Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Έρχεται κατώτατος μισθός 560 ευρώ και συμβάσεις... κωλόχαρτα!

Τελευταία δραματική εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα είναι το θέμα της κατάργησης του κατώτατου μισθού που προβλέπει η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας δηλαδή 751 ευρώ. Η τρόικα, σύμφωνα με το mail – σοκ που έστειλε στον Γ. Κουτρουμάνη, “δείχνει” προς μείωση σε επίπεδα Πορτογαλίας, όπου ο κατώτατος μισθός είναι 560 ευρώ μεικτά.
Αν και ο πρωθυπουργός διεμήνυσε ότι “θα προστατεύσουμε τους εργαζόμενους” και ότι “δεν θα γίνουμε Ινδία”, ωστόσο το θέμα συζητείται και βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των απαιτήσεων της τρόικας.
Σύμφωνα με το Βήμα, το επίμαχο mail (γραμμένο από ελληνικά χέρια, όπως αναφέρεται) χαρακτηρίζει εξωπραγματική την τριετή σύμβαση εργασίας που υπέγραψαν ΓΣΕΕ και ΣΕΒ με αυξήσεις πάνω από τον ευρωπαϊκό πληθωρισμό για τα έτη 2011 και 2012.
Υποστηρίζει ότι οι μισθοί πρέπει να μειωθούν για να δοθεί κίνητρο προσλήψεων από μικρομεσαίες επιχειρήσεις, από όπου θεωρείται ότι προέρχεται το 70% των ατόμων που έχασαν τη δουλειά τους το τελευταίο διάστημα.
Η τρόικα ζήτησε να υπάρξει διαβούλευση της κυβέρνησης με τους κοινωνικούς εταίρους για το ζήτημα, ωστόσο αν αυτή αποτύχει ή δεν προσέλθουν τα συνδικάτα στο τραπέζι αυτού του διαλόγου, να νομοθετήσει μόνη της.
“Κάτι ανάλογο γίνεται και στην Πορτογαλία και στην Ιρλανδία, με την κυβέρνηση να καθορίζει τον κατώτατο μισθό. Γιατί να μη γίνεται κάτι τέτοιο και στην Ελλάδα;” λέει το κείμενο του mail, σύμφωνα με το Βήμα.


αμοιβές χρεοκοπίας, χωρίς περίθαλψη, κοινωνικό κράτος,παιδεία.
με το 50% τουλάχιστον να οπλοφορεί νομίμως (κυνηγοί) και άλλο ένα 20% παρανόμως
με μία ληστεία να γίνεται ανά 50'' αυτή τη στιγμή.
Αντιλαμβάνεστε πόσο γρήγορα θα επικρατήσει Χάος
ειδικά μετά τις επικείμενες μαζικές αναχωρήσεις των Σωτήρων μας

2 σχόλια: