Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Η ΛΑΣ για τη δημιουργία αντιφασιστικού μετώπου στο νησί της Χίου



Με αφορμή την πρωτοβουλία για τη δημιουργία αντιφασιστικού μετώπου στο νησί μας και τη πρόσκληση που απηύθυναν στη Λαϊκή Συσπείρωση, καταθέτουμε την επιστολή απάντησή μας για την ενημέρωση του λαού μας πάνω στις θέσεις μας.

Προς την Πρωτοβουλία Αντιφασιστικού Μετώπου.

Αγαπητοί φίλοι.
Εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης ευχαριστούμε για την ενημέρωση και την πρόσκληση.
Επιτρέψτε μας εκ προοιμίου να σας πούμε ότι είτε ως ψηφοδέλτιο είτε ως ΚΚΕ-όσοι από εμάς είναι μέλη του- είμαστε έτοιμοι να βρεθούμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα προκειμένου να μην περάσει κανενός είδους φασιστική πρόκληση, προκειμένου να μην αγγιχτεί η τρίχα οποιουδήποτε μετανάστη, αλλοδαπού ή ημεδαπού από την εγκληματική φασιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής ή οποιαδήποτε άλλη.
Ωστόσο οι φιλοσοφικές και πολιτικές μας αρχές δεν αντιμετωπίζουν το φασισμό ως παρέκκλιση, ως παραφύση κοινωνικό φαινόμενο της αστικής δημοκρατίας και του κυρίαρχου συστήματός της , του καπιταλισμού.
Για μας ο φασισμός είναι η ωμή όψη της αστικής δημοκρατίας-δικτατορίας, ο βούρδουλας και το μαστίγιο του συστήματος και είναι οργανικά δεμένος με το εκμεταλλευτικό σύστημα που ζούμε, οργανικά δεμένος και με τα υπερεθνικά όργανα του καπιταλισμού, όπως η ΕΕ. Ήταν και είναι το μακρύ χέρι του κράτους και παρακράτους ενάντια όχι μόνο σε μετανάστες , αλλά και στο ενάντια στο εργατικό κίνημα της κάθε χώρας. Είναι όπλο των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με ή χωρίς δεκανίκια.
Στα επίσημα όργανα της ΕΕ ο φασισμός εσκεμμένα ταυτίζεται με τον κομμουνισμό, τα SS στις βαλτικές χώρες νομίμως παρελαύνουν και καταθέτουν στεφάνια σ' αυτούς που αφάνισαν χιλιάδες ανθρώπων, γενικεύοντας με τα διάφορα ψηφίσματα του ευρωκοινοβουλίου μια φασιστικού τύπου μεθοδολογία , ακριβώς για να περιορίσουν τους λαούς εντός και επί τα αυτά του καπιταλιστικού συστήματος.
Άρα η μήτρα για μας που γέννησε και συνεχίζει να γεννά το Φασισμό είναι ο καπιταλισμός.
Ένα αντιφασιστικό λοιπόν μέτωπο κυρίως είναι αντικαπιταλιστικό για να είναι και το πρώτο κι εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να καταθέσουμε το πλαίσιο της ιδεολογίας μας με συνέπεια και καθαρές κουβέντες.
Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι τέτοιο πολιτικό περιεχόμενο δε φαίνεται να υπάρχει στην υπό συγκρότηση επιτροπή ούτε στο κείμενό σας και επομένως δεν έχει ουσιαστικό νόημα για μας η συμμετοχή μας, αφού σε τελική ανάλυση πρέπει το φασισμό , όπως λέει και το γνωστό τραγούδι «βαθιά κατάλαβέ τον» και για να γίνει αυτό χρειαζόμαστε «ταξικά γυαλιά» για να μην απλωθεί σαν χολέρα.
Επιτρέψτε μας όμως να θέσουμε και μια άλλη οργανωτικού χαρακτήρα παράμετρο. Το κίνημα δε χρειάζεται επιπλέον μέτωπα και σχήματα. Έχει και εργατικά κέντρα, και παραρτήματα ΑΔΕΔΥ και πρωτοβάθμια σωματεία και επιτροπές και μια σειρά σωματεία και μαζικούς χώρους. Χρειάζεται νομίζουμε ταξικός προσανατολισμός σε όλους αυτούς τους χώρους πάνω στο θέμα των φασιστικών επιθέσεων.
Ήδη στο Δημοτικό Συμβούλιο απαιτήσαμε και πετύχαμε ο κανονισμός του συμβουλίου μεταναστών να έχει συγκεκριμένη αναφορά «ότι υπερασπίζεται τους μετανάστες από φασιστικές και ρατσιστικές επιθέσεις», ζήτημα βέβαια πράξης και όχι μόνο λόγων.
Τέλος θέλουμε για άλλη μια φορά να δηλώσουμε ότι αυτές οι θέσεις μας  δε σημαίνουν ότι δε θα δράσουμε και δεν είμαστε έτοιμοι να δράσουμε από κοινού με σωματεία και επιτροπές, με κάθε άνθρωπο και φορέα, για να τσακίσουμε το  φασιστικό χέρι που θα απλωθεί σε οποιονδήποτε δεν έχει στον ήλιο μοίρα σ' αυτό το νησί, ξένο ή ντόπιο ή ότι δε θα μετέχουμε σε εκδηλώσεις που θα βοηθούν στο να περιφρουρήσουμε τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Άλλωστε και στο παρελθόν με την πράξη μας το έχουμε αποδέιξει.


Με εκτίμηση
Για τη Λαϊκή Συσπείρωση
Μάρκος Σκούφαλος
Επικεφαλής ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
Δημοτικός Σύμβουλος



6 σχόλια:

  1. Δηλαδή αν καταλαβαίνω καλά, αν κάποιος δεν είναι κατά της Ε.Ε και κατα του καπιταλισμού, δεν μπορεί να μετέχει στον αντιφασιστικό αγώνα!!! Σωστό!!! Εκατοντάδες χιλιάδες αντιφασίστες αγωνιστές του ΕΑΜ, ήταν αντικαπιταλιστές!!! Τι να πω... Άντε με τέτοια μυαλά να αντιμετωπίσεις το τέρας. Τουλάχιστον είναι εξαιρετικα ελπιδοφόρο το ότι δεν αρνούνται να συμμετέχουν σε δράσεις! Αρκεί να το δούμε και στην πράξη!

    Παντελής Καβύρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημήτρης Λαβατσής15 Οκτωβρίου 2012 στις 6:55 μ.μ.

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ίδια καταστροφική μυωπία με αυτήν του γραμματέα του Γερμανικού ΚΚ, του Τέλμαν, όταν θεωρούσε τον Χίτλερ ακίνδυνο κλόουν.Ο Τέλμαν πέθανε το 1944 σε στρατόπεδο συγκέντρωσης:

    http://enthemata.wordpress.com/2012/03/18/rivera/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΖΥΜΩΣΕΙ(ΚΑΙ ΝΑ ΖΥΜΩΘΕΊ)ΣΑΡΑΝΤΑ ΜΕΡΕΣ ΚΟΣΚΗΝΙΖΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν το ΕΑΜ δεν ήταν στην κατάληξή του αντικαπιταλιστικό, γιατί τσακίστηκε, γιατί έιχαμε το Δεκέμβρη, γιατί κυνηγήθηκαν και εκτελέστηκαν χιλιάδες αγωνιστές του και τελος γιατί σπρτωχτήκαμε στο εμφύλιο;
    Το π΄ρογραμμα του ΕΑΜ ήταν λαοκρατία, επομένως καλό θα έιναι να μη γίνονται αφελή ερωτήματα.
    Όσο για την παραπομπή που ευτυχώς επισυνάπτει ο φίλος Δημήτρης ο πίνακς του Ριβιέρα με Χίτλερ, Μουσολίνι και Στάλιν προσδιορίζει τις απόψεις του καλλιτέχνη αφενός και την εγγυρότητα του τι είπε ο Τέλμαν για το Χίτλερ, ζητήματα που μπορούμε να τα βρούμε από τις ομιλίες του ίδου του Τέλμαν. Το σύνθημά του το 1932 σε ομιλία του ήταν " "Οποιος εκλέγει Χίντεμπουργκ, εκλέγει Χίτλερ, όποιος εκλέγει Χίτλερ, εκλέγει τον πόλεμο!". Απεναντίας η στάση των σοσιαλδημοκρατών ήταν βούτυρο στο ψωμί του φασισμού. Η Γερμανίδα πανεπιστημιακός Helga Grebing γράφει για τη στάση του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) και της ηγεσίας του εκείνη την εποχή: «Η στάση των εργατών, που ήταν οργανωμένοι στο SPD, ήταν αρκετά αμφίρροπη: υπήρχε κάτι παραπάνω από απλή αμφιβολία για την πολιτική του SPD, που πολλοί τη θεωρούσαν πολύ λίγο ριζοσπαστική σε σύγκριση με την εθνικοσοσιαλιστική απειλή....Ετσι, στο τέλος της Δημοκρατίας τη θέση της ετοιμότητας για αγώνα έπαιρνε συχνά ένα αίσθημα βαθιάς αδιαφορίας, η ελαττωμένη εμπιστοσύνη στην ηγεσία του κόμματος και, μετά τις 30 του Γενάρη 1933, κάτω από την αυξανόμενη πίεση της τρομοκρατίας, του φανατισμού, των απειλών και των υποσχέσεων, η μείωση της αντίθεσης ενάντια στο καθεστώς του Φίρερ...Οι αντιλήψεις νομιμότητας που κυριαρχούσαν στην ηγεσία του κόμματος, την παρέσυραν τελικά και σ' ένα είδος οπορτουνιστικής προσαρμογής στο εθνικοσοσιαλιστικό καθεστώς: έτσι, στις 30 του Μάρτη 1933 αποχώρησε το SPD από τη Σοσιαλιστική Διεθνή..."
    Για περισσότερα σε όσους διαβάζουν τις πηγές:
    «Ο Φασισμός, ο κίνδυνος του πολέμου και τα καθήκοντα των Κομμουνιστικών Κομμάτων - Θέσεις που ψηφίστηκαν από την 13η Ολομέλεια της Εκτελεστικής Επιτροπής της Κομμουνιστικής Διεθνούς πάνω στην Εισήγηση του σ. Κούσινεν - Δεκέμβρης 1933», Παράρτημα «Κομμουνιστικής Επιθεώρησης», Αθήνα, Γενάρης 1934, σελ. 3
    10 Helga Grebing: «Η Ιστορία του Γερμανικού Εργατικού Κινήματος», εκδόσεις «Παπαζήση», σελ. 265-266
    Ο έρωτας όμως και ο βήχας για τους αντικαταστάτες της παλιάς σοσιαλαδημοκρατίας (ΠΑΣΟΚ) με τη νέα (ΣΥΡΙΖΑ) δεν κρύβεται...
    Ωστόσο επαναλαμβάνουμε: Κανείς απροστάτευτος από το Φασισμό. Εμείς το έχουμε δείξει στην πράξη και ιστορικά αυτό θα πράξουμε και τώρα
    Μάρκος Σκούφαλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή