Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Ανοικτή επιστολή

Προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδος Γεώργιο Παπανδρέου


Με την παρούσα μου επιστολή θέλω να διαμαρτυρηθώ για την όλη κατάσταση στην οποία μας κατάντησες. Δούλεψα 35 χρόνια στην τράπεζα πληρώνοντας τα ένσημα μου, την υγεία μου και τους φόρους, και τώρα βγήκα στην σύνταξη και είχα κάνει τα κουμάντα μου, έσοδα-έξοδα, έρχεσαι σαν την λαίλαπα όχι μόνο σ’εμένα αλλά και σε εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, και με το πρόσχημα της χρεοκοπίας μάς πετάς με το έτσι θέλω εκτός προϋπολογισμού χωρίς να μας ρωτήσεις, ενώ παράλληλα δεν έχει τα κότσια και την λεβεντιά να πάρεις τα χρήματα από τους πλούσιους. Αν είχες βούληση μέσω PC σε 24 ώρες θα τους έπιανες, και να τους έλεγχες για το πόθεν και για το έσχες, αλλά δεν τολμάς. Βγήκες πρωθυπουργός με ψεύτικες υποσχέσεις ενώ γνώριζες την κατάσταση. Ο ελληνικός λαός είναι στα πρόθυρα της υστερίας, σε λίγο καιρό θα σκοτώνει ο ένας τον άλλο, και εσύ μακαρίως υπόσχεσαι, είσαι επιταγή χωρίς αντίκρισμα, μας κατάντησες από νοικοκύρηδες σε διακονιάρηδες, μας στέρησες το αναφέρετο δικαίωμα μας, να βοηθήσουμε τα παιδιά μας, μας έκλεψες το εισόδημα μας που επί 35 χρόνια πληρώναμε και ξεχνάς ότι η χειρότερη μορφή δουλείας είναι η οικονομική εξάρτηση. Επίσης, μάθε ο κάποτε Στρατής Χότζας μόλις έμαθε τον γάιδαρο του να μην τρώει, αυτός ψόφησε.
Επί 41 χρόνια είμαι συνεπέστατος στην εφορία και σε όλες τις υποχρεώσεις μου προς το δημόσιο. Από σήμερα λοιπόν σταματώ να πληρώνω προς την εφορία, όχι γιατί δεν θέλω αλλά γιατί δεν έχω και θα είναι τίτλος τιμής για μένα να με φυλακίσεις επί ΠΑΣΟΚ γιατί δεν πλήρωσα την εφορία, έσπειρες ανέμους και θα θερίσεις θύελλες.
Κάποτε είπες ότι ο κόσμος θα σας πάρει με τις πέτρες. Η στιγμή λοιπόν ήρθε.
Δεν είναι στον χαρακτήρα μου να σου γράφω σε αυτό το ύφος την παρούσα επιστολή, αλλά μην ξεχνάς ότι εδώ με πείραξες πρώτος.
Πέρυσι με το μνημόνιο μας έκλεψες 2,5 μισθούς μέσα από την τσέπη μας, για να σώσεις την πατρίδα χωρίς να μας ρωτήσεις, υποθήκευσες τα εγγόνια και τα δισέγγονα μας. Πες ότι χρωστάνε στο κράτος οι μεγάλοι 35 δισ. ευρώ γιατί δεν τολμάς να τους τα πάρεις; Γιατί δεν τους βάνεις φυλακή; Μόνο πάντα τα κορόιδα μισθωτοί και συνταξιούχοι την πληρώνουμε. Αν έχεις κότσια πήγαινε σε εκλογές, για ρώτα τους βουλευτές σου να σου πουν γιατί κρύβονται; Μου έκλεψες τον τίμιο ιδρώτα μου και όλου του ελληνικού λαού, και εκ των υστέρων διαπιστώνομαι ότι όλες οι θυσίες μας πήγαν στράφι και αντί να προχωράμε μένουμε πίσω. Ντρέπομαι για την κατάντια της πατρίδας μου. Δεν τόλμησες να βάλεις φυλακή όσους κλέψανε, από όποια παράταξη και αν ήταν. Διότι η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να το λέει αλλά και να το δείχνει.
Τέλος βλέπω δύσκολες μέρες να έρχονται, όταν δεν έχεις να φας ή να βγάλεις τις προγραμματισμένες υποχρεώσεις σου, τότε όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά και ο ηθικός αυτουργός θα είσαι εσύ Γιώργο Παπανδρέου. Σε λίγο καιρό θα βγούνε στα βουνά όπως έκαναν οι πατεράδες μας, οι θείοι μου, οι αντάρτες του 1940-44.
Δεν ανήκω σε κανένα, δεν σε φοβάμαι. Αφησε μας να ζήσουμε αξιοπρεπώς.

Γιάννης Αγιομυργιαννάκης
τ. Επιθεωρητής Τραπέζης Ελλάδος
Κοιν.: Προς όλους τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης

3 σχόλια: