Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Σεμινάριο φυσικής καλλιέργειας με τον Παναγιώτη Μανίκη από 11/10 ως 13/10 στη Χίο

Από την Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, ως την Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, διοργανώνεται σεμινάριο για την φυσική καλλιέργεια με κεντρικό ομιλητή τον αγρότη – φιλόσοφο Παναγιώτη Μανίκη. Η διοργάνωση του σεμιναρίου είναι μία πρωτοβουλία της ομάδας διατήρησης παραδοσιακών ποικιλιών σπόρων της Χίου.

Το πρόγραμμα του τριήμερου σεμιναρίου περιλαμβάνει:

·         Κεντρική ομιλία με θέμα «Φυσική καλλιέργεια, αυτάρκεια, η απάντηση στην παγκόσμια οικονομική κρίση», την Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, στις 6.30 μμ, στο βιβλιοπωλείο «Πάπυρος»,
·         Εργαστήρι παρασκευής σβόλων, φυσικού λαχανόκηπου και αναδάσωσης με μέθοδο φυσικής καλλιέργειας, το Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, από τις 10 πμ, και
·         Συζήτηση για τα οπωροφόρα δέντρα την Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, από τις 10 πμ.

Πρωταρχικός στόχος της διοργάνωσης είναι η γνωριμία μας με την φυσική καλλιέργεια. Η συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες είναι ελεύθερη για όποιον ενδιαφέρεται να γνωρίσει από κοντά την αξία και την σπουδαιότητα της φυσικής καλλιέργειας για τον άνθρωπο και την ίδια τη φύση.

Για τα εργαστήρια του Σαββάτου και της Κυριακής, παρακαλείται όποιος ενδιαφέρεται να τα παρακολουθήσει, να δηλώσει τη συμμετοχή του στα τηλέφωνα 6977441233 ή 6938502303.

Αντί βιογραφικού: Ο Παναγιώτης Μανίκης ήταν ένας σπουδαστής γεωπονίας. Όταν συνάντησε προβλήματα ζωής που ο Δυτικός τρόπος αντίληψης αδυνατούσε να λύσει, ο Παναγιώτης άρχισε να αναζητεί άλλες προσεγγίσεις που άγγιζαν περισσότερο μια «μεγάλη», ενιαία, φιλοσοφική τάξη πραγμάτων. Καρπός της αναζήτησης ήταν η γνωριμία του με το πρόσωπο και το έργο του Ιάπωνα φυτοπαθολόγου, φιλόσοφου και εμπνευστή της «φυσικής καλλιέργειας» Masanobu Fukuoka. Ο Παναγιώτης εδώ και χρόνια συντηρεί και αναπτύσσει με επιτυχία ένα αγρόκτημα σε περιοχή της Έδεσσας με βάση της αρχές της φυσικής καλλιέργειας τις οποίες εφαρμόζει και στο βίο του. Ταξιδεύει και μιλά για αυτές σε όλο τον κόσμο ελπίζοντας η «σπορά» του να πιάσει τόπο.

Ομάδα Σπόρων Χίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου