Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ, του Δημήτρη Λαβατσή

( Να προσέξουμε τις κρίσιμες ομοιότητες)

ΤΟΤΕ…
Ο  Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος η μεγαλύτερη παγκόσμια σύρραξη,  που για την Ελλάδα ξεκίνησε στις 28  Οκτωβρίου του 1940, δεν ήταν πόλεμος μεταξύ εθνών γενικώς και αορίστως. Ήταν  πόλεμος για την επικράτηση του φασιστικού τρόπου οργάνωσης των κοινωνιών.
Δεν υπήρξε σαν μια τρέλα κάποιων φανατικών ηγετών. Προϋπόθεση  και αιτία του  υπήρξε η άνοδος του φασισμού στην Γερμανία και Ιταλία.
Η άνοδος του φασισμού  ήταν  πρώτα από  όλα  μεγάλη ήττα των ίδιων των λαϊκών τάξεων στο εσωτερικό της Γερμανίας και της Ιταλίας .
Το εργατικό κίνημα που είχε αναπτυχθεί ήδη από τον 19ο αιώνα και ειδικά στην Γερμανία διεκδίκησε την κοινωνική απελευθέρωση  την περίοδο 1919-1923  για μια σειρά από λόγους δεν κατάφερε να εμποδίσει αποτελεσματικά αυτήν την εξέλιξη.
Αποτέλεσμα αυτής της ήττας λοιπόν ήταν η εξαγωγή του φασισμού με τον πόλεμο.
 Τον φασισμό τον πλήρωσαν όλοι οι λαοί. Όλες οι κατώτερες τάξεις που κυρίως αυτές κλήθηκαν να πολεμήσουν. Και από τις επιτιθέμενες χώρες… Και ο Χάνς ο εργάτης από το Μόναχο και ο Τζιάνι  ο αγρότης από την Καλαβρία και  ο Γιάννης από το Αιγαίο και ο Τζώνυ από το Μάντσεστερ. Και βεβαίως ο  Ιβάν  ο Σοβιετικός πολίτης. Ισοπεδώθηκε όλη η Ευρώπη
Χωρίς την επικράτηση του φασισμού δεν θα είχε υπάρξει ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος…..
Γιατί ο φασισμός ήταν και είναι η έσχατη, η πιο επιθετική μορφή  εξουσίας της εκμετάλλευσης. Ο φασισμός δεν αναγνώρισε και δεν αναγνωρίζει σύνορα όπως  δεν αναγνωρίζει δικαιώματα.
Ο  φασισμός  είναι ο ολοκληρωτισμός του κεφαλαίου. Βασίζεται και χρηματοδοτεί  τους χρήσιμους ηλίθιους που στρέφονται εναντίον των διπλανών τους: τότε ήταν  οι Εβραίοι και οι κατώτερες φυλές, τώρα οι πρόσφυγες, οι  μετανάστες ,ο «ανάξιος» διπλανός μου  που δουλεύει και μου πήρε τη δουλειά! Ο φασισμός βασίστηκε και βασίζεται στον κανιβαλισμό  μιας μερίδας απεγνωσμένων ανθρώπων.


Σε μια μερίδα ανθρώπων που αποδέχονται την παντοδυναμία των ισχυρών, των αφεντικών  και προσπαθούν να γίνονται αρεστοί  σ αυτούς.
Γι αυτό τα τάγματα εφόδου  εξυπηρετώντας τα αφεντικά τους στρέφονται εναντίον όσων αγωνίζονται για τα δικαιώματα όλων χωρίς διακρίσεις, για  την κοινωνική απελευθέρωση. Για την πραγματική Δημοκρατία.
ΤΩΡΑ:
Στην σύγχρονη Ελλάδα, της κρίσης και των μνημονίων  ο φασισμός υπέστη μια πολιτική ήττα.
Μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα  η κυβέρνηση προχώρησε στην αποκαθήλωση της Χρυσής Αυγής  όχι βεβαίως ανυστερόβουλα  αλλά για να ελέγξει και να καναλιζάρει την αντιφασιστική  διάθεση της κοινωνικής πλειοψηφίας.
ΟΜΩΣ: Η ίδια η κυβέρνηση  κάνει ότι μπορεί στην κατεύθυνση του εκφασισμού της κοινωνίας μας
Η Κυβέρνηση  αυτή :
·      -Φιμώνει για μια ακόμη φορά (από χθες το απόγευμα ) την ΕΡΤ για να μην ακούγεται  κανένας δημοκρατικός αντίλογος στα αίσχη της.
·      Παρακολουθεί με όλα τα σύγχρονα μέσα όλο και περισσότερους –ες αγωνιστές και αγωνίστριες
·      Καταργεί όλα τα στοιχειώδη κοινωνικά  και εργατικά δικαιώματα ,κλείνοντας νοσοκομεία, ακριβαίνοντας τα φάρμακα, υποβαθμίζοντας έως την διάλυση   όλη την παιδεία από τα Νηπιαγωγεία έως τα Πανεπιστήμια,
·      Διαλύει την οικονομία και αντί  για θέσεις εργασίας «παράγει»  ανεργία (1.500.000 οι άνεργοι πλέον)και  έλληνες μετανάστες όπως  κατά την πέτρινη δωδεκαετία 53-64.
·      Ειρωνεύεται τον ανασφάλιστο ,και αποδίδει δικαιοσύνη με την  ισοπέδωση και  την  μετατροπή των συντάξεων  και των μισθών σε προνοιακά επιδόματα και χαρτζιλίκια
·      Επιτίθεται, για να δυσφημίσει!  σε δομές αλληλεγγύης όπως στα κοινωνικά ιατρεία του Ελληνικού  και τους Γιατρούς του Κόσμου. (Αυτό κι αν είναι μίσος προς τους ανθρώπους. Αυτό κι αν δείχνει τον φόβο της κυβέρνησης απέναντι στην Αλληλεγγύη που αναπτύσσεται)
·      Σαρκάζει τους ανασφάλιστους δια στόματος  Γεωργιάδη.
·      Πουλάει το νερό  και την ενέργεια σαν να είναι δικά της
·      Θεωρεί υπεύθυνους για την ανεργία που αυτή γιγαντώνει  τους πρόσφυγες των πολέμων και τους μετανάστες!
·      Εκφωνεί δια στόματος Σαμαρά σε σύσκεψη Ευρωπαίων ηγετών  στην Μάλτα την άποψη του  γάλλου φασίστα Λεπέν πριν από 30 χρόνια :Είχε πει τότε ο φασίστας "1 εκατομμύριο άνεργοι σημαίνει 1 εκατομμύριο μετανάστες. Πάει πολύ. Η Γαλλία και οι Γάλλοι μπροστά". Και ο  πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς το επικαιροποίησε : «Έχουμε τόσους ανέργους όσους και παράνομους μετανάστες!»
Η κυβέρνηση αυτή επιτίθεται σε όλες τις κοινωνικές  κινητοποιήσεις και αντιστάσεις . Μπορεί να δηλώνει πολέμια των φασιστών αλλά την ίδια στιγμή με όλες τις πράξεις της  μας θυμίζει τον θαυμασμό του   Τσόρτσιλ  που κάποτε, πριν ξεσπάσει ο Β΄ παγκόσμιος  είχε πει επιδοκιμάζοντας την πολιτική καταστολής κάθε κοινωνικού δικαιώματος από  τους  Ναζί, ότι στη Γερμανία του Χίτλερ τα τρένα φτάνουν στην ώρα τους! Αυτός ο επικίνδυνος για την κοινωνία  μας για την Δημοκρατία και τα κοινωνικά Δικαιώματα τρόπος σκέψης και πράξης  δεν επιδιορθώνεται. Δεν μπορείς να κάνεις διάλογο με τους ανθρωποφάγους!
Πολεμάμε τον φασισμό σήμερα  σημαίνει πολεμάμε την εξαθλίωση της κοινωνίας μας και τις πολιτικές  της κυβέρνησης .
ΑΓΩΝΕΣ-ΡΗΞΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ!
                                                                                                                                             25/10/2013
                                                                                 Δημήτρης Λαβατσής
                                                                                 Μέλος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ  Χίου



2 σχόλια: