Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Aπόσυρση τροπολογίας -σκανδάλου

                                                  Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ στη Χίο                                                                      
  "Δύο κατηγορίες πολιτών”: Οι κατέχοντες μετοχές της ναυτιλίας και οι άλλοι

Μετά από καίρια παρέμβαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, αποσύρθηκε φωτογραφική τροπολογία που επέτρεπε σε εφοπλιστές και άλλους κατέχοντες ναυτιλιακές μετοχές να μην τις δηλώνουν. Η σκανδαλώδης αυτή τροπολογία θα δημιουργούσε και επίσημα μια κατηγορία πολιτών που θα απολάμβανε την αδιαφάνεια, την διαπλοκή, το ξέπλυμα και την απόκρυψη εισοδημάτων κάθε είδους. 

Οι συντάκτες της προσπάθησαν να την κρύψουν σε ένα παντελώς άσχετο νομοσχέδιο. Μετά τον εντοπισμό της τροπολογίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, κανείς από την μνημονιακή συγκυβέρνηση δεν αναλαμβάνει την ευθύνη της σύνταξής της. Λες και η τροπολογία γράφτηκε μόνη της. Αυτά από μία κυβέρνηση που με το νόμο Μουσουρούλη έχει χαρίσει στους εφοπλιστές ακόμη και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων στη ναυτιλία. 

Αξίζει να σημειωθεί η στάση της Χρυσής Αυγής, οι ύποπτες σχέσεις της οποίας με αδιαφανή κυκλώματα (συμπεριλαμβανομένων κυκλωμάτων υπόδικων και άλλων εφοπλιστών) είναι υπό έρευνα. Πολύ απλά, δεν τοποθετήθηκε ενάντια στη συγκεκριμένη τροπολογία. 

Για το βίντεο από τη σχετική συζήτηση στη Βoυλή:


Το γραφειο τυπου του ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου