Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013

Οριστικά στα 25 ευρώ το εισιτήριο στα νοσοκομείαΤην αύξηση του εισιτηρίου στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων στα 25 ευρώ από 5, αρχής γενομένης από το 2014 προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μετά τη διαβούλευση που είχε με την τρόικα

«Τα έσοδα θα διατεθούν για την κάλυψη της περίθαλψης ανασφάλιστων πολιτών», ισχυρίστηκε ο Άδωνις.
Οι επικεφαλής της τρόικας θα βρεθούν το απόγευμα στο ΤΑΙΠΕΔ, και η συζήτηση αναμένεται να επικεντρωθεί στην αναδιάρθρωση των ΕΛΒΟ, ΕΑΣ και ΛΑΡΚΟ, στην πληρωμή των εκκρεμών χρεών του Δημοσίου προς την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ, στην προετοιμασία του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση ποσοστών σε ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΟΔΙΕ, αλλά και στην τιτλοποίηση περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου.
Εν τω μεταξύ καθυστέρηση στην κατάρτιση του Μεσοπρόθεσμου και του νέου Προϋπολογισμού, λόγω της αδυναμίας των υπουργείων Υγείας και Εργασίας να προσδιορίσουν τις ανάγκες της επόμενης τριετίας, αλλά και της ασυμφωνίας με την τρόικα για το ύψος των εσόδων από τον νέο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων. Η τρόικα θέτει ζήτημα εισπραξιμότητας του νέου φόρου κι ενώ το οικονομικό επιτελείο εξετάζει μείωση του συντελεστή φορολογήσεως των κτισμάτων εντός αγροτεμαχίων, αλλά και μείωση των συντελεστών για βοηθητικούς χώρους των κατοικιών.
Η άκρως ανησυχητική ανεργία στην Ελλάδα αλλά και οι συνέπειες αυτής σε οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, βρίσκονται για πρώτη φορά στην ατζέντα των επικεφαλής της Τρόικας των δανειστών.
Αν και το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας τυπικά δεν έχει πολλά θέματα ανοικτά, στο προσκήνιο αναμένεται να τεθεί και πάλι το ασφαλιστικό και δη η επιδείνωση των εσόδων των ταμείων, κυρίως εξαιτίας της υψηλής ανεργίας, που παραμένει «καρφωμένη» πάνω από το 27%. Σε αυτή την επίσκεψη όμως, οι δανειστές αναμένεται να ασκήσουν πιέσεις και όσον αφορά στα προγράμματα του ΟΑΕΔ, αφού εκκρεμεί η κατάθεση της έκθεσης για την αναδιάρθρωση του Οργανισμού, τόσο σε επίπεδο εσωτερικής οργάνωσης, όσο και σε σχέση με τα σχεδιαζόμενα προγράμματα.
Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα έχει ανοίξει διάπλατα η κουβέντα, με ισχυρές πιέσεις και από τους εργοδοτικούς φορείς που συνομιλούν με την Τρόικα, για «ελαστικοποίηση» των όρων συμμετοχής στα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ. Ήδη, στο τελευταίο πρόγραμμα για νέους άνεργους πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ, πέρασαν χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες αλλαγές όσον αφορά στις προϋποθέσεις συμμετοχής των επιχειρήσεων σε αυτό.
Οι αλλαγές αυτές αναμένεται να λάβουν μορφή γενικού κανόνα.
Αυτό που σχεδιάζεται και που αναμένεται να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις είναι η μείωση των απαιτούμενων μηνών κατά τους οποίους μια επιχείρηση δεν θα πρέπει να έχει προχωρήσει σε απολύσεις προκειμένου να συμμετάσχει σε κάποιο επιδοτούμενο πρόγραμμα.
Οι εισηγήσεις που δέχεται το υπουργείο Εργασίας αφορούν σε ένα μίνιμουμ προστασίας, εάν μπορεί κανείς να το πει αυτό, δύο ή τριών μηνών. Για να συμμετάσχει δηλαδή κάποια επιχείρηση σε επιδοτούμενα προγράμματα, θα πρέπει να μην έχει προχωρήσει σε απολύσεις κατά τον προηγούμενα δύο ή τρεις μήνες, αντί για 6 που ισχύει σήμερα. Παράλληλα, ζητείται μετ’ επιτάσεως η μείωση και της υποχρέωσης διατήρησης του απασχολούμενου στην επιχείρηση, μετά τη λήξη της επιδότησης, από 12 μήνες σε 6 ή ακόμη και 3.
- See more at: http://www.thepressproject.gr/article/47020/Oristika-sta-25-euro-to-eisitirio-sta-nosokomeia#sthash.XNtrpFZx.oMGfmI2f.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου