει καταθέσει εδώ και ένα μήνα τα χαρτιά του για σύνταξη (είχε προλάβει να κατοχυρώσει σύνταξη γιατί τα χρόνια υπηρεσίας του ήταν "πολεμικά" και μετράνε διπλά λέει -έγινε κανένας πόλεμος και δεν το μάθαμε;) και περιμένει εφάπαξ 120.000 ευρώ (μόνο) .
  Δίπλα τους ο θειος μου o Βαγγέλης , δεξιός από σόι, που κατεβαίνει σε πορείες μόνο όταν ήταν το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση.
  Και από κοντά τα δυο αδέλφια: ο Στέλιος, που του είχε βάλει το ΠΑΣΟΚ τα 2 παιδιά στο Δημόσιο, και ο Γρηγόρης, που έπαιρνε τα έργα του Δήμου υπερτιμολογημένα λόγω Δημάρχου γνωστού - του έδινε τις βιταμίνες του μας έλεγε γελώντας-.
  Πίσω, στην δεύτερη σειρά, ακλουθούσε ο Γιάννης, πατέρας: εδώ και κάτι μήνες έκανε χρήση του νέου νόμου περί αδείας και του πατέρα στο Δημόσιο, μαζί με την γυναίκα του την Μάρω, που με τρεις γέννες είχε να πατήσει στην δουλειά της 3 χρόνια.
  Και από κοντά ο Μιχάλης. Εργολάβος με συνεργείο 27 ανασφάλιστους αλλοδαπούς και 3 έλληνες και ο Αγησίλαος που παίρνει εδώ και 20 χρόνια αναπηρική σύνταξη τυφλού, αλλά οδηγεί ταξί και είναι έξαλλος με την απελευθέρωση του επαγγέλματος από τον Ραγκούση .
  Στα δεξιά τους ο Λάκης: φοιτητής ετών 32, παρέα με τον Γιώργο, γιατρό, τον επονομαζόμενο και "ταχυδρόμο" από τα φακελάκια.
  Μαζί τους και ο Θόδωρος, γιατρός του ΙΚΑ, που στο ιδιωτικό του ιατρείο δεν έκοβε ποτέ του αποδείξεις, με τον Κυριάκο Εφοριακό απόφοιτο Δημοτικού που παίρνει 3.200 ευρώ το μήνα και φοβάται ότι θα του κόψουν το ΔΙΒΕΤ και κάθε 2 χρόνια αγόραζε και ένα διαμέρισμα.
  Και φυσικά δεν θα έλειπε και ο Βασίλης, λιμενικός, πρώτος ταβλαδόρος στο τελωνείο.
  Να και ο Μηνάς έμπορος που είχε ξεχάσει πότε έκοψε το τελευταίο του τιμολόγιο, μαζί με τον Ορέστη επιδοτούμενο χρόνια αγρότη, που δεν ήξερε πού ήταν τα κτήματα του.
  Όλοι μαζί με άλλους τόσους σήκωσαν τα χέρια ψηλά και με σφιγμένες τις γροθιές βροντοφώναξαν,
  "Κάτω τα χέρια από τα ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ !"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μηνυτήρια αναφορά, κατά οκτώ υπουργών για το χωροταξικού για τις υδατοκαλλιέργειες κατέθεσε στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών κ. Ελένη Ράϊκου η «Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπής Φορέων Περιοχών που θίγονται από την Ανάπτυξη Υδατοκαλλιέργειας».

  Οι φορείς (Δήμαρχοι, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, πρόεδροι της Συνομοσπονδίας και Ομοσπονδιών Αλιευτικών Συλλόγων και πρόεδροι Συλλόγων από όλη την Ελλάδα) καταγγέλλουν παράνομες διαδικασίες που κατέληξαν στην υπογραφή της επίμαχης Κοινής Υπουργικής Απόφασης στις 4 Νοεμβρίου, ημέρα παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπανδρέου.

  Οι οχτώ υπουργοί καταγγέλλονται για το αυταπόδεικτο αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης περί δήθεν ύπαρξης της προαπαιτούμενης γνώμης του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξικού Σχεδιασμού, ενώ ειδικότερα ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Π. Γερουλάνος, καταγγέλλεται επιπλέον για την εν γένει παράνομη συμμετοχή του στη διαδικασία, αφού είχε ίδιον οικονομικό και ηθικό συμφέρον από τη θεσμοθέτηση της ΚΥΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. http://www.youtube.com/watch?v=-b7qaSxuZUg

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. www.youtube.com/watch?v=SSGdUT985P0&feature

  ΑπάντησηΔιαγραφή