Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Υγείας Χίου:Συνεχίζεται η προσβολή των γιατρών του νοσοκομείου Χίου




Κοντεύει σχεδόν μισός χρόνος που δεν έχουν πληρωθεί οι εφημερίες των γιατρών στο Νοσοκομείου της Χίου. Για κάθε γιατρό του ΕΣΥ που τιμά το λειτούργημά του και βασίζεται μόνο στον κρατικό μισθό και τις εφημερίες, αυτό είναι οικονομικά αβάσταχτο αλλά και ηθικά απαράδεκτο. Η πραγματικότητα που αποκρύπτεται από τα φιλομνημονιακά ΜΜΕ είναι ότι οι τρομακτικές περικοπές και η βαριά (και συχνά εκ των υστέρων) φορολόγηση έχουν πλήξει τους γιατρούς του ΕΣΥ, με το εισόδημα πολλών (και ειδικά των νεότερων) να μην αρκεί για να συντηρηθεί μια οικογένεια (το εισόδημα αυτό βρίσκεται σε αρκετές περιπτώσεις κάτω από τα επίσημα όρια της φτώχειας). Την ίδια στιγμή η ανθρωπιστική κρίση από το Μνημόνιο έχει πολλαπλασιάσει μέχρι εξαντλήσεως το έργο των γιατρών που επέλεξαν να υπηρετήσουν τη δημόσια υγεία μέσω ΕΣΥ. Ειδικά στη Χίο, με τον ανύπαρκτο ΕΟΠΥΥ,  η νοσοκομειακή κοινότητα (γιατροί, νοσηλευτές, τεχνολόγοι, διοικητικοί) αποτελεί τη μοναδική ελπίδα ολοένα και περισσότερων πολιτών.
            Τους ανθρώπους αυτούς δεν μπορεί να τους προσβάλει η συγκυβέρνηση και οι τοπικοί πολιτικοί που τη στηρίζουν. Σε προηγούμενες κινητοποιήσεις τους, ειπώθηκε ‘αρμοδίως’ ότι κατά λάθος το κονδύλιο για τη Χίο είναι σκανδαλωδώς μικρότερο από αλλού. Λάθος ή κάτι άλλο (δοκιμή για να μετρηθούν αντιδράσεις;), είναι απαράδεκτο να μην έχουν πληρωθεί ακόμη στο ακέραιο οι γιατροί του νοσοκομείου της Χίου τα δεδουλευμένα τους.
Δεν θα χάσει μάλλον η Βενετιά βελόνι αν ανατραπεί η φιλομνημονιακή πολιτική που υπηρετούν οι πολιτικοί της συγκυβέρνησης, της χώρας και του νησιού. Αν όμως εξαναγκασθούν να αναζητήσουν αλλού μια αξιοπρεπή εργασία έστω και ελάχιστοι από τους γιατρούς του υποστελεχωμένου νοσοκομείου μιας ακριτικής και νησιωτικής περιοχής, η καταστροφή θα είναι ανεπανόρθωτη.
            Φτάνει πια με τις διαβεβαιώσεις των πολιτικών της συγκυβέρνησης του νησιού! Ως ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Υγείας Χίου απαιτούμε να πληρωθούν άμεσα και στο ακέραιο τα δεδουλευμένα τους οι γιατροί του νοσοκομείου.

12-5-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου