Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Σοκ: κόπηκαν θεραπείες και εξετάσεις από καρκινοπαθείς. Δείτε ποιες




Δε φθάνει που έχουν να παλέψουν με την ασθένειά τους και τον πόνο τους , έχουν να παλέψουν και με τον απερίγραπτο κρατικό μηχανισμό! Χωρίς ειδικές θεραπείες και ακτινολογικές εξετάσεις καρκινοπαθείς

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
Αποκλεισμένοι είναι από χθες Τετάρτη από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης όλοι οι ακτινολόγοι και πυρηνικοί γιατροί με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συνταγογραφήσουν οι μεν πρώτοι ειδικές σκιαγραφικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για ακτινολογικές εξετάσεις οι μεν δεύτεροι δεν έχουν τη δυνατότητα να χορηγήσουν στους καρκινοπαθείς ραδιενεργές ουσίες γαι ειδικές θεραπείες κατά του καρκίνου. Ενδεικτική η περίπτωση του ραδιενεργού ιωδίου που χρησιμοποιείται για θεραπεία.
Ανάστατοι είναι από χθες δεκάδες νοσοκομειακοί γιατροί ειδικά στα μεγάλα ογκολογικά νοσοκομεία, που βρέθηκαν εκτός συστήματος και χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν τους ασθενείς τους. Παρότι πολλοί γιατροί μεγάλου νοσοκομείου της Αθήνας διαμαρτυρήθηκαν από χθες στις αρμόδιες αρχές του υπουργείου Υγείας, ουδείς υπεύθυνος έδωσε κάποια πειστική εξήγηση για τον αποκλεισμό των ακτινολόγων και των πυρηνικών γιατρών από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογραφησης.
Να σημειωθεί ότι με βάση τη συνήθη τακτική οι γιατροί δίνουν συνταγές στους ασθενείς για παράδειγμα για διάφορες ουσίες τις οποίες προμηθεύονται στη συνεχεία οι άρρωστοι για να κάνουν είτε τη θεραπεία τους είτε την εξέταση τους.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου