Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Ανοιχτή μουσική πρόβα με την Ορχήστρα Δωματίου Χίου


Σε ανοιχτή μουσική πρόβα μας προσκαλεί η Ορχήστρα Δωματίου Χίου, την Πέμπτη 18 Απριλίου, στις 17.45, στην οδό Αμάντου 26. Η ανοιχτή πρόβα είναι μια συναρπαστική ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την ορχήστρα εν δράσει και να δούμε πώς ένα κομμάτι μουσικής διαμορφώνεται και ζωντανεύει από το μαέστρο και τους μουσικούς. Θα παρουσιαστούν μέρη των έργων: Pavane, του Gabriel Faure, Solveig's Song, από τη Σουίτα "Peer Gynt", του Edvard Grieg και Φαντασία για κλαρινέτο και ορχήστρα του Alain Lefebure.

Η ανοιχτή πρόβα
 θα αρχίσει με παρουσίαση των κομματιών που προετοιμάζει η ορχήστρα από τον μαέστρο και με την ολοκλήρωση της, τα μέλη της ορχήστρας θα είναι διαθέσιμα για ερωτήσεις, χαρίζοντάς στους παρευρισκόμενους μια ενδιαφέρουσα διαδραστική εμπειρία. 

Mουσικές γνώσεις δεν είναι απαραίτητες. 
Η είσοδος είναι ελεύθερη. 
Η πρόβα θα ξεκινήσει ακριβώς στην προγραμματισμένη ώρα

Η Ορχήστρα Δωματίου Χίου ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2012 από μία ομάδα νέων ανθρώπων με αγάπη για την κλασική μουσική. Αποτελείται από επαγγελματίες μουσικούς (κυρίως καθηγητές μουσικής) και ερασιτέχνες (με διάφορες επαγγελματικές δραστηριότητες, σπουδαστές μουσικής, μαθητές και φοιτητές). 

Όραμα των μελών της ορχήστρας αποτελεί η ανάπτυξη της συμφωνικής μουσικής και η προώθηση των οργάνων ορχήστρας στo νησί της Χίου. Στόχος τους είναι, μέσα από εμφανίσεις, επισκέψεις σε σχολεία, ανοιχτές πρόβες και γενικά δραστηριότητες εκπαιδευτικού χαρακτήρα, να γίνει η κλασική μουσική προσιτή και προσβάσιμη σε ένα ευρύτερο κοινό, και ειδικά στους νέους, και εκτός της πόλης της Χίου. 

Μέλη:

Μαέστρος: Αντώνης Βερβέρης
Α'βιολιά: Ιάσων Πολλέ, Γιώργος Πυργάρης
Β'βιολιά: Aντώνης Τουλιδάκης, Ελισσάβετ Τσακού
Βιόλα: Φώτης Πέζος
Τσέλο: Αργύρης Μαϊστράλης
Κλαρινέτο: Λεωνίδας Μαλάκης
Φλάουτο: Ίριδα Παλαμηδά

Οι πρόβες της ορχήστρας γίνονται κάθε Πέμπτη απόγευμα στην οδό Αμάντου 26, και τα προγράμματα της υποστηρίζονται από την Αίθουσα Τεχνών Καλλιόπη. 

Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της, τη Δευτέρα 22 Απριλίου, στις 10.00 και στις 11.30, θα γίνει παρουσίαση των οργάνων της ορχήστρας και συναυλία για τους μαθητές των ΣΤ τάξεων των δημοτικών σχολείων της Χίου στον Οίκο Χίου Διδασκάλου. Την εκδήλωση διοργανώνει ο Τομέας Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης – Υπεύθυνη Ανατολή Βροχαρίδου και την αίθουσα παραχωρεί ο σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών Χίου “Αδαμάντιος Κοραής”. 

Περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα της Ορχήστρας Δωματίου Χίου:
Αντώνης Βερβέρης 6976087969 
Καλλιόπη Λιαδή 6982382667

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου