Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

ΔΥΣΟΣΜΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΦΩΤΙΑ.


του Δημήτρη Λαβατσή
(Τώρα που τελείωσε η τουριστική περίοδος…)

Προχθές, την Τρίτη 15/10  στις 6 το απόγευμα,  ενώ κολυμπούσα στην Αγιά Φωτιά ξαφνικά μέσα στην θάλασσα  άρχισε να μυρίζει μυρωδιά αποχωρητηρίων. Το ίδιο και έξω . Το  ίδιο  ένιωσαν   και δύο άλλοι κολυμβητές που βρισκόντουσαν εκεί. Τηλεφώνησα σε έναν φίλο που κατοικεί στην περιοχή και μου είπε ότι αυτό συμβαίνει κάποιες φορές παρά το γεγονός ότι η περιοχή είναι συνδεδεμένη με το δίκτυο  του βιολογικού καθαρισμού. Υποθέσαμε ότι δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: ή πως η αντλία του βιολογικού δεν λειτουργεί αυτήν την εποχή ή  κάποιοι ιδιοκτήτες κτιρίων δεν έχουν συνδέσει  τους βόθρους τους με αυτόν και τώρα που αραίωσε η περιοχή από τουρίστες τους αδειάζουν από τα λύματα της καλοκαιρινής σεζόν.

Σε επικοινωνία που είχα χθες  με τον αρμόδιο της ΔΕΥΑΧ  μου ειπώθηκε πως οι αντλίες λειτουργούν (δεν υπάρχει πρόβλημα διαρροής) και ακόμη ότι το φαινόμενο αυτό έχει ξαναπαρουσιαστεί στο παρελθόν και δυστυχώς όχι μόνο μία φορά.

Οπότε συμπεράναμε πως κάποιοι ιδιοκτήτες  βρίσκουν βολικό και ανέξοδο αντί να συνδεθούν με το δίκτυο του  βιολογικού καθαρισμού να αδειάζουν τις βρωμιές τους στην παραλία που έχουν τις ιδιοκτησίες τους. Αδιαφορούν  για την υγεία όσων κολυμπούν και δείχνουν με τον τρόπο τους την περιφρόνηση που έχουν για το περιβάλλον του σπιτιού τους ή του μαγαζιού τους. Προφανώς το περιβάλλον της περιοχής τους  ενδιαφέρει μόνο  σαν  τουριστικό εμπόρευμα. Να «πουλάνε» γαλάζια σημαία στους τουριστικούς οδηγούς  αλλά η ευκολία πάνω απ όλα!
 Μαγκιά! ε;

Γι αυτό είναι ανάγκη να μεριμνήσουμε όσοι ενδιαφερόμαστε και μπορούμε, για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα .Για να σταματήσουν οι  αντικοινωνικοί να βρωμίζουν την παραλία και την θάλασσα. Να φροντίσουμε όλοι: οι κάτοικοι της περιοχής,  οι επισκέπτες της  αλλά και οι υπηρεσίες του δήμου.                                        

2 σχόλια:

  1. ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ
    Μα και βέβαια δεν είναι καινούριο το φαινόμενο της δυσοσμίας. Πρόπερσι ήταν τέτοια η ένταση για πολλές μέρες, που είπαμε, "ποτέ πια Αγία Φωτιά!".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. http://www.avaaz.org/en/petition/Save_the_Aegean_Islands/?tnBHzfb

    ΑπάντησηΔιαγραφή