Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Έρχονται 32 νέα μέτρα



Ούτε ένα ούτε δύο αλλά τριανταδύο νέα μέτρα ετοιμάζει η κυβέρνηση για το 2014. Προς το παρόν, οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα έχουν σταματήσει, παρόλα αυτά, ήδη έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με εκπροσώπους των δανειστών για συγκεκριμένα μέτρα.
Σύμφωνα με την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, το περιεχόμενο των μέτρων ήδη έχει αρχίσει να αποκαλύπτεται από το οικονομικό επιτελείο και πλέον θεωρείται δεδομένο ότι οι παρεμβάσεις θα αφορούν σε αύξηση φόρων, κατάργηση φοροαπαλλαγών, περικοπές δαπανών και αλλαγές στα ασφαλιστικά ταμεία.
Η κυβέρνηση εκτιμά ότι μπορεί να αποδείξει στην τρόικα ότι το κενό δεν θα ξεπεράσει τα 600 εκατομμύρια ενώ σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου οικονομικών δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα καθώς θα μηδενιστεί με την εφαρμογή των ήδη ψηφισμένων μέτρων.
Από την άλλη πλευρά η τρόικα ανεβάζει τον τελικό λογαριασμό σε 2 δισ. ευρώ καθώς αμφισβητεί την πρόβλεψη του περιέχει ο προϋπολογισμός του 2013 και το προσχέδιο του 2014 για επίτευξη πλεονάσματος.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα την Κυριακή ο Γ. Βρούτσης, μιλώντας στο Mega, δήλωσε ότι δεν θα θιγούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης όπως ισχύουν σήμερα, και υπογράμμισε, ότι δεν θα περικοπούν οι συντάξεις στα ευγενή ασφαλιστικά ταμεία, παρά τη δέσμευση της κυβέρνησης για μείωση του μη μισθολογικού κόστους στα επίπεδα του ΙΚΑ.
Ακόμη, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι θα γίνεται κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών σε όσους χρωστούν ασφαλιστικές εισφορές, με την εφαρμογή του κώδικα είσπραξης δημοσίων εσόδων. "Θα γίνουν κατασχέσεις σε όσους δεν πληρώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές", είπε.
Αναλυτικά οι 32 παρεμβάσεις που ετοιμάζονται, όπως τις καταγράφει η "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία":
1. Νέες αυξήσεις σε τιμολόγια ΔΕΗ και άλλων ΔΕΚΟ
2. Αύξηση τιμής εισιτηρίων ΟΣΕ και Προαστιακού
3. Αύξηση τιμής εισιτηρίων αστικών συγκοινωνιών
4. Διατήρηση έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης για ακόμα τρία χρόνια
5. Η εισφορά αλληλεγγύης για τα εισοδήματα του 2011 πήρε παράταση έως και τα εισοδήματα του 2016
6. Αύξηση τελών κυκλοφορίας
7. Φόρος πολυτελείας στα αυτοκίνητα πάνω από 1929 κ.ε.
8. Κατάργηση φόρων και τελών υπέρ τρίτων
9. Κατάργηση της ισχύουσας κλίμακας στο φόρο εισοδήματος. Η νέα κλίμακα θα ισχύει από το 2014 και προβλέπει μόνο τρία κλιμάκια για μισθωτούς και συνταξιούχους
10. Κατάργηση αφορολόγητου των 5.000 ευρώ για μισθωτούς και συνταξιούχους και αντικατάσταση με έκπτωση φόρου 2.100 ευρώ σε όσους έχουν εισόδημα έως 21.000 ευρώ
11. Κατάργηση φοροαπαλλαγών για τόκους στεγαστικών δανείων, ενοίκια κύριας κατοικίας και των παιδιών που σπουδάζουν, ασφάλιστρα και δίδακτρα φροντιστηρίων
12. Αλλαγή κλίμακας φορολόγησης ελεύθερων επαγγελματιών. Κατάργηση αφορολόγητου των 5.000 ευρώ ενώ δεν προβλέπεται έκπτωση φόρου 2.100 ευρώ.
13. Νέος φόρος ακινήτων που θα ενσωματώνει το χαράτσι και το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας. Ο νέος φόρος θα πρέπει να φέρει στα ταμεία 2,9 δισ ευρώ
14. Επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο εμφιαλωμένο νερό
15. Ακόμα μεγαλύτερη περικοπή φοροαπαλλαγών και εκπτώσεων φόρου
16. Αύξηση χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ στη νησιά
17. Κατάργηση της έκπτωσης από ιατρικές δαπάνες
18. Περικοπές σε επικουρικές συντάξεις
19. Περικοπές στα εφάπαξ
20. Απολύσεις 11.000 δημοσίων υπαλλήλων
21. Διαθεσιμότητα όσων υπαλλήλων δεν εντάχθηκαν στο μέτρο το 2013
22. Περικοπή φαρμακευτικής δαπάνης
23. Περικοπή δαπάνης για ιδιωτικά θεραπευτήρια
24. Μείωση ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών στο 15% από το 23%
25. Συγχωνεύσεις σχολείων
26. Συγχωνεύσεις εφοριών
27. Συγχωνεύσεις νοσοκομείων
28. Διεύρυνση ασφαλιστικής βάσης Ταμείων όπως ο ΟΑΕΕ
29. Κλείσιμο ΔΕΚΟ που δεν μπορούν να λειτουργήσουν αυτοτελώς
30. Περαιτέρω περικοπή δημόσιων επενδύσεων, ακόμη και αναδρομικά απο το 2013
31. Αύξηση ορίου απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα
32. Απελευθέρωση πλειστηριασμών

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Ρουσφέτι στο Μαξίμου: Πώς ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος διόρισε το γιό του

Ρουσφέτι στο Μαξίμου: Πώς ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος διόρισε το γιό του

Η εφημερίδα Παραπολιτικά παρουσιάζουν σήμερα μια σκανδαλώδη παρέμβαση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης και στενού συνεργάτη του Πρωθυπουργού Τάκη Μπαλτάκου υπέρ του γιού του Δημήτρη-Γιώργου.
Διορισμός στο Λιμενικό
Πρόκειται για υπόθεση που αφορά την τοποθέτηση του υιού Μπαλτάκου στο Λιμενικό Σώμα. Σύμφωνα με την εφημερίδα, με παρέμβαση Μπαλτάκου αλλά και του πρώην υπουργού Ναυτιλίας Κωστή Μουσουρούλη ο αρχηγός του Λιμενικού υποχρεώθηκε να κάνει δεκτούς στο Σώμα 15 επιλαχόντες διαγωνισμού, οι οποίοι είχαν αντιδράσει έντονα στο ότι παρακάμφθηκαν στη σειρά κατάταξης από τον υιό Μπαλτάκο, προκειμένου να κοπάσουν οι καταγγελίες των ιδίων και των οικογενειών τους.
Η υπόθεση ξεκίνησε το 2011
Η απίστευτη αυτή υπόθεση ξεκίνησε το 2011 όταν ο Δημήτριος-Γεώργιος Μπαλτάκος, γιός του τότε διευθυντή του νομικού γραφείου του προέδρου της ΝΔ Τάκη Μπαλτάκου (παλαιότερα νομικού συμβούλου των ΕΠΑΕ και ΚΑΕ Παναθηναϊκός) και βαφτιστικός του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου, αποφασίζει να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τους δόκιμους σημαιοφόρους του Λιμενικού.
Ο 24χρονος τότε υιός έχοντας σπουδάσει στο Πολιτικό της Νομικής και με μεταπτυχιακό στις πολιτικές επιστήμες στις ΗΠΑ, δεν κατάφερε να περάσει τη βάση σε ένα από τα υπό εξέταση μαθήματα, συγκεκριμένα στο Διοικητικό Δίκαιο, όπου βαθμολογείται με 8 και κόβεται.
Υπερπηδά όλα τα εμπόδια
Ο νεαρός Μπαλτάκος προσέφυγε στο ΑΣΕΠ (απόφαση 982/11-10-2011) αλλά η απόφαση δεν άλλαξε. Ωστόσο ο υιός Μπαλτάκος καταφεύγει στο Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Πειραιά με αίτηση ακύρωσης της απόφασης του ΑΣΕΠ. Δικηγόρος είναι η Λίνα-Κυριακή Δικαιάκου, η οποία στη συνέχεια αποσπάστηκε στο γραφείο του πατέρα Μπαλτάκου στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και στη Βουλή ως επιστημονικός συνεργάτης.
Το Δικαστήριο καλεί λοιπόν την επιτροπή βαθμολόγησης του Λιμενικού να συνεδριάσει εκ νέου. Ο αντιναύαρχος και αρχηγός του Λιμενικού Σώματος δίνει εντολή να επανασυγκροτηθεί η επιτροπή αξιολόγησης για να βαθμολογηθεί για τρίτη φορά το γραπτό του υιού Μπαλτάκου. Ο βαθμός τελικά από 8 μετατράπηκε σε 10 προκειμένου το γραπτό να πάρει τη βάση.
Ετσι ο υιός Μπαλτάκος κατάφερε να υπερπηδήσει τους 15 επιλαχόντες που είχαν συγκεντρώσει μεγαλύτερη βαθμολογία από τον ίδιο.
Εκανε παρέμβαση βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Για το θέμα παρενέβη τότε ο τομεάρχης Αμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας ο οποίος ζήτησε να ριχθεί φως στο συγκεκριμένο σκάνδαλο. Το αποτέλεσμα ήταν να προβλεφθεί ειδική διάταξη με την οποία προσελήφθησαν και οι 15 επιλαχόντες, σύμφωνα με την εφημερίδα Παραπολιτικά.


Πηγή: Ρουσφέτι στο Μαξίμου: Πώς ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος διόρισε το γιό του | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/127744#ixzz2ii97XL4g

Λογαριασμοί κινητών δημοσία δαπάνη!

Χωρίς σχόλιο...
“ Ο υφυπουργός, που σε δύο μήνες θα ταξιδέψει ώς το εξωτικό Μπαλί συνοδεία τριών συνεργατών του για να παραστεί σε διεθνές συνέδριο με συνολικό κόστος μετακίνησης 17.500 ευρώ, καλό θα είναι να μην το παρακάνει με το κινητό του τηλέφωνο ”
Του Πέτρου Κατσάκου
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, μιλώντας πρόσφατα σε συνεργάτες του, σχολίαζε πως το υπουργείο Οικονομικών έχει δώσει εντολή να μηδενιστούν τα έξοδα ακόμη και για τους καφέδες. Μάλιστα ο κ. Μηταράκης εμφανίσθηκε ιδιαίτερα κιμπάρης πριν λίγες ημέρες πληρώνοντας από την τσέπη του 30 ευρώ για τους καφέδες των εκπροσώπων της τρόικας.
 
 
Ο υφυπουργός, που σε δύο μήνες θα ταξιδέψει ώς το εξωτικό Μπαλί συνοδεία τριών συνεργατών του για να παραστεί σε διεθνές συνέδριο με συνολικό κόστος μετακίνησης 17.500 ευρώ, καλό θα είναι να μην το παρακάνει με το κινητό του τηλέφωνο. Τον Δεκέμβριο του 2012, κατά τη διάρκεια αντίστοιχου ταξιδιού στις ΗΠΑ, ο κ. Μηταράκης είχε χρεώσει το υπουργείο με τον λογαριασμό του προσωπικού του κινητού της τάξης των 2.680 ευρώ.
 
 
Ο υφυπουργός μάλιστα, για να μην εμφανισθεί το όνομά του δίπλα στον φουσκωμένο λογαριασμό που δημοσιεύθηκε στη "Διαύγεια, προτίμησε να δημοσιοποιήσει τον αριθμό του τηλεφώνου του κρατώντας με τον τρόπο αυτό την ανωνυμία του. Μόνο που ο συγκεκριμένος αριθμός τηλεφώνου υπάρχει σε εκατοντάδες δημοσιογραφικές και όχι μόνο ατζέντες...
 

ΠΗΓΗ: avgi.gr

ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ, του Δημήτρη Λαβατσή

( Να προσέξουμε τις κρίσιμες ομοιότητες)

ΤΟΤΕ…
Ο  Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος η μεγαλύτερη παγκόσμια σύρραξη,  που για την Ελλάδα ξεκίνησε στις 28  Οκτωβρίου του 1940, δεν ήταν πόλεμος μεταξύ εθνών γενικώς και αορίστως. Ήταν  πόλεμος για την επικράτηση του φασιστικού τρόπου οργάνωσης των κοινωνιών.
Δεν υπήρξε σαν μια τρέλα κάποιων φανατικών ηγετών. Προϋπόθεση  και αιτία του  υπήρξε η άνοδος του φασισμού στην Γερμανία και Ιταλία.
Η άνοδος του φασισμού  ήταν  πρώτα από  όλα  μεγάλη ήττα των ίδιων των λαϊκών τάξεων στο εσωτερικό της Γερμανίας και της Ιταλίας .
Το εργατικό κίνημα που είχε αναπτυχθεί ήδη από τον 19ο αιώνα και ειδικά στην Γερμανία διεκδίκησε την κοινωνική απελευθέρωση  την περίοδο 1919-1923  για μια σειρά από λόγους δεν κατάφερε να εμποδίσει αποτελεσματικά αυτήν την εξέλιξη.
Αποτέλεσμα αυτής της ήττας λοιπόν ήταν η εξαγωγή του φασισμού με τον πόλεμο.
 Τον φασισμό τον πλήρωσαν όλοι οι λαοί. Όλες οι κατώτερες τάξεις που κυρίως αυτές κλήθηκαν να πολεμήσουν. Και από τις επιτιθέμενες χώρες… Και ο Χάνς ο εργάτης από το Μόναχο και ο Τζιάνι  ο αγρότης από την Καλαβρία και  ο Γιάννης από το Αιγαίο και ο Τζώνυ από το Μάντσεστερ. Και βεβαίως ο  Ιβάν  ο Σοβιετικός πολίτης. Ισοπεδώθηκε όλη η Ευρώπη
Χωρίς την επικράτηση του φασισμού δεν θα είχε υπάρξει ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος…..
Γιατί ο φασισμός ήταν και είναι η έσχατη, η πιο επιθετική μορφή  εξουσίας της εκμετάλλευσης. Ο φασισμός δεν αναγνώρισε και δεν αναγνωρίζει σύνορα όπως  δεν αναγνωρίζει δικαιώματα.
Ο  φασισμός  είναι ο ολοκληρωτισμός του κεφαλαίου. Βασίζεται και χρηματοδοτεί  τους χρήσιμους ηλίθιους που στρέφονται εναντίον των διπλανών τους: τότε ήταν  οι Εβραίοι και οι κατώτερες φυλές, τώρα οι πρόσφυγες, οι  μετανάστες ,ο «ανάξιος» διπλανός μου  που δουλεύει και μου πήρε τη δουλειά! Ο φασισμός βασίστηκε και βασίζεται στον κανιβαλισμό  μιας μερίδας απεγνωσμένων ανθρώπων.


Σε μια μερίδα ανθρώπων που αποδέχονται την παντοδυναμία των ισχυρών, των αφεντικών  και προσπαθούν να γίνονται αρεστοί  σ αυτούς.
Γι αυτό τα τάγματα εφόδου  εξυπηρετώντας τα αφεντικά τους στρέφονται εναντίον όσων αγωνίζονται για τα δικαιώματα όλων χωρίς διακρίσεις, για  την κοινωνική απελευθέρωση. Για την πραγματική Δημοκρατία.
ΤΩΡΑ:
Στην σύγχρονη Ελλάδα, της κρίσης και των μνημονίων  ο φασισμός υπέστη μια πολιτική ήττα.
Μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα  η κυβέρνηση προχώρησε στην αποκαθήλωση της Χρυσής Αυγής  όχι βεβαίως ανυστερόβουλα  αλλά για να ελέγξει και να καναλιζάρει την αντιφασιστική  διάθεση της κοινωνικής πλειοψηφίας.
ΟΜΩΣ: Η ίδια η κυβέρνηση  κάνει ότι μπορεί στην κατεύθυνση του εκφασισμού της κοινωνίας μας
Η Κυβέρνηση  αυτή :
·      -Φιμώνει για μια ακόμη φορά (από χθες το απόγευμα ) την ΕΡΤ για να μην ακούγεται  κανένας δημοκρατικός αντίλογος στα αίσχη της.
·      Παρακολουθεί με όλα τα σύγχρονα μέσα όλο και περισσότερους –ες αγωνιστές και αγωνίστριες
·      Καταργεί όλα τα στοιχειώδη κοινωνικά  και εργατικά δικαιώματα ,κλείνοντας νοσοκομεία, ακριβαίνοντας τα φάρμακα, υποβαθμίζοντας έως την διάλυση   όλη την παιδεία από τα Νηπιαγωγεία έως τα Πανεπιστήμια,
·      Διαλύει την οικονομία και αντί  για θέσεις εργασίας «παράγει»  ανεργία (1.500.000 οι άνεργοι πλέον)και  έλληνες μετανάστες όπως  κατά την πέτρινη δωδεκαετία 53-64.
·      Ειρωνεύεται τον ανασφάλιστο ,και αποδίδει δικαιοσύνη με την  ισοπέδωση και  την  μετατροπή των συντάξεων  και των μισθών σε προνοιακά επιδόματα και χαρτζιλίκια
·      Επιτίθεται, για να δυσφημίσει!  σε δομές αλληλεγγύης όπως στα κοινωνικά ιατρεία του Ελληνικού  και τους Γιατρούς του Κόσμου. (Αυτό κι αν είναι μίσος προς τους ανθρώπους. Αυτό κι αν δείχνει τον φόβο της κυβέρνησης απέναντι στην Αλληλεγγύη που αναπτύσσεται)
·      Σαρκάζει τους ανασφάλιστους δια στόματος  Γεωργιάδη.
·      Πουλάει το νερό  και την ενέργεια σαν να είναι δικά της
·      Θεωρεί υπεύθυνους για την ανεργία που αυτή γιγαντώνει  τους πρόσφυγες των πολέμων και τους μετανάστες!
·      Εκφωνεί δια στόματος Σαμαρά σε σύσκεψη Ευρωπαίων ηγετών  στην Μάλτα την άποψη του  γάλλου φασίστα Λεπέν πριν από 30 χρόνια :Είχε πει τότε ο φασίστας "1 εκατομμύριο άνεργοι σημαίνει 1 εκατομμύριο μετανάστες. Πάει πολύ. Η Γαλλία και οι Γάλλοι μπροστά". Και ο  πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς το επικαιροποίησε : «Έχουμε τόσους ανέργους όσους και παράνομους μετανάστες!»
Η κυβέρνηση αυτή επιτίθεται σε όλες τις κοινωνικές  κινητοποιήσεις και αντιστάσεις . Μπορεί να δηλώνει πολέμια των φασιστών αλλά την ίδια στιγμή με όλες τις πράξεις της  μας θυμίζει τον θαυμασμό του   Τσόρτσιλ  που κάποτε, πριν ξεσπάσει ο Β΄ παγκόσμιος  είχε πει επιδοκιμάζοντας την πολιτική καταστολής κάθε κοινωνικού δικαιώματος από  τους  Ναζί, ότι στη Γερμανία του Χίτλερ τα τρένα φτάνουν στην ώρα τους! Αυτός ο επικίνδυνος για την κοινωνία  μας για την Δημοκρατία και τα κοινωνικά Δικαιώματα τρόπος σκέψης και πράξης  δεν επιδιορθώνεται. Δεν μπορείς να κάνεις διάλογο με τους ανθρωποφάγους!
Πολεμάμε τον φασισμό σήμερα  σημαίνει πολεμάμε την εξαθλίωση της κοινωνίας μας και τις πολιτικές  της κυβέρνησης .
ΑΓΩΝΕΣ-ΡΗΞΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ!
                                                                                                                                             25/10/2013
                                                                                 Δημήτρης Λαβατσής
                                                                                 Μέλος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ  Χίου



Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Η αστυνομία εισέβαλε στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού και στους Γιατρούς του Κόσμου!!!!!

Μια «ανώνυμη καταγγελία για διακίνηση ναρκωτικών» ήταν αρκετή για να κινητοποιήσει τον κρατικό μηχανισμό που έκανε έφοδο σε μια δομή αλληλεγγύης η οποία προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες σε εκατοντάδες ανθρώπους
Γύρω στις 11 το πρωί, κλιμάκια της Ασφάλειας και του Ε.Ο.Φ., παρουσία πταισματοδίκη, εισέβαλαν στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (ΜΚΙΕ) μετά από ανώνυμη καταγγελία για διακίνηση ναρκωτικών (!). Οι «έρευνες» τελείωσαν λίγο μετά τις 12, χωρίς, βέβαια, αποτέλεσμα. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της «Αλληλεγγύης για όλους», «την ώρα που η δημόσια υγεία υποβαθμίζεται, η κυβέρνηση στοχοποιεί συλλογικές και αυτοοργανωμένες προσπάθειες πολιτών, ακριβώς γιατί αποτελούν ορατή, πια, απειλή για τις πολιτικές της».

Αναλυτικά η περιγραφή των γεγονότων:

«Με πρόσχημα της διακίνησης παράνομων ναρκωτικών ουσιών -μετά από ανώνυμη καταγγελία στο τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της ΓΑΔΑ- άνδρες της ασφάλειας με πολιτικά, κλιμάκιο του ΕΟΦ με παρουσία δικαστικού λειτουργού έκαναν έλεγχο στο χώρο του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού.

Την ώρα που η δημόσια υγεία υποβαθμίζεται, η κυβέρνηση στοχοποιεί συλλογικές και αυτοοργανωμένες προσπάθειες πολιτών, ακριβώς γιατί αποτελούν ορατή, πια, απειλή για τις πολιτικές της.


Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, όπως και όλα τα Κοινωνικά Ιατρεία που ανθίζουν σε όλη την Ελλάδα χαρακτηρίζονται παράνομα. Τα Κοινωνικά Ιατρεία όμως, ακριβώς γιατί αντιστέκονται με έμπρακτο τρόπο στους άθλιους μνημονιακούς νόμους, νομιμοποιούνται από την κοινωνία. Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, όπως και όλα τα Κοινωνικά Ιατρεία δημιουργούν μέσα από την τεράστια αυταπάρνηση αλλά και το πάθος των εθελοντών όλων των ειδικοτήτων, το απαιτούμενο δίχτυ κοινωνικής προστασίας που τόσο έχει ανάγκη η κοινωνία μας. Όταν η κυβέρνηση ζητά 25 ευρώ από κάθε ασθενή, τα κοινωνικά ιατρεία δέχονται δωρεάν περιστατικά. Όταν η κυβέρνηση κλείνει το ένα νοσοκομείο μετά το άλλο, τα κοινωνικά ιατρεία ιδρύονται το ένα μετά το άλλο από εθελοντές.

Η στοχοποίηση του ΜΚΙΕ αποτελεί στοχοποίηση όλων των δομών κοινωνικής αλληλεγγύης και αυτοοργάνωσης.

Η επίθεση δεν θα περάσει. Όσο φοβούνται και επιτίθενται στις δομές  αλληλεγγύης τόσο αυτές θα δυναμώνουν.» 


Η ενημέρωση κατά τη διάρκεια της εφόδου, από το προφίλ του ΜΚΙΕ στο Facebook:

 
 
 
 
Μερικές εικόνες από την «εγκληματική» δραστηριότητα του Ιατρείου και του Φαρμακείου:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Την ίδια ώρα το ίδιο συνέβη στα γραφεία της οργάνωσης Γιατροί του Κόσμου!!!
Έλεγχος της Δίωξης Ναρκωτικών στα γραφεία των Γιατρών του Κόσμου
24-10-2013
Σήμερα στις 13.00 το μεσημέρι, κλιμάκιο της Δίωξης Ναρκωτικών συνοδευόμενο από υπαλλήλους του Ε.Ο.Φ. παρουσία πταισματοδίκη, μετά από επώνυμη καταγγελία που όμως δεν μας γνωστοποιήθηκε η ταυτότητα του, πραγματοποίησαν έλεγχο για παράνομη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Όπως βεβαίως ήταν αναμενόμενο ο έλεγχος δεν είχε κανένα αποτέλεσμα, μιας και οι Γιατροί του Κόσμου ακολουθώντας αυστηρά τα πρωτόκολλα που επιβάλλονται από την ελληνική πολιτεία, φυλάσουν και διαχειρίζονται τα ειδικά φάρμακα που είναι απαραίτητα για ψυχιατρικούς ασθενείς, αποκλεισμένους από το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Επισημαίνεται ότι προ μηνός έγινε παρόμοιος έλεγχος από το αρμόδιο τμήμα της περιφέρειας, κατά τον οποίο, επίσης διαπιστώθηκε ότι η λειτουργία του φαρμακείου ήταν καθόλα σωστή και νόμιμη.
Πραγματικά, προκαλούν εντύπωση οι έλεγχοι σαν αυτούς σε μια κρίσιμη στιγμή για την Υγεία στην χώρα μας, που στρέφονται σε ένα ιατρείο εδραιωμένο στην συνείδηση των Ελλήνων ως καταφύγιο φτωχών και ανασφάλιστων ανθρώπων.
Οι ΓτΚ επιφυλάσσονται να προβούν σε  όλες τις νόμιμες ενέργειες, ώστε να αποκαλυφθούν οι όποιοι συκοφάντες με μόνο σκοπό και κριτήριο την διαφύλαξη του κύρους της Οργάνωσης και την υπεράσπιση των ασθενών τους.
Δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να παρέχουν δωρεάν ιατρική φροντίδα, χωρίς καμία απολύτως διάκριση… όπου υπάρχουν άνθρωποι.
 http://mdmgreece.gr/%CE%94%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%AF%CE%B1-%CE%A4%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85/%CE%88%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CF%87%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%94%CE%AF%CF%89%CE%BE%CE%B7%CF%82-%CE%9D%CE%B1%CF%81%CE%BA%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%93%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CF%8E%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%85

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

ΔΥΣΟΣΜΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΦΩΤΙΑ.


του Δημήτρη Λαβατσή
(Τώρα που τελείωσε η τουριστική περίοδος…)

Προχθές, την Τρίτη 15/10  στις 6 το απόγευμα,  ενώ κολυμπούσα στην Αγιά Φωτιά ξαφνικά μέσα στην θάλασσα  άρχισε να μυρίζει μυρωδιά αποχωρητηρίων. Το ίδιο και έξω . Το  ίδιο  ένιωσαν   και δύο άλλοι κολυμβητές που βρισκόντουσαν εκεί. Τηλεφώνησα σε έναν φίλο που κατοικεί στην περιοχή και μου είπε ότι αυτό συμβαίνει κάποιες φορές παρά το γεγονός ότι η περιοχή είναι συνδεδεμένη με το δίκτυο  του βιολογικού καθαρισμού. Υποθέσαμε ότι δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: ή πως η αντλία του βιολογικού δεν λειτουργεί αυτήν την εποχή ή  κάποιοι ιδιοκτήτες κτιρίων δεν έχουν συνδέσει  τους βόθρους τους με αυτόν και τώρα που αραίωσε η περιοχή από τουρίστες τους αδειάζουν από τα λύματα της καλοκαιρινής σεζόν.

Σε επικοινωνία που είχα χθες  με τον αρμόδιο της ΔΕΥΑΧ  μου ειπώθηκε πως οι αντλίες λειτουργούν (δεν υπάρχει πρόβλημα διαρροής) και ακόμη ότι το φαινόμενο αυτό έχει ξαναπαρουσιαστεί στο παρελθόν και δυστυχώς όχι μόνο μία φορά.

Οπότε συμπεράναμε πως κάποιοι ιδιοκτήτες  βρίσκουν βολικό και ανέξοδο αντί να συνδεθούν με το δίκτυο του  βιολογικού καθαρισμού να αδειάζουν τις βρωμιές τους στην παραλία που έχουν τις ιδιοκτησίες τους. Αδιαφορούν  για την υγεία όσων κολυμπούν και δείχνουν με τον τρόπο τους την περιφρόνηση που έχουν για το περιβάλλον του σπιτιού τους ή του μαγαζιού τους. Προφανώς το περιβάλλον της περιοχής τους  ενδιαφέρει μόνο  σαν  τουριστικό εμπόρευμα. Να «πουλάνε» γαλάζια σημαία στους τουριστικούς οδηγούς  αλλά η ευκολία πάνω απ όλα!
 Μαγκιά! ε;

Γι αυτό είναι ανάγκη να μεριμνήσουμε όσοι ενδιαφερόμαστε και μπορούμε, για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα .Για να σταματήσουν οι  αντικοινωνικοί να βρωμίζουν την παραλία και την θάλασσα. Να φροντίσουμε όλοι: οι κάτοικοι της περιοχής,  οι επισκέπτες της  αλλά και οι υπηρεσίες του δήμου.                                        

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το "Πρώτο Θέμα"

Με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" με αφορμή το σημερινό της πρώτο θέμα.
Αναλυτικά:
«Με αφορμή το σημερινό πρώτο θέμα, της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, με τίτλο: «ΠΟΙΟΣ ΚΟΡΙΟΣ ΤΟΝ ΤΣΙΜΠΗΣΕ (ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ)», το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί υποχρέωσή του να δηλώσει τα παρακάτω:
«1. Θέλουμε να συγχαρούμε δημοσίως το Πρώτο Θέμα και τον φερόμενο ως εκδότη του Θέμο Αναστασιάδη  για την προαγωγή τους από τον κλάδο των απαρχαιωμένων DVD (υπόθεση Ζαχόπουλου) στον πιο εξελιγμένο κλάδο των κοριών.
2. Θέλουμε, επίσης, να δηλώσουμε ότι το εν λόγω δημοσίευμα είναι εντελώς τυχαίο και ανιδιοτελές, δεν συνιστά απόδειξη συμμετοχής στην προβοκάτσια κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε φυσικά εντάσσεται στην προσπάθεια να εμπλουτιστεί η θεωρία των δύο άκρων με «αποκαλύψεις», «κοριούς», παρακολουθήσεις και βαθιά λαρύγγια.
3. Αυτό εκτινάσσει  στα ύψη, μέχρι ζαλάδας, την αξιοπιστία της εν λόγω εφημερίδας. Μια αξιοπιστία στην οποία έχουν προσθέσει το λιθαράκι τους συνεκδότες και χρηματοδότες, όπως ο φυλακισμένος Ρέστης και ο καταζητούμενος Πάλλης. Την έχουν καταστήσει αναμφισβήτητη οι περιπέτειες του κ. Αναστασιάδη στους λαβυρίνθους της φοροδιαφυγής. Και την έχει θεμελιώσει η αποκάλυψη της Χρυσής Αυγής ως φιλανθρωπικής οργάνωσης με πληθώρα από ρεπορτάζ.
4. Το εν λόγω δημοσίευμα πιστοποιεί, επίσης, ότι, παρ' όλες τις περιπέτειές τους, τόσο το Πρώτο Θέμα, όσο και ο Θέμος Αναστασιάδης εξακολουθούν να έχουν τις καλύτερες σχέσεις με το Μέγαρο Μαξίμου. Αναβαθμισμένες, μάλιστα, γιατί κάποτε παρέδιναν εκεί «υλικό», ενώ τώρα παραλαμβάνουν κιόλας.
5. Συνεπώς, και μετά απ' όλα αυτά, δηλώνουμε ότι λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τις αποκαλύψεις για τον κοριό που «τσίμπησε» τον Τσίπρα, καθώς και για τους άλλους κοριούς που «τσιμπούν» βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Και ευχαριστούμε το Πρώτο Θέμα και τον Θέμο που όχι μόνο επιβεβαιώνει όλα τα παραπάνω τα οποία έχουμε καταγγείλει ως σχέδιο προβοκάτσιας εις βάρος μας, αλλά προσθέτει και στοιχεία που αγνοούσαμε, όπως ότι στελέχη μας παρακολουθούνται ως ύποπτοι κατασκοπείας και εσχάτης προδοσίας! Λέει, δηλαδή, δημοσίως εκείνα που ψιθυρίζουν τα κέντρα του παρακράτους και οι έξαλλοι του Μαξίμου.
6. Αναμένουμε από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να πάρουν θέση για όλα αυτά. Γιατί αν κάποιοι αποφάσισαν να θέσουν σε κίνηση σκοτεινούς μηχανισμούς και μια πρωτοφανή μαύρη προβοκάτσια που μας γυρίζουν στο κλίμα του εμφυλίου, πρέπει να ξέρουν ότι θα βρουν απέναντί τους όχι μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το σύνολο του ελληνικού λαού.
Τέλος, θέλουμε να τους διαβεβαιώσουμε πως δεν είναι εύκολο να μας κάνουν ξεχάσουμε πως και φέτος το πετρέλαιο θα είναι πανάκριβο, πως κάποιοι βρίσκονται μπροστά στο ενδεχόμενο να χάσουν το ένα και μοναδικό τους σπίτι, να μην βρίσκουν δουλειά και να βυθίζονται στην απελπισία.


Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ: ΔΗΜΑΡΧΟΣ Η ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ;



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η παραίνεση του Δημάρχου Οινουσσών προς τους κατοίκους για ευπρεπή συμπεριφορά και άλλες προσβλητικές υποδείξεις προκάλεσε έκπληξη και αφορμή για αρνητικά ανά το πανελλήνιο σχόλια. Αν ο συντάκτης του κειμένου αντιλαμβάνεται την κοινωνία των Οινουσσών ως ιθαγενείς και κομπάρσους αυτοί ευτυχώς δεν ανταποκρίθηκαν στο αστείο του Δήμου και δεν κατέβηκαν μαζικά να υποδεχθούν την «ανάπτυξη» κουνώντας σημαιάκια.

Η παρωχημένη και βαθειά συντηρητική αντίληψη για το πώς υποδέχεται η χειμαζόμενη κοινωνία τους τουρίστες των λίγων ωρών με το να στήνει φτηνές φιέστες και να νουθετεί την κοινωνία απέχει πολύ από την αξιοπρέπεια και την ιστορία του τόπου. Με φτιασιδώματα και προτροπές για ευπρεπισμό και καθαριότητα δεν κτίζεται τουριστικό προϊόν. Οι απαντήςεις στα προβλήματα του τόπου, όπως αυτό του βιώσιμου τουρισμού,σχεδιάζονται με εταίρο την κοινωνία και όχι με χειροκροτητές και προσβλητικές υποδείξεις ξεςηκωμένες από ελληνική ταινία της δεκαετίας του εξήντα.
Προφανώς ο δήμαρχος έχει συνηθίσει ως εργοδότης-εφοπλιστής, όπως όλοι οι εργοδότες την εποχή της μεγάλης ανεργίας, να βγάζει διαταγές και να απαιτεί υπακοή από τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις του.Με την κατάργηση των ΣΣΕ των ναυτικών που πέτυχαν οι εφοπλιστές, με την συνεργασία του Μουσουρούλη, μπορούν να ζητάνε ότι θέλουν μέχρι να τους σταματήσει η οργανωμένη εργατική αντίσταση.
Όμως η τοπική αυτοδιοίκηση παραμένει,τουλάχιστον ως τώρα, δημοκρατικός θεσμός.Και εκτός από γελοίο είναι και εξοργιστικό ο Δήμαρχος Οιννουσών να απαιτεί την μετατροπή της τοπικής κοινωνίας  σε εμπορικό κατάστημα όπου όλα διατίθενται για το κέρδος.Το να θεωρεί ότι αυτή υπάρχει για να κερδίζουν αυτός και οι όμοιοι του δείχνει το θράσος του κεφαλαιοκράτη που δεν μπορεί να καταλάβει ότι υπάρχουν πράγματα που δεν πωλούνται:Το χαμόγελό μας,η αξιοπρέπεια, η ομορφιά του τόπου και των ανθρώπων  δεν πωλούνται.Σε πείσμα των γερακιών του κέρδους.




Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Ευρωπαϊκό τέλος στις fast-track εγκρίσεις έργων και επενδύσεων με νόμο

Αναδημοσίευση απ την ιστοσελιδα του ευρωβουλευτή Κρίτωνα Αρσένη.



Στρασβούργο, 9 Οκτωβρίου 2013
Η πρόταση του εκπροσώπου των Σοσιαλιστών στη νομοθεσία για τις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), Κρίτωνα Αρσένη, να καταργηθεί η δυνατότητα έγκρισης δημοσίων ή ιδιωτικών έργων και επενδύσεων με νόμο και χωρίς ΜΠΕ, εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Εγκρίθηκαν επίσης οι προτάσεις του για μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών σε όλα τα στάδια της κατάρτισης των ΜΠΕ αλλά και η διευκόλυνση της πρόσβασης των πολιτών στις μελέτες αυτές, που θα αναρτώνται σε ειδική ιστοσελίδα.
Τέλος, χάρη στη στήριξη του Κρίτωνα Αρσένη, που είναι ο εκπρόσωπος των Σοσιαλιστών στη νομοθεσία, καθίσταται υποχρεωτική η μελέτη ΜΠΕ για έργα εξόρυξης χρυσού που χρησιμοποιούν κυάνιο, αλλά και για την κατασκευή γηπέδων γκολφ σε περιοχές που απειλούνται με ερημοποίηση.
Εγκρίθηκε επίσης η άμεση έναρξη διαπραγματεύσεων με τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για τη διαμόρφωση του τελικού κειμένου νομοθεσίας. Ο Κρίτων Αρσένης θα εκπροσωπήσει τους Σοσιαλιστές στην ομάδα διαπραγμάτευσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Κρίτων Αρσένης, έκανε μετά τη λήξη της ψηφοφορίας τις ακόλουθες δηλώσεις:
 “Σήμερα μπήκε τέλος στις fast-track διαδικασίες που παρακάμπτουν την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Μπήκε ένα τέλος στις εγκρίσεις έργων και επενδύσεων μέσω νόμων και χωρίς περιβαλλοντική αδειοδότηση.
Κατοχυρώθηκε η διαφάνεια, με την συμμετοχή των  πολιτών σε όλα τα στάδια κατάρτισης των μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων αλλά και η διευκόλυνση της πρόσβασης των πολιτών στις μελέτες αυτές.
Καθίσταται υποχρεωτική η κατάρτιση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για έργα εξόρυξης χρυσού που χρησιμοποιούν κυάνιο και κατασκευής γηπέδων γκολφ σε περιοχές που απειλούνται με ερημοποίηση.
Είναι μια νίκη για τους πολίτες, είναι μια νίκη για την διαφάνεια και τη δημοκρατία."


    Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

    Πλυθείτε, έρχεται ανάπτυξη!

    Αναδημοσίευση από thepressproject.gr



    Νουθεσίες προς «ιθαγενείς» από το δήμο Οινουσσών, εν όψει της άφιξης του κρουαζιερόπλοιου EUROPA 2: «Να είστε καλοί με το κρουαζιερόπλοιο για να μας ξανάρθει»
    Από μας, - τον κάθε έναν από μας -, εξαρτάται. Οι άνθρωποι θα κερδίσουν την «μάχη», όχι η φύσις από μόνη της.

    Για αυτό καλούμαστε όλοι μαζί να συμμετέχουμε με αλληλεγγύη και μεράκι για το αγαπημένο μας νησί. Πρέπει να φροντίσουμε:


    Εμφάνισις προσώπων και υπηρεσιών: Επιμελημένη (ξυρισμένοι, καθαροί και ευρεπώς ενδεδυμένοι). Χαμόγελο! Καλημέρα! Φιλοξενία! Εξυπηρέτησις! Προθυμία! Ζεστασιά!

    Όχι «νεκρόπολις». Όχι «νεκροταφείο». Όχι «ερημούπολις» 


    Πρωτοδικείο Χίου: Στους εργαζόμενους η περιουσία των Sprider Stores

    Αναδημοσίευση από Εφημερίδα των Συντακτών

    sprider-stores
    Η εταιρεία διατηρούσε δύο καταστήματα στο νησί, η περιουσία των οποίων εκτιμάται περίπου στα 45.000 ευρώ.
    Το Πρωτοδικείο Χίου δέσμευσε την κινητή και ακίνητη περιουσία των δύο καταστημάτων Sprider Stores που υπήρχαν στο νησί και στα οποία μπήκε λουκέτο την προηγούμενη εβδομάδα.
    Οι 14 υπάλληλοι, που προσέφυγαν, διεκδικούν αποζημιώσεις 50.000 ευρώ, ενώ η περιουσία της εταιρείας εκτιμάται ότι φτάνει τα 45.000 ευρώ.
    Μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση, όλα τα εμπορεύματα και ο τεχνικός εξοπλισμός των καταστημάτων δεν μπορούν να αξιοποιηθούν από την εταιρεία.
    Γ.Παγ.
    efsyn.gr

    Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

    Σπάσιμο» των 325 δήμων του «Καλλικράτη» προαναγγέλλει ο Τσίπρας


    Την κατάργηση του «Καλλικράτη» με ταυτόχρονη «χωροταξική αποκλιμάκωση των ΟΤΑ, έτσι ώστε να καλυφθεί το τεράστιο σημερινό έλλειμμα πρωτογενούς δημοκρατίας που υπάρχει στη χώρα μας», προανήγγειλε μιλώντας στο Ναύπλιο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.  Μάλιστα όπως είπε, «στην Ελλάδα ο μέσος πρωτοβάθμιος Καλλικρατικός ΟΤΑ έχει 34.780 κατοίκους και έκταση 406 τετρ. χλμ, τη στιγμή που...
    οι αντίστοιχοι μέσοι όροι στην ΕΕ 27 είναι 5.630 κάτοικοι και 50 τετρ. χλμ περίπου».
    Τόνισε δε ότι «οι νέοι δήμοι θα έχουν διακριτή ταυτότητα και θα είναι εύληπτες ενότητες, αναγνωρίσιμες, άμεσα προσβάσιμες και ελέγξιμες από την τοπική τους κοινωνία. Ο σημερινός «συγκεντρωτισμός» του Καλλικράτη  θα αντικατασταθεί από χωρικές ενότητες που θα αποτελούν κοινωνικά κύτταρα με πρωτογενή εξουσία, η οποία θα εκφράζεται μέσα από συμμετοχικές δομές αυτοδιεύθυνσης των τοπικών υποθέσεων»,πρόσθεσε.
    Στην ομιλία του για το «νέο Δημόσιο Τομέα, τη Δημόσια Διοίκηση και την Αυτοδιοίκηση» ο κ. Τσίπρας μίλησε για ριζική αναδιάρθωση της Αυτοδιοίκησης με:
    -          Τις περιφέρειες να μεταβάλλονται σε βασικούς θεσμούς ανάπτυξης με την υλοποίηση σχεδόν του συνόλου του Προγράμματος  Δημόσιων Επενδύσεων, πέρα των κεντρικών εθνικής εμβέλειας έργων, και το συντονισμό μαζί με τους δήμους των παραγωγικών και κοινωνικών δράσεων της περιοχής τους.
    -          Τους δήμους να είναι συν-διαμορφωτές και διαχειριστές του κοινωνικού κράτους και να αναλαμβάνουν το σύνολο των τομέων που αφορούν κοινωνικές δράσεις – κοινωνική συνοχή, χωροταξία, περιβάλλον, χρήσεις γης, τοπική ανάπτυξη, σχέσεις διοικητικής μορφής δημοσίου – πολίτη, θα περάσουν στην αρμοδιότητα των Δήμων, στα πλαίσια του ενιαίου ισόρροπου εθνικού και περιφερειακού σχεδιασμού.
    «Για το λόγο αυτό, είπε ο κ. Τσίπρας, σκοπεύουμε να καταργήσουμε τον «Καλλικράτη» και να εγκαθιδρύσουμε μια νέα αρχιτεκτονική και ένα νέο θεσμικό πλαίσιο που θα προσδιορίζει με σαφήνεια τις αρμοδιότητες κάθε επιπέδου και θα προβλέπει με ακρίβεια την κατανομή των απαιτούμενων πόρων και των αντίστοιχων επενδυτικών μέσων.»
     

    Σεμινάριο φυσικής καλλιέργειας με τον Παναγιώτη Μανίκη από 11/10 ως 13/10 στη Χίο

    Από την Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, ως την Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, διοργανώνεται σεμινάριο για την φυσική καλλιέργεια με κεντρικό ομιλητή τον αγρότη – φιλόσοφο Παναγιώτη Μανίκη. Η διοργάνωση του σεμιναρίου είναι μία πρωτοβουλία της ομάδας διατήρησης παραδοσιακών ποικιλιών σπόρων της Χίου.

    Το πρόγραμμα του τριήμερου σεμιναρίου περιλαμβάνει:

    ·         Κεντρική ομιλία με θέμα «Φυσική καλλιέργεια, αυτάρκεια, η απάντηση στην παγκόσμια οικονομική κρίση», την Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, στις 6.30 μμ, στο βιβλιοπωλείο «Πάπυρος»,
    ·         Εργαστήρι παρασκευής σβόλων, φυσικού λαχανόκηπου και αναδάσωσης με μέθοδο φυσικής καλλιέργειας, το Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, από τις 10 πμ, και
    ·         Συζήτηση για τα οπωροφόρα δέντρα την Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, από τις 10 πμ.

    Πρωταρχικός στόχος της διοργάνωσης είναι η γνωριμία μας με την φυσική καλλιέργεια. Η συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες είναι ελεύθερη για όποιον ενδιαφέρεται να γνωρίσει από κοντά την αξία και την σπουδαιότητα της φυσικής καλλιέργειας για τον άνθρωπο και την ίδια τη φύση.

    Για τα εργαστήρια του Σαββάτου και της Κυριακής, παρακαλείται όποιος ενδιαφέρεται να τα παρακολουθήσει, να δηλώσει τη συμμετοχή του στα τηλέφωνα 6977441233 ή 6938502303.

    Αντί βιογραφικού: Ο Παναγιώτης Μανίκης ήταν ένας σπουδαστής γεωπονίας. Όταν συνάντησε προβλήματα ζωής που ο Δυτικός τρόπος αντίληψης αδυνατούσε να λύσει, ο Παναγιώτης άρχισε να αναζητεί άλλες προσεγγίσεις που άγγιζαν περισσότερο μια «μεγάλη», ενιαία, φιλοσοφική τάξη πραγμάτων. Καρπός της αναζήτησης ήταν η γνωριμία του με το πρόσωπο και το έργο του Ιάπωνα φυτοπαθολόγου, φιλόσοφου και εμπνευστή της «φυσικής καλλιέργειας» Masanobu Fukuoka. Ο Παναγιώτης εδώ και χρόνια συντηρεί και αναπτύσσει με επιτυχία ένα αγρόκτημα σε περιοχή της Έδεσσας με βάση της αρχές της φυσικής καλλιέργειας τις οποίες εφαρμόζει και στο βίο του. Ταξιδεύει και μιλά για αυτές σε όλο τον κόσμο ελπίζοντας η «σπορά» του να πιάσει τόπο.

    Ομάδα Σπόρων Χίου