Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Συλλογή τροφίμων απ την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Χίου

allileggii

Το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης οργανώνει συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης ενισχύοντας ανέργους και τις οικογένειες τους. Απευθυνόμαστε στους πολίτες της Χίου να στηρίξουν και πάλι το Καλάθι του Ανέργου προσφέροντας τη βοήθεια τους στο πρόβλημα σίτισης που αντιμετωπίζουν αρκετοί συνάνθρωποι μας.
Είναι η 3η φορά που οργανώνουμε τη συλλογή ειδών διατροφής στη Χίο και ερχόμαστε σε επαφή με ανθρώπους που με έμπρακτο τρόπο εκφράζουν την αλληλεγγύη τους σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι πραγματικά συγκινητική γνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε όλοι όσοι βλέπουμε τις ζωές μας να υποβαθμίζονται μέρα με τη μέρα.

    Απέναντι στις πολιτικές που εφαρμόζονται και μας εξαθλιώνουν ολοένα και πιο πολύ, η Αλληλεγγύη, αποτελεί μια πρώτη ουσιαστική απάντηση της οργανωμένης κοινωνίας στην περιθωριοποίηση και τα προσωπικά αδιέξοδα. Αλληλεγγύη σημαίνει ο ένας κοντά στον άλλο και οι δυο μαζί απέναντι στην κρίση και όσους ευθύνονται για αυτή. Και γι αυτό δεν έχει σχέση με τη χειραγώγηση των πιο ευάλωτων και την επιδίωξη οφέλους. Περιφρουρώντας, στο βαθμό που μας αναλογεί, το περιεχόμενο της δράσης μας και του τρόπου που σκεφτόμαστε, απαντάμε πως:

·                                 Αλληλεγγύη δεν είναι η φιλανθρωπία των συσσιτίων που σε κάνει έρμαιο και εξαρτώμενο.
·                                 Δεν είναι τα κονδύλια των ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από κράτη και οργανισμούς που ασκούν τις πολιτικές που δημιουργούν την εξαθλίωση και τη φτώχεια.
·                                 Και οπωσδήποτε δεν είναι η κάθε είδους εκδούλευση που έχουν κατά νου όσοι θυμήθηκαν εξαιτίας των εκλογών του ερχόμενου Μάη, ότι υπάρχουν δημότες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στέγης, είναι χωρίς ρεύμα χειμωνιάτικα ή στερούνται ακόμα και το καθημερινό φαγητό!

    Αλληλεγγύη είναι η ειλικρινής διάθεση προσφοράς προς όσους έχουν ανάγκη, με ανιδιοτέλεια και χωρίς ανταλλάγματα. Όπως έχουμε πει δημόσια και στο παρελθόν βοηθάμε ο ένας τον άλλο και στηρίζουμε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη προσπαθώντας να αλλάξουμε τις συνθήκες της ζωής μας. Και όλα αυτά συλλογικά και με τις δικές μας δυνάμεις με στόχο να μπορέσουμε να οργανωθούμε καλύτερα απέναντι στη βία της εξαθλίωσης και την υποβάθμιση της καθημερινότητας μας. Όλοι εμείς που ως εργαζόμενοι και άνεργοι ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει κρίση και ποιοι επωφελούνται από τις δυσκολίες που περνάμε.

    Για τους παραπάνω λόγους η στήριξη στο έργο της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης είναι επιτακτική. Από την παρουσία στην Ανοικτή Συνέλευση, κάθε Πέμπτη στις 7:30μ.μ στο χώρο του Εργατικού Κέντρου, την ενεργή  συμμετοχή στις αποφάσεις που παίρνουμε όλοι μαζί εκφράζοντας ελεύθερα τις απόψεις μας, την εθελοντική δουλειά που απαιτείται για να επιτύχουν οι δράσεις που αποφασίζουμε, μέχρι τη συνεισφορά του καθενός από μας, που όσο μικρή κι αν είναι είναι εξαιρετικά πολύτιμη για ανθρώπους που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε καν τα στοιχειώδη για την επιβίωση τους, δυναμώνουμε τις συλλογικές μας διεκδικήσεις και αποφασίζουμε εμείς οι ίδιοι για τις ζωές μας.

    Το Σάββατο λοιπόν 21 Δεκεμβρίου θα είμαστε έξω από τα super markets του νησιού ενημερώνοντας τον κόσμο και μαζεύοντας τρόφιμα για το Καλάθι του Ανέργου.
    Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου θα γίνει η διαλογή και  τακτοποίηση των τροφίμων σε σακούλες και
    Τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η διανομή των αγαθών στον χώρο του Εργατικού Κέντρου.
    Ο αριθμός των ανέργων που έχουν ήδη εγγραφεί στη λίστα των δικαιούχων είναι αρκετά μεγάλος.
Γι’ αυτό τα τρόφιμα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν ανά οικογένεια ώστε να βοηθηθούν όλοι όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη.
Τηλέφωνα επικοινωνίας:2271023550  και 6977841382

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Χίου 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου