Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011

Μήνυμα των απεργών της “Ελληνικής Χαλυβουργίας” στον εργαζόμενο λαό


ΨΗΦΙΣΜΑ

Προς την εργατική τάξη, Τον εργαζόμενο λαό.

Συνάδελφοι

Διαδώστε το μύνημά μας: Οι χαλυβουργοί δεν λυγίζουν!

Στην πύλη της Χαλυβουργίας γράφουμε όλοι μαζί μια ακόμη σελίδα στο μεγάλο βιβλίο των αγώνων του λαού μας.

Σωματεία, άνεργοι, φτωχός λαός, φοιτητές, μαθητές, μας δίνετε υλική βοήθεια από το υστέρημά σας, από το μισθό που δεν έχετε, από το επίδομα ανεργίας που δεν φτάνει. Μας δίνετε δύναμη και πείσμα!

Κλείσαμε μήνα σε απεργία σκληρή και συνεχίζουμε.

Σπάσαμε την σιωπή, αποδείξαμε ότι οι εργάτες έχουμε μεγάλη δύναμη. Οι βιομήχανοι ανησυχούν, ο βιομήχανος Μάνεσης αν και τρομοκρατημένος, δεν είναι μόνος του. Τον στηρίζουν γιατί έχει το ρόλο του λαγού.

Αν τα μέτρα περάσουν στην χαλυβουργία, ανοίγουν διάπλατα τις πόρτες για να μην αφήσουν τίποτα όρθιο. Αν εδώ σπάσουν τα μούτρα τους, τίποτα δεν θα είναι ίδιο και για τα υπόλοιπα εργοστάσια.

Μην ακούτε τα ψέμματα των βιομηχάνων και των ανθρώπων τους. Δεν θα δουλεύουν αυτοί, για ψίχουλα στα εργοστάσια. Αυτοί πληρώνονται καλά για τη βρώμικη δουλειά τους.

Αφού οι «επισκέψεις» στα σπίτια, οι «επιστολές», η τρομοκρατία με τα εξώδικα, έπεσαν στο κενό, τώρα βάζουν το Υπουργείο Εργασίας να μας «συμβουλεύει»: «Δεχθείτε τους όρους του Μάνεση, διαφορετικά θα βρεθείτε όλοι στο ταμείο ανεργίας». Μας απειλούν με 180 ακόμα απολύσεις!

Κύριοι βιομήχανοι, είστε βαθιά νυχτωμένοι. Την τελευταία μας λέξη δεν την είπαμε ακόμα! Είμαστε μια γροθιά. Έτοιμοι, για την πιο σκληρή ταξική αναμέτρηση!

Δεν γυρνάμε στη φωτιά και το σίδερο για 500 ευρώ. Να γυρίσουν πίσω οι 34 απολυμένοι συνάδελφοί μας.

Ο αγώνας μας, αφορά όλους τους εργαζόμενους. Οι τελευταίες εξελίξεις είναι αποκάλυψη. Οι βιομήχανοι αξιοποιούν τους νόμους της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – Καρατζαφέρη.

Επιβάλλουν την εκ περιτροπής εργασία, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, μειώσεις μισθών στα 450 – 500 ευρώ.

Όπου οι εργάτες υποχώρησαν η επίθεση της εργοδοσίας γιγαντώθηκε. Ακολούθησαν απολύσεις, εντατικοποίηση της εργασίας, μέχρι και κλείσιμο των επιχειρήσεων, με τους εργάτες απλήρωτους για πολλούς μήνες.

Υπάρχουν χιλιάδες παραδείγματα, όλοι έχουμε πείρα. Οι βιομήχανοι μας κλείνουν τα σπίτια και όχι ο αγώνας μας για δουλειά. Το ψωμί μας το υπερασπίζουμε με αγώνα όχι με παρακάλια.

Συνάδελφοι εργάτες, τα μέτρα γενικεύονται, δεν είναι μόνο οι χαλυβουργοί στο στόχο, είμαστε όλοι.

Ήρθε η ώρα ο αγώνας σαν φωτιά να ανάψει στα εργοστάσια. Τώρα η συμμετοχή σας στον αγώνα δεν είναι ζήτημα αλληλεγγύης είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για όλη την εργατική τάξη.

Παραμερίστε τους ανθρώπους των βιομηχάνων, μην τους φοβάστε, είναι ανίσχυροι όταν οι εργάτες πάρουν απόφαση.

Κάντε γενική συνέλευση, ελάτε σε επαφή μαζί μας, αποφασίστε απεργία. Είναι η ώρα οι βιομήχανοι να πάρουν ένα καθαρό μύνημα που μόνο ο αγώνας των εργατών στα εργοστάσια μπορεί να δώσει.

Όλοι στον αγώνα. Η νίκη θα είναι δική μας.

Η γενική συνέλευση των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας

Ασπρόπυργος 30/11/2011

6 σχόλια:

 1. Στην «Ελληνική Χαλυβουργία» η απεργιακή συγκέντρωση του Θριασίου

  Εξω από την πύλη της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», που εδώ και ένα μήνα οι εργαζόμενοι δίνουν σκληρό και περήφανο αγώνα διαρκείας θα στείλουν το απεργιακό μήνυμα της 1ης του Δεκέμβρη τα σωματεία και οι εργαζόμενοι του Θριασίου Πεδίου. Η απεργιακή συγκέντρωση έχει οριστεί για τις 10 το πρωί, ώστε να δοθεί από εκεί που δίνεται σκληρός ταξικός αγώνας η απάντηση της εργατικής τάξης της περιοχής στην αντεργατική βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης και μονοπωλίων που εκφράζεται με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο από την εργοδοσία της «Ελληνικής Χαλυβουργίας».

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Οι... "μαλάκες" απεργούν, τα "παχύδερμα" μας πτωχεύουν


  Από το Μαρικάκι

  Μετά τη λήψη της φαρμακερής 6ης δόσης για την οποία ένας Θεός ξέρει τι ακριβώς υποθηκεύσαμε και αν έχει απομείνει κάτι να υποθηκεύσουμε και για την 7η, η κυβέρνηση Παπαδήμου και ο ίδιος προσωπικά ο «υψηλής αποδοχής» κατά τις δημοσκοπήσεις πρωθυπουργός μετέρχονται το πρώτο απεργιακό κρας τεστ.

  Η κατάσταση γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη, με έντονες πινελιές γελοιότητας που τραβούν την προσοχή, την ώρα που περίεργα σενάρια για τον έλεγχο της οριστικής και απόλυτης πτώχευσης της χώρας ετοιμάζονται.

  Στον αντίποδα των σχεδίων που καταστρώνονται υπό γερμανική βούλα και που απ’ ό,τι φαίνεται είναι τέτοια ώστε να μην μπορέσουμε ποτέ στο εγγύς μέλλον να ελέξγουμε την οικονομία της χώρας εμείς οι ίδιοι, η κοινωνία, προχωρά άλλοτε με κεκτημένη ταχύτητα άλλοτε με κομμένα φτερά μισθούς και συτνάξεις , με την αίσθηση του προβάτου επί σφαγή και την ελπίδα ότι κάτι μπορεί να γίνει την τελευταία στιγμή και να ξεφύγει.

  Και κάποιοι «κομμουνιστές, φασίστες [από αυτούς που βρίσκονται στην κυβέρνηση ή άλλο μοντέλο;] και μαλάκες» από απεργία σε απεργία και από κινητοποίηση σε κινητοποίηση ελπίζουν ότι θα ανάψει τελικώς εκείνη η σπίθα και τα πλήθη θα συρρέουν άφοβα και ακλόνητα στους δρόμους και θα εξαφανίσουν τα διάφορα «παχύδερμα» της πολιτικής και της τεχνοκρατικής ελίτ.

  Και το πείραμα συνεχίζεται...
  πηγή το ποντίκι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο υποσιτισμός παιδιών είναι συνώνυμο της βαρβαρότητας

  Δεκατριάχρονος μαθητής λιποθύμησε στο σχολείο του στο Ηράκλειο της Κρήτης, επειδή είχε δυο μέρες να φάει

  Ενα παιδί λαϊκής οικογένειας στο Ηράκλειο της Κρήτης λιποθύμησε μέσα στο σχολείο του λόγω ασιτίας.

  Συγκεκριμένα πρόκειται για έναν 13χρονο μαθητή σε Γυμνάσιο του Ηρακλείου που μαζί με τα άλλα τρία αδέρφια του είχαν να φάνε δυο μέρες.

  Το περιστατικό συνέβη την προηγούμενη Παρασκευή. Ο 13χρονος, που αισθάνθηκε αδιαθεσία, ζήτησε από την καθηγήτριά του να βγει έξω από την τάξη. Στην προσπάθειά του να σηκωθεί από το θρανίο ζαλίστηκε και έπεσε στο πάτωμα. Καθηγητές τού πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες και τον συνέφεραν. Αμέσως ειδοποιήθηκε η μητέρα του η οποία μεγαλώνει μόνη της τα τέσσερα παιδιά και εργάζεται με τετράωρη απασχόληση σε αλυσίδα σούπερ - μάρκετ. Η ίδια η μητέρα ενημέρωσε ότι η οικογένεια είχε να φάει δύο μέρες γιατί δεν μπορεί οικονομικά να ανταποκριθεί σε πολύ βασικές ανάγκες, ακόμα και της διατροφής των παιδιών της.

  Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ν. Ηρακλείου τονίζει ότι ο υποσιτισμός παιδιών, όπως και στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι συνώνυμο της βαρβαρότητας όπου η ανθρώπινη αξιοπρέπεια τσαλαπατιέται μπροστά στη δίψα για κέρδος, προσθέτοντας ότι για χιλιάδες οικογένειες με άνεργους, πολύτεκνους και διαζευγμένους γονείς η προσπάθεια να διασφαλίσουν απεγνωσμένα στα παιδιά τους τα απαραίτητα για την επιβίωσή τους αποτελεί έναν καθημερινό και απέραντο Γολγοθά.

  Η Ομοσπονδία καλεί τους συλλόγους γονέων να γίνουν το αποκούμπι κάθε οικογένειας που δοκιμάζεται σκληρά. Να σταθούν αλληλέγγυοι και να παρεμβαίνουν έγκαιρα και οργανωμένα σε κάθε μικρό ή μεγαλύτερο πρόβλημά της. Να συμμετάσχουν στις επιτροπές ανέργων με τα σωματεία κάθε γειτονιάς και υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα συμμετοχής των παιδιών άνεργων γονιών στους παιδικούς σταθμούς και τα ολοήμερα σχολεία.
  Διαστάσεις παίρνει ο υποσιτισμός

  Τα περιστατικά υποσιτισμού παιδιών που εντοπίζονται από εκπαιδευτικούς στα σχολεία όλο και πληθαίνουν.

  Σε Επαγγελματικό Λύκειο του κέντρου της Αθήνας έχει παρατηρηθεί ότι παιδιά φεύγουν από το σχολείο για να φάνε στο συσσίτιο. Μάλιστα, όπως αναφέρουν εκπαιδευτικοί, ο ένας από αυτούς το έχει δηλώσει ανοιχτά, ενώ τα υπόλοιπα παιδιά ντρέπονται τους εκπαιδευτικούς και τους συμμαθητές τους. Είναι γεγονός, άλλωστε, ότι πολλές περιπτώσεις παιδιών που αντιμετωπίζουν ανάλογο πρόβλημα μένουν κρυφές, καθώς, αντί να ντρέπονται αυτοί που έφεραν το λαό σε αυτή την κατάσταση, κρύβουν το πρόβλημά τους. Στην Αθήνα, σύμφωνα με καταγγελίες, σύλλογοι γονέων αναζητούν μέσω του Δήμου και της εκκλησίας λύση προκειμένου να εξασφαλιστεί η σίτιση 100 τουλάχιστον μαθητών, ενώ δε λείπουν οι περιπτώσεις που εκπαιδευτικοί αγοράζουν σάντουιτς σε παιδιά Δημοτικού.

  Στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης παρατηρήθηκε ότι παιδιά μοιράζονται το σάντουιτς ή ότι ένα παιδί οικογένειας με δυο άνεργους γονείς χάνει κιλά. Στην Τούμπα, μαθητής έφτασε να ζητήσει από καθηγητή του χρήματα για να αγοράσει τυρόπιτα, γιατί, όπως του δήλωσε, ήταν νηστικός τρεις μέρες. Στη Σταυρούπολη, μία εκπαιδευτικός διαπίστωσε τις άθλιες συνθήκες που ζει οικογένεια μαθητή της, το ανέφερε στο Σύλλογο Διδασκόντων και οι εκπαιδευτικοί συγκέντρωσαν χρήματα και τρόφιμα. Στο Κορδελιό είδαν μητέρα έξω από τα κάγκελα του σχολείου να μοιράζει ένα κουλούρι στα δυο της παιδιά.

  Στη Μυτιλήνη εντοπίστηκαν κρούσματα παιδιών που πηγαίνουν στο ολοήμερο σχολείο χωρίς να έχουν μαζί τους φαγητό, ενώ πρόβλημα επιβίωσης αντιμετωπίζουν τα κυλικεία κάποια από τα οποία πάνε για κλείσιμο. Είναι γεγονός ότι σε διάφορες περιοχές ιδιοκτήτες κυλικείων αναφέρουν πτώση της κίνησης που φτάνει μέχρι 60% σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. http://www.youtube.com/watch?v=3CDPFMzMoAc&feature=player_embedded

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Μπράβο ρε παλληκάρια.Βαστάτε γερά εκεί και μη μασάτε.Καθήκον όλων μας εδώ να σας φέρουμε πίσω.Σε κανένα δεν αξίζει να διώκεται από την πατρίδα του.¨Ολοι αυτοί δεν έχουν αρχίδια να σας αντιμετωπίσουν και να σας κοιτάξουν στα μάτια.Ευχαριστούμε..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Η κορουλα του δεν εχει αναγκη. Πηρε το πτυχιο της (αναμφιβολα ευνοουμενη), θα βρει δουλεια καπου με παχυλο μισθο (αν δεν εχει ηδη) και μπορει στο μελλον να μας κατσει και στο σβερκο ως πολιτικο που ΕΣΕΙΣ θα ψηφισετε. Μπορει τωρα να την "κραζετε" αλλα να δω τη δυναμη του χαρακτηρα σας τοτε. Και δεν το λεω για ολους οσους σχολιασαν. Μπορει και κανενας σας να μην κανει τη βλακεια. Υπαρχουν ομως αρκετες χιλιαδες ακομη ΖΩΑ εκει εξω. http://www.youtube.com/watch?v=mmctgwWC90s&feature=player_embedded Βενιζέλος στην τελετή αποφοίτησης

  ΑπάντησηΔιαγραφή