Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2013

ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ:Επικίνδυνη και για τον τουρισμό η Χρυσή Αυγή


Βουλευτής της Χρυσής Αυγής που βρέθηκε στη Χίο στις 7 Αυγούστου του 2013 δήλωσε ότι τα γραφεία του κόμματός του στη Χίο θα λειτουργήσουν ως «κάστρο» που θα είναι «προπύργιο απέναντι στον Τούρκο εχθρό», καθώς η Χίος είναι «απέναντι από εχθρική χώρα, όπως είναι η Τουρκία»

Η δήλωση αυτή έγινε ενώ στο νησί βρίσκονται 3 χιλιάδες Τούρκοι επισκέπτες (μέρος ενός συνόλου που προβλέπεται να φθάσει τις 50 χιλιάδες το 2013). Στην δοκιμαζόμενη από το μνημόνιο Χίο, εξαιτίας της παρουσίας τους δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ανοίκιαστο δωμάτιο, αυτοκίνητο και μηχανάκι. Πολλοί καταστηματάρχες της αγοράς παίρνουν βαθιές ανάσες από τους Τούρκους επισκέπτες που γεμίζουν τα μαγαζιά τους. Για τον ΣΥΡΙΖΑ Χίου και νομίζουμε για όλους τους φορείς του νησιού) το αυτονόητο ζητούμενο είναι το πώς το τουριστικό ρεύμα από την απέναντι ακτή θα αποκτήσει μόνιμα χαρακτηριστικά και με ποια πολιτική θα αναβαθμιστεί αυτό που η Χίος μπορεί να προσφέρει στους επισκέπτες της. Η φετινή πετυχημένη συνεργασία των επιμελητηριακών θεσμών  της Χίου και των γειτονικών πόλεων (Σμύρνης και Τσεσμέ) που συνετέλεσε σε αυτήν την κατεύθυνση μπορεί και πρέπει να συνεχιστεί με αμοιβαίο όφελος.Συμβάλλοντας, μεταξύ άλλων, στην ανάπτυξη ισχυρότερων δεσμών φιλίας μεταξύ των δύο λαών.
Η εικόνα των χιλιάδων Τούρκων επισκεπτών και των οικογενειών τους εκθέτει προφανώς το ρατσιστικό,  νεοναζιστικό και εντέλει και πολεμοχαρές κόμμα της Χρυσής Αυγής. Οι εκτός τόπου και χρόνου ιδεοληψίες των στελεχών της Χρυσής Αυγής είναι εντέλει πολλαπλά επικίνδυνες και πρέπει να απομονωθούν πλήρως από τους πολίτες και τους φορείς του νησιού. Οι βουλευτές και τα στελέχη της Χρυσής Αυγής που επιχειρούν να πλήξουν το νησί και τη δοκιμαζόμενη οικονομία του με τις δηλώσεις τους, είναι ανεπιθύμητοι στη Χίο.


ΣΥΡΙΖΑ Χίου, 13 Αυγούστου 2013

ΥΓ. Οι παραπάνω δηλώσεις του ναζιστή βουλευτή παρουσιάστηκαν από το chiospress.

Κανένα άλλο  ΜΜΕ του νησιού δεν κάλυψε την «εκδήλωση» του ναζιστικού κόμματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου