Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Καληνύχτα

Σαν τα ζόμπυ γυρνάμε αύριο στα σχολεία οι εκπαιδευτικοί για τη νέα χρονιά.
χωρίς βιβλία,με πρόγραμμα σπουδών που γράφουν διοικητικοί υπάλληλοι του υπουργείου αφού έκλεισαν το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο,με ελάχιστη χρηματοδότηση των σχολείων, πλήρως απαξιωμένοι με μισθό κάτω απ΄το χιλιάρικο και κοινωνική διαπόμπευση κατευθυνόμενη από τους Πορτοκλάνες και τους Ντερμπεντέρηδες της τιβί, ζόμπυ με κατάθλιψη και οργή από τους οποίους απαιτείται η εφαρμογή ανεφάρμοστων καινοτόμων μεγαλεπήβολων σχεδίων του Υπουργείου ..
Μόνη ελπίδα τα παιδιά..

Καλή δύναμη σε όλους μας

Σοφία Λαμπίκη

«Εκτός ελέγχου» το έλλειμμα

Εκτός ελέγχου βρίσκεται πλέον η δυναμική του δημόσιου χρέους, σύμφωνα με έκθεση του γραφείου παρακολούθησης εκτέλεσης του κρατικού Προϋπολογισμού για τις δημοσιονομικές εξελίξεις στο επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου 2011, που απευθύνεται προς τους βουλευτές.
«Η αύξηση του πρωτογενούς ελλείμματος, σε συνδυασμό με την περαιτέρω πτώση της οικονομικής δραστηριότητας, ενισχύουν σημαντικά τη δυναμική του χρέους, αντισταθμίζοντας τα οφέλη από τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου και απομακρύνουν το ενδεχόμενο σταθεροποίησης του», σημειώνεται στην έκθεση.
«Η σημαντική περαιτέρω αύξηση του χρέους, το υψηλό πρωτογενές έλλειμμα, το οποίο στο επτάμηνο έχει ήδη υπερβεί σημαντικά τον ετήσιο στόχο και η βαθύτερη ύφεση, έχουν ενισχύσει στο έπακρο τη δυναμική του χρέους, η οποία πλέον είναι εκτός ελέγχου. Οι εξελίξεις αυτές φαίνεται να αντισταθμίζουν σε μεγάλο βαθμό της θετικές επιπτώσεις στη δυναμική του χρέους από τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου, (μείωση επιτοκίων κατά μία ποσοστιαία μονάδα και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής ων δανείων της Ελλάδας)».
Στην ίδια έκθεση τονίζεται η ανάγκη απαρέγκλιτης και έγκαιρης εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, γιατί «μόνο έτσι είναι δυνατόν να περιοριστούν σημαντικά, αλλά όχι και να εξαλειφθούν πλήρως οι αποκλίσεις από τον ετήσιο διορθωμένο στόχο του ελλείμματος».
«Είναι απολύτως απαραίτητη, όχι απλώς η συνέχιση, αλλά η ενίσχυση των προσπαθειών, για δημοσιονομική προσαρμογή και καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Παράλληλα, η επιδείνωση της ύφεσης υποδηλώνει ότι είναι σκόπιμο να ενισχυθούν οι προσπάθειες μείωσης των πρωτογενών δαπανών», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Σημειώνεται ότι η έκθεση της νεοσύστατης αυτής υπηρεσίας είναι η πρώτη, και δόθηκε στους βουλευτές ταυτόχρονα με την ενημέρωση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη, για την πορεία εκτέλεσης του γενικού κρατικού προϋπολογισμού την ίδια περίοδο.Από την πλευρά του, ο Φίλιππος Σαχινίδης απέδωσε την απόκλιση των στόχων στη μεγαλύτερη από τις προβλέψεις ύφεση και στις αυξημένες επιχορηγήσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΟΑΕΔ. Ταυτόχρονα, εκτίμησε ότι η εφαρμογή των μέτρων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος θα αντισταθμίσει τις αποκλίσεις που εμφανίζονται στον κρατικό προϋπολογισμό.
Επίσης, ενόψει της συζήτησης για το νέο φορολογικό σύστημα ο κ. Σαχινίδης κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να αφήσουν τις προκαταλήψεις επαναλαμβάνοντας την πρόσκληση του υπουργού Οικονομίας Ευάγγελου Βενιζέλου να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις.
Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Θόδωρος Καράογλου μίλησε για πλήρη εκτροχιασμό του προϋπολογισμού, τόνισε ότι η τεχνητή κυβερνητική αισιοδοξία κατέρρευσε, ενώ χαρακτήρισε ανέφικτο τον αναθεωρημένο στόχο για τα έσοδα.
«Η εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού το τελευταίο επτάμηνο απέδειξε ότι η συνταγή της κυβέρνησης απέτυχε πλήρως σε όλους τους στόχους και ιδιαίτερα στη βασική φιλοδοξία της να οδηγήσει χώρα έξω από την ύφεση», υποστήριξε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.
«Δεν έχουμε πολιτικές ιδέες ενώ η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει ούτε αυτά που σχεδιάζει. Υπάρχει ο κίνδυνος να μείνουμε μόνοι μας», επεσήμανε μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Μάκης Βορίδης.
Για «πλήρη εκτροχιασμό από όποια οπτική γωνία και να το παρατηρήσει κανείς», όπως είπε, αλλά και για «απόλυτα γενικευμένη αποτυχία κυβέρνησης-τρόικας και αστικού πολιτικού κατεστημένου», μίλησε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Τέλος, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάσης Λεβέντης χαρακτήρισε αναποτελεσματικές και προεκλογικά και μετεκλογικά τις καθησυχαστικές πολιτικές της κυβέρνησης.
tvxs.gr

αν αρμέγεις τη γελάδα χωρίς να την ταίζεις θα ψοφήσει αναπόφευκτα, κόψτε εσείς απ τους εργαζόμενους, χαρίστε στους φοροφυγάδες , δανειστείτε αβέρτα για να τρώνε οι παρατρεχάμενοι και δεν θα βγούμε εκτός ελέγχου;

Το πρωθυπουργικό ανέκδοτο της ημέρας

«Βάλτε πλάτη και σε λίγο καιρό θα είμαστε στις τριάντα πλουσιότερες χώρες του κόσμου» είπε χθες ο πρωθυπουργός στους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς στέλνοντας τους κυριολεκτικά … αδιάβαστους. «Δεν το πιστεύουμε αυτό που μας είπε» έλεγε ένας από τους συμμετέχοντες μετά το τέλος της συνάντησής τους.
Περιττό να αναφέρουμε ότι ο Παπανδρέου συμφώνησε με όλα τα αιτήματα τους λέγοντας «καταλαβαίνω την αγωνία σας και ζω με αυτήν μέρα – νύχτα» χωρίς ωστόσο να δεσμευτεί για το παραμικρό απέναντι τους.

Δεν γίνεται..
κάτι πίνει...
και είναι και ληγμένο

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Ένα παραμύθι για την άκρια του κόσμου που κάηκε πρόσφατα


του Γιάννη Μακριδάκη

Μια φορά κι έναν καιρό ήτανε κάπου πολύ μακριά, σε μέρη άγνωστα, ένα ψηλό βουνό που είχε πάνω του λίγα μικρά χωριά κι ένα δάσος. Κανείς δεν του ’δινε σημασία του βουνού εκείνου διότι ήτανε μακριά από την Πολιτεία. Σημασία δεν έδινε κανείς ούτε στους μετρημένους στα δάχτυλα των δυο χεριών ανθρώπους που κατοικούσανε τα χωριά του, καλλιεργούσανε τα λιγοστά του χώματα και βόσκανε τα ζώα τους στα βοσκοτόπια του. Έτσι, το βουνό, το δάσος, οι άνθρωποι και τα ζώα ζούσανε μια ήσυχη ζωή, δίχως πολλές πολλές συναναστροφές, αναπνέανε τον καθαρό τους αέρα και καμαρώνανε το πράσινο τους που είχε αρχίσει να δείχνει το μπόι του ξανά ύστερα από τη μεγάλη φωτιά που το ’χε κάψει προ εικοσαετίας.
Μια μέρα όμως ήρθε στην Πολιτεία ο Επενδυτής. Τελειώσανε πια οι εποχές που ερχότανε Επενδυτές και ζητούσανε παραθαλάσσια φιλέτα για να κάνουνε ξενοδοχεία και θέρετρα. Την σήμερον ημέρα οι Επενδυτές είναι «Πρασινωποί» και θέλουνε βουνοπλαγιές. Πήγανε λοιπόν οι Πρασινωποί κύριοι και βρήκανε Δημάρχους, Περιφερειάρχες, Βουλευτές και τους άλλους Παρόμοιους που ’χουνε την ευθύνη να χαράξουνε, λένε, στρατηγική για την ανάπτυξη του τόπου, τους κάνανε την προσφορά και κλείσανε αμέσως συμφωνία. Ο Άρχοντες ήτανε απόλυτα ευχαριστημένοι. Η Πρασινωπή Ανάπτυξις επιτέλους χτύπησε και τη δική τους πόρτα. Βουνοκορφές, χωριά και δάση μπορούν πλέον να δοθούν στην Επένδυση, για να γίνουν όλοι τους Πρασινωποί, να πάψουν να σπαταλάνε πόρους, να εκμεταλλευτούν άλλες πηγές, να γίνουν επιτέλους άνθρωποι, να ανοίξουνε και Πρασινωπές Θέσεις Εργασίας στα χωριά, να πάψουνε τα παιδιά των τσοπάνηδων να αναπνέουνε τη βερβελιά, να εκπολιτιστούνε.
Η συμφωνία έκλεισε λοιπόν. Μόνο στα ποσοστά παίχτηκε ένα μικρό παζάρι μα οι Πρασινωποί Επενδυτές φανήκανε ανυποχώρητοι κι οι Άρχοντες λυγίσανε για να μη χάσουνε το Ρεγάλο. Έγινε λοιπόν η Χωροθέτηση της Επένδυσης κι αρχίσανε τα Όργανα να βαράνε Πρασινωπούς Σκοπούς για να πείσουνε κι όσους ήτανε δύσπιστοι ή υποψιασμένοι, πως είναι όλα καλά και άγια και πως τρόπος άλλος δεν υπάρχει για να γίνει η ζωή καλύτερη.
Κι ενώ συμβαίνανε όλα αυτά, εν μέσω Πρασινωπών Οργάνων δηλαδή, ήρθε άξαφνα ο Αύγουστος που τα σαρώνει όλα. Πιάσανε τα μελτέμια να φυσάνε μέρα νύχτα με μανία, ήρθε ένα σούρουπο κι η πυρκαγιά που ξέσπασε (από αιτία άγνωστη) στο βορινό άκρο του βουνού κι έχοντας τον αέρα πρύμα εξαπλώθηκε αμέσως, το ξεπάστρεψε το δάσος, απείλησε τα χωριά, έκαψε τα ζωντανά, ήμερα και άγρια, και βασάνισε τους ανθρώπους που τρέχανε μέρα νύχτα αλαφιασμένοι για να σβήσουνε και να σώσουνε ό,τι μπορούσαν. Τρεις μέρες βάστηξε η φωτιά. Τεράστια η καταστροφή. Κι ανεβήκανε τότε στο ξεχασμένο βουνό οι Άρχοντες, με τα πουκάμισα ανοιχτά κλαψουρίζανε μπρος στις κάμερες για το πράσινο που γίνεται στάχτη. Και σαν να μην έφταναν τα δάκρυά τους τα ψεύτικα, ήρθανε και οι εκτιμήσεις για τα αίτια της καταστροφής. Οι τσοπάνηδες, είπανε, τη βάλανε τη φωτιά, για να κάψουνε την κλαδούρα και να κάνουνε καινούρια βοσκοτόπια. Τα είπανε, ξεδώσανε, κάνανε τη φιάκα τους και φύγανε το μεσημεράκι, για να πάνε σε μια κοντινή ταβέρνα για φαΐ μιας και κάνανε τόσο κόπο να ανεβούνε μέχρι κει απάνω, στην άκρια του κόσμου που καιγότανε.
Κι αφήσανε τους χωρικούς, μαζί και τους τσοπάνηδες (που 20 χρόνια συναπτά δεν είχανε βάλει φωτιά στον τόπο τους) να σβήνουνε φωτιές για τρεις μέρες ακόμα, να κλαίνε για το πράσινο που καμαρώνανε τόσα χρόνια γύρω από τα χωριά τους, μετρώντας τα καμμένα τους κατσικοπρόβατα να βρίζουνε και να καταριούνται τον «Άγνωστο Εμπρηστή» δίχως να ξέρουνε οι άμοιροι πως η Πολιτική των Εμπρησμών (και της Συκοφαντίας συνάμα) είχε μόλις αποχωρήσει.
Θα την ξαναδούνε όμως σε λίγο καιρό, όταν θα παραστούν οι Εκπρόσωποί της καμαρωτοί στα Εγκαίνια των Έργων της Πρασινωπής Ανάπτυξης η οποία θα λάβει τη θέση του πράσινου που έγινε μαύρο μέσα σε τρεις μέρες. Αλλά τότε θα είναι όλα ξεχασμένα πια και θα ζήσουνε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα, όπως συμβαίνει συνήθως σε όλα τα παραμύθια.
από tvxs.gr

Δεν μας πήγε η καρδιά να βάλουμε φωτό απ΄το καμμένο Πελινναίο.
Η παραπάνω φωτογραφία του δασωμένου βουνού ας στοιχειώνει τη ζωή (γιατί συνείδηση δεν έχουν για να στοιχειωθεί) όλων αυτών που για να πάρουν τη μιζούλα τους από την πράσινη ανάπτυξη κρυφογελούν για την επένδυση που θα στηθεί πάνω στα κουφάρια των δέντρων , των ζώων και των πουλιών.

Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Κρανίου τόπος


Συνεχίζει για τρίτη μέρα να κατακαίει τη Β.Χίο η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε προχτές στα Φυτά.
Στην περιοχή επιχειρούν 2 ελικόπτερα, 2 αεροπλάνα, πυροσβέστες και εθελοντές

Πέθανε ο Λεωνίδας Κύρκος

Απεβίωσε τα ξημερώματα της Κυριακής σε ηλικία 87 ετών, ο ιστορικός ηγέτης της ανανεωτικής αριστεράς, Λεωνίδας Κύρκος, μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τον τελευταίο καιρό. Η κηδεία του θα γίνει από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών, την Τετάρτη το απόγευμα.
Ο Λ. Κύρκος υπήρξε ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, γεννήθηκε το 1924 στο Ηράκλειο Κρήτης. Γιος του πρώην υπουργού και βουλευτή της ΕΔΑ Μιχαήλ Κύρκου.
Φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας, αλλά δεν τελείωσε εξαιτίας επανειλημμένων πολιτικών διώξεων.
Το 1943, πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση, στις γραμμές της σπουδάζουσας της ΕΠΟΝ και έγινε μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος.
Το 1946, φυλακίστηκε επί οκτάμηνο για την πολιτική του δράση. Το 1948, έγινε μέλος του ΚΚΕ και την ίδια χρονιά, ξαναφυλακίστηκε για την πολιτική του δράση και ένα χρόνο μετά καταδικάστηκε σε θάνατο. Παρέμεινε φυλακισμένος έως το 1953. Ύστερα από την αποφυλάκισή του αναδείχθηκε σε ηγετικό στέλεχος της Ελληνικής Δημοκρατικής Αριστεράς (ΕΔΑ) και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της.
Την περίοδο (1953-1966), εργάστηκε ως συντάκτης στην εφημερίδα «Η Αυγή», ενώ από το 1958 έως το 1961, διετέλεσε διευθυντής της.
Το 1961, έγινε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Στις εκλογές του ίδιου χρόνου εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής στο Ηράκλειο, με το συνδυασμό του Πανελλήνιου Απελευθερωτικού Μετώπου (ΠΑΜΕ).
Κατά την περίοδο της δικτατορίας των συνταγματαρχών (1967-1974), συνελήφθη και κρατήθηκε σε διάφορες φυλακές της χώρας. Το 1968 έπειτα από τη διάσπαση του ΚΚΕ τάχθηκε στις γραμμές του ΚΚΕ Εσωτερικού και από το 1ο συνέδριο του κόμματος έγινε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Εκτελεστικού Γραφείου.
Το 1974, στις πρώτες μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας εκλογές, εξελέγη βουλευτής Αθηνών, ως ηγετικό στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος Εσωτερικού, με το συνδυασμό «Ενωμένη Αριστερά».
Το 1981, εξελέγη για πρώτη φορά ευρωβουλευτής του ΚΚΕ-εσ. και επανεξελέγη το 1984, αλλά στις 18 Ιανουαρίου 1985, παραιτήθηκε και αντικαταστάθηκε από τον Κωνσταντίνο Φιλίνη.
Διετέλεσε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ-εσ.

Τον Ιούνιο του 1986, έγινε γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ-εσ., ενώ ένα χρόνο μετά, τον Απρίλιο του 1987, εξελέγη γενικός γραμματέας της «Ελληνικής Αριστεράς» (ΕΑΡ), η οποία δημιουργήθηκε από το ΚΚΕ-εσ. και άλλες δυνάμεις της Αριστεράς και νέων κινημάτων.
Στις 7 Μαΐου 1987, παραιτήθηκε από βουλευτής και αντικαταστάθηκε από το υποψήφιο της ΕΑΡ, Αντώνιο Μπριλλάκη.
Στις 4 Ιουλίου 1989, ορίστηκε πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου διατηρώντας τη θέση αυτή και στην επόμενη Βουλή που προήλθε από τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου του ιδίου χρόνου.
Στις 2 Σεπτεμβρίου του 1989 υπήρξε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνασπισμού, ενώ στις 4 Σεπτεμβρίου ορίστηκε μέλος της διευρυμένης (128 μέλη) Πολιτικής Επιτροπής του.
Στις 23 Νοεμβρίου 1989, ορίστηκε μέλος της γραμματείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού.
Στις 25 Ιουνίου 1990, εξελέγη πρόεδρος της Ελληνικής Αριστεράς (ΕΑΡ) με 91 ψήφους υπέρ, 2 λευκά και 9 αποχές. Στις 7 Ιουλίου εξελέγη μέλος του νέου 17μελούς Εκτελεστικού Γραφείου της ΕΑΡ.
Στις 18 Μαρτίου 1991, αποχώρησε από την ηγεσία του Συνασπισμού ταυτόχρονα με τον Χαρίλαο Φλωράκη. Στις 30 Ιουνίου 1991, στην Α' Πανελλαδική Συνέλευση του Συνασπισμού, εξελέγη μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.
Στις 27 Σεπτεμβρίου 1991, η πρότασή του για πολιτική λύση του σκανδάλου Κοσκωτά απορρίφθηκε από την Κεντρική Επιτροπή της ΕΑΡ.
Τον Οκτώβριο του 1995, τιμήθηκε με το ειδικό βραβείο ελληνοτουρκικής φιλίας ''Ιπεκτσί''.
Το Φεβρουάριο του 2000, ήταν υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, μετά από πρόταση του Συνασπισμού, ενώ τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου, ανέλαβε πρόεδρος της «Κίνησης Πολιτών για μια Ανοικτή Κοινωνία».
Είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου για τη διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Διετέλεσε μέλος του προεδρείου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης, από το οποίο του απονεμήθηκε το «Χρυσό Μετάλλιο Κιουρί».
Τον Ιανουάριο του 2003, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος του απένειμε το παράσημο «Μεγαλόσταυρος του Τάγματος του Φοίνικος».

Συγγραφικό Έργο:

«Το αδιέξοδο βήμα του εθνικισμού»,εκδ. Θεμέλιο, 1994, «Ανατρεπτικά», εκδ. Προσκήνιο, 1995, «Στιγμές από την προσωπική μου διαδρομή», 2007, εκδ. ΕΣΤΙΑ, «Στιγμές ΙΙ»,εκδ. ΕΣΤΙΑ, 2008, «Εκ βαθέων», εκδ. Επίκεντρο, 2009, «Στιγμές ΙΙΙ», εκδ. ΕΣΤΙΑ, 2009.

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Κλείνουν στρατόπεδα και αεροδρόμια


Δραστικές μειώσεις περιλαμβάνει το σχέδιο των Γενικών Επιτελείων για τις περικοπές στις Ενοπλες Δυνάμεις σύμφωνα με δημοσίευμα στο ΕΘΝΟΣ. Κλείνουν σχηματισμοί, καταργούνται κέντρα νεοσυλλέκτων, μεραρχίες, μονάδες, καθώς και στρατιωτικά αεροδρόμια. Παράλληλα προωθείται σύμπτυξη μονάδων στην Πολεμική Αεροπορία και μειώνεται ο προϋπολογισμός του Πολεμικού Ναυτικού. Οι περικοπές στοχεύουν στην εξοικονόμηση τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ ετησίως.

Δραστική μείωση Σχηματισμών και Μονάδων και ριζικές αλλαγές στο σύστημα επιστράτευσης, προβλέπει το “απόρρητο” σχέδιο της νέας Δομής Δυνάμεων που υπέβαλε το Γενικό Επιτελείο Στρατού. Αποβλέποντας στη δημιουργία ενός ευκίνητου, ευέλικτου, χρηστικού και αποτελεσματικού Στρατού και, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του υπουργού Αμυνας, για πρώτη φορά έπειτα από είκοσι χρόνια υπερνικώντας αντιστάσεις και παραδοσιακές αγκυλώσεις, το ΓΕΣ κατέληξε σε μία ουσιαστική μείωση της δομής του κατά 1 Σώμα Στρατού, 5 Μεραρχίες, 11 Ταξιαρχίες, 40 Συντάγματα και 80 Μονάδες! Η κατάργηση των παραπάνω Σχηματισμών και Μονάδων προβλέπεται να γίνει μέσα στην επόμενη τριετία, απ΄ όπου προβλέπεται να εξοικονομηθούν 62 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Επιπλέον το ΓΕΣ, αλλάζοντας τη φιλοσοφία της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα Κέντρα Νεοσυλλέκτων, προτείνει τη μείωσή τους από 35 σε 12 πολυδύναμα Κέντρα, πλήρως επανδρωμένα και εξοπλισμένα, ικανά να εκπληρώσουν τη σημαντική αποστολή τους, δηλαδή την ομαλή ένταξη στο Στρατιωτικό Περιβάλλον των νέων στρατιωτών. Από τη μείωση των κέντρων νεοσύλλεκτων αναμένεται να εξοικονομηθούν 34.200.000 ετησίως. Ωστόσο, στην πρόταση αυτή του ΓΕΣ εκδηλώνονται ήδη αντιδράσεις από βουλευτές -κυρίως κυβερνητικούς- στις περιφέρειες των οποίων βρίσκονται τα υπό κατάργηση Κέντρα Εκπαίδευσης

Καίνε την Αμανή


Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά που ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής στις 19.00 από άγνωστη αιτία, καίει δασική και χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή της Αμανής ανάμεσα στα χωριά Φυτά, Κηπουριές και Σπαρτούντα.
Το πρωί του Σαββάτου με την ελαφρά μείωση των ανέμων και με τη συμβολή του πυροσβεστικού ελικοπτέρου η φωτιά έδειξε να ελέγχεται όμως με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις η φωτιά συνεχίζει ανεξέλεγκτη
Επιτόπου βρίσκεται όλη η δύναμη της Π.Υ. Χίου, δυνάμεις στρατού, καθώς και οι εθελοντικές ομάδες του νησιού.
Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για εμπρησμό δεδομένου ότι η φωτιά ξεκίνησε από δύο σημεία απρόσιτα στους κατοίκους και σε ώρα που ήταν δύσκολο να αντιμετωπιστεί λόγω της επικείμενης νύχτας.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας πολλοί κάτοικοι των Κηπουριών και της Σπαρτούντας εγκατέλειψαν τα σπίτια τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή τη στιγμή η φωτιά κατευθύνεται προς το δάσος στο Γιαννάκι.
Να υπενθυμίσουμε ότι χτές η Περιφέρεια Β.Αιγαίου είχε απαγορεύσει την επίσκεψη στα δάση και τα βουνά του νησιού λόγω της επικινδυνότητας για πυρκαγιά εξαιτίας των ισχυρών ανέμων (κάτι που φαίνεται ότι διευκόλυνε τους εμπρηστές να δράσουν ανενόχλητοι).

Εντελώς συμπτωματικά οι περιοχές που φλέγονται αναμένεται να χωροθετηθούν για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών της IMBERDROLA

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

μόνον στην Ελλάδα


Το ωμό σάντουιτς στη ζελατίνα 13% ΦΠΑ
το ίδιο ψημένο 23%
(όλοι καταλαβαίνουν ποιές επιχειρήσεις πριμοδοτούν)
Γι΄αυτό κολατσιό απ΄το σπίτι με ψωμάκι απ΄το φούρνο της γειτονιάς

Φάτε παντεσπάνι και κουτόχορτο


Δεν υπάρχει τίποτε χειρότερο από την γκρίνια και τη μιζέρια για την ελληνική οικονομία είπε ο Βενιζέλος.
Όχι δεν φταίνε οι περικοπές μισθών και συντάξεων , η ανεργία, η ακρίβεια, οι αλλεπάλληλοι φόροι, τα έκτακτα χαράτσια,ο φασισμός της καθημερινότητας,το ότι μας πήρανε κοψοχρονιά οι Γερμανοί τη χώρα,η πολιτικά αλητεία και η διαπλοκή, το κέφι μας φταίει που είναι πεσμένο.
Άει στο διάολο Μαρίες Αντουανέτες

Έφηβος νεκρός από τις συγκρούσεις στη Χιλή


Στα τραύματά του υπέκυψε σήμερα ένας Χιλιανός έφηβος μετά από σφαίρα που δέχθηκε στο στήθος κατά τη διάρκεια μαζικών διαδηλώσεων στην πρωτεύουσα Σαντιάγο εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου Σεμπαστιάν Πινιέρα μια ημέρα νωρίτερα, ανακοίνωσε η αστυνομία.
Ο 14χρονος τραυματίστηκε κοντά σε οδόφραγμα της αστυνομίας κατά τη διάρκεια της διήμερης γενικής απεργίας.
Στη δεύτερη μέρα της 48ωρης απεργίας εναντίον του Πινιέρα σημειώθηκαν πολλές συγκρούσεις, ενώ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων αναφέρθηκαν σποραδικές λεηλασίες.
Στους δρόμους των πόλεων της Χιλής, τους τελευταίους μήνες διαδηλώνουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, με εμπροσθοφυλακή τους φοιτητές που απαιτούν δημόσια και δωρεάν ποιοτική παιδεία.
Η λατινοαμερικάνικη χώρα καταγράφει ταχεία οικονομική ανάπτυξη, εν μέρει λόγω της μεγάλης αύξησης της τιμής του χαλκού στις διεθνείς αγορές, αλλά η πλειοψηφία των πολιτών δεν ωφελείται από το συγκεκριμένο «θαύμα».

Ενός κυνηγιού..μύρια έπονται


ΠΟ. ΦΥ. ΖΩ.
ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Αν και κρίσιμη δραστηριότητα για την επιβίωση των ανθρώπων πριν 100.000 χρόνια, το κυνήγι δεν είναι πλέον τίποτα περισσότερο από μια βίαιη μορφή αναψυχής που η συντριπτική πλειοψηφία των κυνηγών δεν χρειάζεται για την επιβίωσή της.
Το κυνήγι έχει συμβάλει στην εξαφάνιση πολλών ειδών παγκοσμίως και πολλά ζώα υφίστανται έναν παρατεταμένο και οδυνηρό θάνατο όταν τραυματίζονται από τους κυνηγούς. Εκτιμάται ότι το 50 τοις εκατό των ζώων που πυροβολούνται τραυματίζονται αλλά δεν σκοτώνονται και δεν περισυλλέγονται από τους κυνηγούς. Για παράδειγμα, ένα είκοσι τοις εκατό των αλεπούδων που τραυματίζονται στο κυνήγι πυροβολούνται, ενώ το 10 τοις εκατό που καταφέρνουν να ξεφύγουν, υποκύπτουν στη τραγική μοίρα του λιμού. Άλλη μελέτη αναφέρει ότι εκατομμύρια τραυματισμένων παπιών δεν περισυλλέγονται από τους κυνηγούς και καταλήγουν μετά από έναν επώδυνο θάνατο.
Το κυνήγι διαταράσσει τη μετανάστευση και τη χειμερία νάρκη και καταστρέφει οικογένειες και ολόκληρες κοινότητες ζώων. Το άγχος που υποφέρουν τα θηρεύσιμα αλλά και τα μη θηρεύσιμα ζώα, και που προκαλείται από την όλη αναταραχή που δημιουργούν οι κυνηγοί, βλάπτει σοβαρά τις διατροφικές τους συνήθειες καθιστώντας δύσκολο γι’ αυτά να αποθηκεύουν το λίπος και την ενέργεια που χρειάζονται για να επιβιώσουν το χειμώνα.
Εδώ και μερικά χρόνια οι κυνηγοί αυτοανακηρύσσονται διαχειριστές της φύσης με τις ευλογίες του κράτους που επωφελείται εισπράττοντας τα ματωμένα χρήματά τους. Σε πολλές χώρες το κράτος αναλαμβάνει το ίδιο να εξοντώσει τα λεγόμενα «αρπακτικά» (π.χ. μαζική εξόντωση λύκων στην Αλάσκα από ελικόπτερα) προκειμένου οι κυνηγοί να έχουν περισσότερα θηράματα, ενώ στην Ελλάδα οι ίδιοι οι κυνηγετικοί σύλλογοι τοποθετούν δηλητηριασμένα δολώματα για να εξολοθρεύσουν τους φυσικούς εχθρούς αλλά και τα σκυλιά άλλων κυνηγών για να μην κυνηγούν στα μέρη τους. Επιπλέον πολλοί κτηνοτρόφοι δηλητηριάζουν τα κυνηγόσκυλα με αποτέλεσμα να θανατώνονται και πολλά πτωματοφάγα πτηνά και άλλα είδη.
Όμως η φύση δεν χρειάζεται διαχειριστές. Η λεπτή ισορροπία των οικοσυστημάτων εξασφαλίζει την επιβίωσή τους, εάν αυτά παραμείνουν αμετάβλητα από εξωγενείς παρεμβάσεις. Οι φυσικοί εχθροί βοηθούν στη διατήρηση αυτής της ισορροπίας κυνηγώντας μόνο τα πιο αδύναμα και άρρωστα ζώα, ενώ οι κυνηγοί σκοτώνουν οποιοδήποτε ζώο του οποίου το κεφάλι θα ήθελαν να πάρουν ως τρόπαιο, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων και υγιών ζώων που χρειάζονται για να διατηρήσουν έναν ισχυρό πληθυσμό για το είδος τους.
Δεν είναι μόνο ότι το «άθλημα» κυνήγι θέτει σε κίνδυνο την ισορροπία της φύσης αλλά δημιουργεί κι άλλα προβλήματα. Για παράδειγμα, η απελευθέρωση των εκτρεφόμενων ειδών με σκοπό τη θήρευσή τους συμβάλλει στην εξάπλωση των παθήσεων που αυτά αναπτύσσουν στην κατάσταση αιχμαλωσίας μολύνοντας έτσι τα ενδημικά είδη.
Επίσης το κυνήγι προκαλεί πολλά ατυχήματα που έχουν θύματα είτε μη θηρεύσιμα είδη, είτε ακόμα και ανθρώπους. Τα λιγοστά κέντρα περίθαλψης άγριων ζώων που δραστηριοποιούνται στη χώρα βρίθουν από χρυσαετούς, μαυρογύπες, νανόκυκνους, γερακίνες, μπούφους κλπ που συνεχώς καταφθάνουν εκεί τραυματισμένα. Όμως το κακό δεν σταματά εδώ. Πολλά από τα σκυλιά που χρησιμοποιούνται στο κυνήγι κρατούνται διαρκώς αλυσοδεμένα, δεν έχουν επαρκή κτηνιατρική κάλυψη και σήμανση, είναι σκελετωμένα, μεταφέρονται μέσα σε σκοτεινά και μικρά κουτιά στις κυνηγετικές τοποθεσίες, ενώ πολλά χάνονται κατά τη διάρκεια του κυνηγιού ή εγκαταλείπονται από τους ιδιοκτήτες τους μετά τη λήξη του για να πεθάνουν από λιμό.

Με αφορμή την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου 2011-2012, η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων και η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία καλούν την πολιτεία να αρχίσει επιτέλους να αντιμετωπίζει όλα αυτά τα προβλήματα λαμβάνοντας άμεσα μέτρα προστασίας της άγριας ζωής σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές συμβάσεις που έχει υπογράψει και να αρχίσει να βάζει στην πολιτική της ατζέντα την άμεση και οριστική κατάργηση του κυνηγιού.
Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Έναρξη Κυνηγετικής Περιόδου 20 Αυγούστου 2011

Δυστυχώς για άλλη μια χρονιά υπεγράφη η νέα ρυθμιστική που σηματοδοτεί την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου, που αρχίζει στις 20 Αυγούστου 2011 και λήγει στις 29 Φεβρουαρίου 2012, από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.
Η νέα ρυθμιστική, ως είθισται, δεν διαφέρει από την περυσινή παρά μόνο σε μερικά επουσιώδη σημεία. Η ουσία παραμένει ότι η φτερωτή και τριχωτή πανίδα της χώρας εκποιείται κάθε χρόνο στους μακελάρηδες κυνηγούς που όχι μόνο θερίζουν ζωές, αλλά και αυτοπροσδιορίζονται με ανείπωτη κομπορρημοσύνη «διαχειριστές της φύσης». Η δε πολιτεία επικυρώνει αυτή τη θανατολατρικά ψυχαγωγική δραστηριότητα προκειμένου να εισπράξει ολίγα όβολα από τους πήλινους λάτρεις της φύσης που με ανυπομονησία περιμένουν την αποφράδα ημέρα της έναρξης για να εκτονώσουν τα καταστροφικά ένστικτά τους.

Ζητούμε για πολλοστή φορά την άμεση και οριστική κατάργηση του κυνηγιού ως κέλευσμα των καιρών μας και ως δραστηριότητα μη συμβατή και ηθική με τον 21ο αιώνα. Η φύση δεν χρειάζεται μελέτες και δολοφονίας επιστημοσύνη. Δεν υπάρχει αειφορία στο κυνήγι παρά μόνο στο μυαλό των τουφεκιοφόρων που πυροβολούν με παρωπίδες και μας γυρίζουν στην εποχή του Νεάντερνταλ.
Εμείς δεν έχουμε από το να ευχηθούμε στους μεν κυνηγούς αστοχία στις βολές τους στο δε αρμόδιο Υπουργό αφύπνιση και ενσυναίσθηση για τη ζωή των αδικοχαμένων θυμάτων. Η ζωή δεν αποτιμάται εις χρήμα και το γεγονός παραμένει ότι τα λεφτά που εισπράττει ο κρατικός κορβανάς είναι από το αίμα αθώων ζώων.

Για τον ΠΟΦΥΖΩ
Ρόζα Μηνακούλη

Της κακομοίρας


Βγήκε η εγκύκλιος για το ΦΠΑ στην εστίαση
ένα παράδειγμα:
αν ένα παντοπωλείο λειτουργεί και ως ταβέρνα θα έχει ΦΠΑ 13 για τα συσκευασμένα και 23 για τα σερβιριζόμενα
καλά που ζούν αυτοί; στην εποχή του Ζήκου που υπήρχαν μπακαλοταβέρνες;

Άδωνις: Indymedia, θα σε συντρίψω!..


Οι συναινούντες δημοκράτες συντονίζουν τη δράση τους μετά την κατάργηση του Ασύλου

Ερχονται, ζητούν γη και ύδωρ οι Γερμανοί για επενδύσεις


Επέλαση γερμανικών κεφαλαίων στην Ελλάδα για επενδύσεις υπό καθεστώς «ειδικών επενδυτικών ζωνών» τάζουν οι Γερμανοί, που εμφανίζονται σαν σωτήρες της οικονομίας σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, όπου όλα δείχνουν ότι το δεύτερο πακέτο βοήθειας από το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ενωση κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα.

«Η Γερμανία έχει ξεκινήσει επενδυτική επίθεση στην Ελλάδα», δήλωσε χθες χαρακτηριστικά από την Αθήνα ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομίας Στέφεν Καπφέρερ, μέσα στο βαρύ πολιτικό και οικονομικό κλίμα που πυροδοτούν το θέμα των εγγυήσεων που εγείρουν χώρες μέλη της Ε.Ε., η ένσταση της Βραζιλίας για συμμετοχή του ΔΝΤ σε δεύτερο δάνειο, η ασφυξία στο μέτωπο της ρευστότητας αλλά και οι προθέσεις της κυβέρνησης για επαναδιαπραγμάτευση του Μεσοπρόθεσμου.
Από τις πολύωρες συναντήσεις που είχε χθες ο Γερμανός αξιωματούχος με τους κορυφαίους οικονομικούς υπουργούς της κυβέρνησης (Βενιζέλος, Χρυσοχοΐδης και Παπακωνσταντίνου) έγινε ξεκάθαρο ότι η Γερμανία θέτει συγκεκριμένους όρους για να κινητοποιήσει επενδυτικά κεφάλαια προς τη χώρα μας με αιχμή τον τομέα της ενέργειας και των στρατηγικών υποδομών, καθώς και τον τουρισμό, τη βιομηχανία και τη διαχείριση αποβλήτων.
Εγινε επίσης σαφές ότι η γερμανική κυβέρνηση επιδιώκει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τη δύσκολη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και, σε συνδυασμό με τις τιμές εκποίησης των υποδομών και της δημόσιας περιουσίας, να διαμορφώσει τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για την «ασφαλή» απόβαση γερμανικών κεφαλαίων, με όρους και κανόνες που θα είναι ευνοϊκότεροι από ό,τι στην υπόλοιπη Ευρώπη. Η ανταπόκριση δε που βρίσκουν οι προτάσεις τους από την ελληνική κυβέρνηση δείχνουν ότι η χώρα μας είναι πρόθυμη να αναδείξει τη Γερμανία σε προνομιακό στρατηγικό εταίρο, με άξονα κυρίως τον ενεργειακό τομέα και τις στρατηγικές υποδομές.

Χαμηλότερη φορολογία

Στην κορυφή της ατζέντας αναδεικνύονται το θέμα δημιουργίας «ειδικών επενδυτικών ζωνών» με χαμηλότερη φορολογία και φτηνότερα εργατικά χέρια (κατά παρέκκλιση των νόμων περί ανταγωνισμού που ισχύουν για τις χώρες της Ε.Ε.), η εξασφάλιση της χρηματοδότησης των γερμανικών επενδύσεων κυρίως από κοινοτικά κονδύλια (ΕΣΠΑ, Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων κ.ά.), αλλά και μεσολάβηση τράπεζας-εγγυητή των κεφαλαίων που θα επενδύσουν στο μέλλον γερμανικές επιχειρήσεις. Ειδικά για το θέμα της δημιουργίας «ειδικών επενδυτικών ζωνών», ο Γερμανός υφυπουργός επέμεινε και χθες να ξεκινήσει η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες, ώστε να επιτύχει την «εξαίρεσή της» από τους κοινοτικούς περιορισμούς, προβάλλοντας την ανάγκη να επιτευχθεί ανάπτυξη της οικονομίας.
Σε περίπου έναν μήνα (5-6 Οκτωβρίου), θα βρεθεί στην Ελλάδα ο «διαχειριστής» του γερμανικού σχεδίου Μάρσαλ για την Ελλάδα Φίλιπ Ρέσλερ, ο οποίος θα συνοδεύεται από τουλάχιστον 100 επιχειρηματίες, με συγκεκριμένες επενδυτικές προτάσεις στα μπαγκάζια τους.
Η πρόταση για τη δημιουργία «ειδικών επενδυτικών ζωνών» -ειδικών δηλαδή, περιοχών, όπου κυρίως ξένες επιχειρήσεις θα απολαμβάνουν διαφορετικό φορολογικό και εργασιακό καθεστώς και υψηλά επενδυτικά κίνητρα από τις υπόλοιπες εντός της Ελλάδας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ενωσης- φαίνεται πως είναι πολύ συγκεκριμένη και δεν είναι τυχαίο πως έπεσε για δεύτερη φορά χθες στο τραπέζι, διά στόματος του Στέφεν Καπφέρερ.
Ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομίας δήλωσε χαρακτηριστικά για το θέμα, μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ότι «μέσω αυτών των οικονομικών ζωνών, υπάρχει η πρόθεση να δημιουργήσουμε ένα φιλικό περιβάλλον με ευνοϊκές συνθήκες για επενδύσεις, ώστε οι επιχειρήσεις να μπορούν ευκολότερα να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους.
enet.gr

Ειδικές εργασιακές ζώνες μέσα στην Ελλάδα αν και η Ε.Ε. το απαγορεύει για λόγους ανταγωνιστικής ισότητας των κρατών μελών της.
Έλληνες εργάτες σε γερμανικά εργοστάσια μέσα στη χώρα μας.
Θ΄αλλάξει το τραγούδι...
Αντί για "Μιά βραδιά στο Λεβερκούζεν λίγο έξω απ΄το σταθμό.." θα τραγουδάμε "Μιά βραδιά στο Λιανοκλάδι λίγο έξω απ΄το σταθμό"
Σςςςςςςς μην φωνάζετε
Οι Έλληνες λιάζονται στις παραλίες

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Το αιθέριο ελάφι


"...ξέρουμε όμως ότι αυτά τα τραγικά ζώα ζουν σε υπόγεια ορυχεία, και ότι το μόνο που λαχταρούν είναι να δουν το φως του ήλιου.
Επειδή έχουν το χάρισμα της λαλιάς, ικετεύουν τους μεταλλωρύχους να τα βοηθήσουν να βγουν στην επιφάνεια.
Στην αρχή, ένα Αιθέριο Ελάφι αποπειράται να δωροδοκήσει τους εργάτες, με την υπόσχεση ότι θα τους δείξει κρυμμένες φλέβες χρυσού και αργύρου∙ αν αυτό το κόλπο δεν πιάσει, το θηρίο γίνεται επικίνδυνο, κι οι μεταλλωρύχοι αναγκάζονται να το ακινητοποιήσουν και να το εντοιχίσουν σε μιαν απ' τις στοές του ορυχείου.
Λένε ακόμα πως, όσοι μεταλλωρύχοι νικήθηκαν από Ελάφια που τους ξεπερνούσαν σε αριθμό, βασανίστηκαν μέχρι θανάτου.
Ο θρύλος λέει ότι, όταν το Αιθέριο Ελάφι καταφέρει να βγει στην επιφάνεια, μετατρέπεται σ' ένα δύσοσμο υγρό, που μπορεί να φέρει την πανούκλα και τον θάνατο."

απόσπασμα από το βιβλίο "Το Βιβλίο των Φανταστικών Όντων" του Χόρχε Λουίς Μπόρχες που γεννήθηκε σαν σήμερα το 1899 στο Μπουένος Άιρες.

Όταν στα πενήντα του χρόνια τυφλώθηκε είπε : Μου δόθηκαν απλόχερα τα βιβλία και η νύχτα

Βλακώδεις ερωτήσεις


όταν συλλαμβάνεται "αναρχικός" να πετά μολότωφ σε επεισόδια πολιτικού περιεχομένου παραπέμπεται με τον αντιτρομοκρατικό
όταν συλλαμβάνεται ένας "φίλαθλος" να κάνει το ίδιο σε επεισόδια αθλητικού περιεχομένου παραπέμπεται με τον αντιτρομοκρατικό;

Ευτυχείς οι Έλληνες!

Αναμφισβήτητα, απρόβλεπτο αποτέλεσμα. Τη δεύτερη θέση στον κατάλογο με τους ευτυχέστερους πολίτες της Ευρώπης καταλαμβάνουν οι Έλληνες, παρά την οικονομική κρίση, όπως καταδεικνύουν τα αποτελέσματα έρευνας της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης "Foundation for Future Studies", με έδρα το Αμβούργο της Γερμανίας.
Ευτυχέστεροι όλων των πολιτών από 13 χώρες της Ευρώπης (Δανία, Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελβετία, Ισπανία, Αυστρία, Τουρκία, Γερμανία, Πολωνία και Ρωσία) δηλώνουν οι Δανοί, σε ποσοστό 96% και ακολουθούν οι Έλληνες με ποσοστό 80%, οι Ιταλοί με 79%, οι Γάλλοι με 77%, οι Ολλανδοί και οι Βρετανοί με 72%, οι Ελβετοί με 71%, οι Ισπανοί με 68%, οι Αυστριακοί με 63%.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως, στην 11η θέση, με ποσοστό 61% -μία θέση κάτω από τους Τούρκους, με το ίδιο ποσοστό- είναι οι πολίτες της εύρωστης οικονομικά Γερμανίας, που, όπως σχολιάζουν οι ερευνητές της οργάνωσης, αποδεικνύουν κατ' αυτόν τον τρόπο το χαρακτηρισμό "απαισιόδοξοι", που τους αποδίδεται.
Τις δύο τελευταίες θέσεις του καταλόγου καταλαμβάνουν οι Πολωνοί, με ποσοστό 50% και οι Ρώσοι, που, 20 χρόνια μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, εμφανίζονται ικανοποιημένοι μόνο σε ποσοστό 37%.
Συνολικά, η έρευνα καταδεικνύει ότι το 1/3 των Ευρωπαίων είναι ικανοποιημένοι με τη ζωή τους, παρά την οικονομική κρίση και τους εκπεφρασμένους φόβους για το μέλλον του ενιαίου νομίσματος.

‎2 συμπεράσματα βγαίνουν
πόσο αποβλακωμένοι είμαστε εμείς (μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι)
και πόσο απίστευτα μίζεροι είναι οι Γερμανοί

Eντατικά μαθήματα ξεκινά η ΕΛΑΣ για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις μαθησιακές απαιτήσεις των πανεπιστημίων οι ένστολοι που πλέον θα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι τους μετά την πλήρη κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου

Με τη συναίνεση της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ οι αλλαγές στα πανεπιστήμια


Η Νέα Δημοκρατία υπερψήφισε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στη δομή και λειτουργία των πανεπιστημίων και ΑΕΙ. Προηγήθηκε τηλεφωνική συνομιλία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά.
Σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται το πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έθεσε δύο προϋποθέσεις για να ψηφίσει η Ν.Δ. επι της αρχής το νομοσχέδιο: Να υπάρξει πλήρης κατάργηση του ασύλου και ο πρύτανης να εκλέγεται από την πανεπιστημιακή κοινότητα, ύστερα από σχετικές προτάσεις του Συμβουλίου.
Η τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού. Χθες υπήρξαν ανάλογες συζητήσεις ανάμεσα στην Αννα Διαμαντοπούλου και στον αρμόδιο τομεάρχη της Νέας Δημοκρατίας, Αρη Σπηλιωτόπουλο.
Λίγο πριν την ψηφοφορία, η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, παρουσίασε τροποποίηση του τρόπου εκλογής πρυτάνεων που προβλέπεται από το νομοσχέδιο. Σύμφωνα με την τελική διατύπωση, θα εκλέγονται από το σύνολο των μελών ΔΕΠ, από λίστα 2-3 ατόμων που θα καταρτίζονται από το εκάστοτε Συμβούλιο. Στη διαδικασία δεν θα μετέχουν οι φοιτητές.

Εκτός από το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. το νομοσχέδιο υπερψήφισε επί της αρχής και ο ΛΑΟΣ.
enet.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες άνοιξαν στην opengov αιτήσεις για να δηλώσουν οι Ματατζήδες σε ποιά σχολή θέλουν να εισαχθούν ως παρατηρητές αμφιθεάτρων -επιτέλους να μπουν κι οι σκράπες σε μια σχολή

Πανούσης VS Παπανδρέου

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011


Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στο Βόλο
Μεταφέρονται αστυνομικές δυνάμεις από τη Βόρεια Ελλάδα

Μετά την Τρίπολη, πέφτει κι ο Βόλος

Xώρα παράγκα



Σοβαρά επεισόδια στην πόλη του Βόλου πυροδότησε η απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού να αποβληθούν ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα από το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Περίπου 2.000 οπαδοί της τοπικής ομάδας συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ επιχείρησαν να επιτεθούν στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και έκαψαν σημαία με το σήμα του κόμματος. Οι οπαδοί προκάλεσαν επεισόδια στο κέντρο της πόλης σπάζοντας βιτρίνες καταστημάτων και βάζοντας φωτιά σε κάδους. Όπως έγινε γνωστό, επτά περαστικοί τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία για τις πρώτες βοήθειες.
Την αποβολή των ΠΑΕ Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας από το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας αποφάσισε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, καθώς έκρινε ότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς των δύο ομάδων παραμένει υπό των εντολών των Αχιλλέα Μπέου και Μάκη Ψωμιάδη.
Ετσι, η Καβάλα και ο Ολυμπιακός Βόλου όχι απλά υποβιβάζονται στη Football League, αλλά στην ουσία διαλύονταιν σαν εταιρείες και πάνε στην Δ' Εθνική, δηλαδή στο ερασιτεχνικό. Και οι δύο αναμένεται να προσφύγουν στο συμβούλιο Επικρατείας, ωστόσο, η απόφαση θα αργήσει πολύ να εξεταστεί και οι πιθανότητες για να αλλάξουν τα δεδομένα είναι πολύ λίγες.

Ας κόβουν μισθούς και συντάξεις , ας βάζουν εξοντωτικούς φόρους,ας πουλάνε βουνά και λαγκάδια , δεν μας νοιάζει
Μόνο το ποδόσφαιρο , την πρέζα μας μην πειράξουν
Μνημόνιο; Ανεργία; ΦΠΑ; έκτακτη εισφορά;
τί με νοιάζει εμένα;
ολυμπιακάααααααααααααρα

Άει σιχτίρ κρετίνοι πιά

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ-ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ-ΦΡΟΥΡΙΟ


"Ευρωπαϊκές Συμφωνίες, όπως το «Δουβλίνο ΙΙ» εγκλωβίζουν δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στην πρώτη ευρωπαϊκή χώρα άφιξης, όπως η Ελλάδα.

Πρώτα, με τις επεμβάσεις, τους πολέμους, τη στήριξη δικτατοριών Ευρώπη και Αμερική προκαλούν τεράστια ρεύματα εκπατρισμού εξαθλιωμένων, όπως βλέπουμε σήμερα στη Λιβύη ή το Αφγανιστάν, χθες στη Γιουγκοσλαβία ή το Ιράκ.

Δεύτερο, οι φράχτες, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, οι απελάσεις στις χώρες υποδοχής ούτε τις αιτίες, που δημιουργούν τους ποταμούς δυστυχίας, αντιμετωπίζουν, ούτε ανακόπτουν την ορμή τους, μόνο σπέρνουν το θάνατο σε απελπισμένους άνδρες, γυναίκες, παιδιά.

Τρίτο, την ίδια στιγμή η Ευρωπαϊκή Ένωση ορθώνει τείχη απανθρωπιάς στο εσωτερικό της, απαγορεύει την έξοδο των μεταναστών από την ευρωπαϊκή χώρα υποδοχής στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες προορισμού τους. Στην ουσία τους φυλακίζει σε ανθρώπινες αποθήκες, όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία.

Η γκετοποίηση μεταναστών και προσφύγων, που εγκλωβίζονται εδώ, η ανεργία και η αδήλωτη απασχόληση, η κρίση, τα μέτρα της τρόικα, πλήττουν εξίσου ντόπιους και μετανάστες εργαζόμενους και τις οικογένειες τους. Το μίσος , ο φθόνος, η ξενοφοβία οδηγούν σε βαριά κοινωνική και ηθική εξαθλίωση. Αντίθετα, κοινός στόχος που θα ενώσει ντόπιους και μετανάστες είναι η ελεύθερη διακίνηση σε όλο τον ευρωπαϊκό χώρο – προς και από όλες τις χώρες μέλη της Ευρ. Ένωσης.

Απαιτούμε :
- Ακύρωση της Συνθήκης «Δουβλίνο ΙΙ»
- Ελεύθερη διακίνηση των μεταναστών σε όλο τον ευρωπαϊκό χώρο
- Άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες σε ολόκληρη την Ευρώπη
- Νομιμοποίηση και ασφάλιση των μεταναστών που είναι εγκατεστημένοι και εργάζονται στην Ελλάδα."

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΔΩ http://www.gopetition.com/petitions/%CE%BF%CF%87%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%B1-%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CE%BA%CE%B1.html

Ζήτω

Ο αιμοσταγής παράφρονας τύραννος έπεσε!
Ζήτω οι δημοκράτες, παγκόσμιοι δικτάτορες των αγορών που παίρνουν την θέση του!

Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Απαγορευτικό απόπλου από Μεστά

Ακυρώθηκε σήμερα το δρομολόγιο του ε/ο ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ (Μεστά Χίου - Ψαρά, Λαύριο)λόγω των θυελλωδών ανέμων που επικρατούν στο Αιγαίο.
Καθυστερήσεις σημειώθηκαν και σε άλλα δρομολόγια πλοίων, λόγω των θυελλωδών ανέμων στα πελάγη, ακόμα και μέχρι 9 μποφόρ, προκαλώντας ταλαιπωρία στους αδειούχους του Αυγούστου,ενώ δεν είναι λίγα τα πλοία που αναγκάστηκαν να αλλάξουν την πορεία τους, προκειμένου να πλεύσουν με ασφάλεια.

Μύρισε Φθινόπωρο


Το βοριαδάκι φυσά δυνατά θυμίζοντας σε όλους ότι το καλοκαιράκι φθίνει για άλλη μια φορά μακριά από υποβαθμίσεις των αγορών.
Οι παραλίες επιστρέφουν σιγά- σιγά στα χέρια των ισόβιων εραστών της , των κατοίκων των νησιών λυτρωμένες απ΄τ΄αγριεμένα πλήθη αλλαλαζόντων νοικοκυραίων που πέρασαν από πάνω τους και ξεπλένει τις κραυγές τους ανακτώντας τη γαλήνη.
Το βραδάκι σκοτεινιάζει νωρίς πιά γεννώντας την ανάγκη επιστροφής στο σπίτι.
Οι παραθεριστές , αγανακτισμένοι ή αποβλακωμένοι επιστρέφουν στις μεγάλες πόλεις ανέτοιμοι να αντιμετωπίσουν αυτό που τους περιμένει.
Η Ελλάδα πρέπει να είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο που οι πολίτες της πριν αντιδράσουν πρέπει να μαυρίσουν πρώτα στις πλαζ και τις παραλίες.
Η κρίση αναμένει τους ηλιοκαμμένους για να τους περιποιηθεί αναλόγως.
Κρίση;
Δεν νομίζω για όλους, για πολύ λίγους κρίνω,βλέποντας τα τεράστια τζιπ που κατέκλυσαν πάλι το νησί αλλά και τις ανήσυχες συζητήσεις που άκουγα στην παραλία για το πού θα πάνε να τα πιούν το βράδυ ή αν έχει κανένα καλό κομμωτήριο στο νησί για βαφή και πεντικιούρ.
Λεφτά υπάρχουν, μαύρα, κρυμμένα, κλεμμένα, αλλά υπάρχουν.
Κυβέρνηση δεν υπάρχει,αντιπολίτευση, δεν υπάρχει, ούτε Αριστερά με προτάσεις υπάρχει,κάτι τυχάρπαστοι κουτρουβαλάνε από δω κι από κει μην ξέροντας τί τους γίνεται.
Ανοίγει τρεις και λίγο η κυβέρνηση το συρτάρι, της λείπουν πάλι λεφτά, κόβει μισθούς, βάζει έκτακτες εισφορές, πάλι το συρτάρι δεν γεμίζει γιατί φτιάχνει ταυτόχρονα και μερικές επιτροπές νομοπαρασκευαστικές που κανείς δεν ξέρει πόσο αμείβονται.
Η φοροδιαφυγή είναι πιά σχεδόν νόμιμη,η ανεργία δεν μετριέται , οι μισοί απ΄όσους δουλεύουν, δουλεύουν ανασφάλιστοι,νομοθετούνται τα πιο αποκρουστικά μέτρα για την απαγόρευση των διαδηλώσεων και της ελεύθερης έκφρασης αλλά τί να κάνουμε;
Κανείς δεν χαλάει τα μπάνια του λαού (ούτε ο ίδιος ο λαός που μουρμουράει για την κρίση)
Ακούς ειδήσεις και νομίζεις ότι ζεις τη Μέρα της Μαρμόττας.
Ό, τι ακούγαμε πέρσι την ίδια εποχή τα ίδια και φέτος.
Με μια μόνη προσθήκη.Η χώρα εκποιείται φτηνά , πολύ φτηνά, σχεδόν τζάμπα αλλά κανείς δεν δείχνει να νοιάζεται φτάνει να μην τους πειράξουν τις καταθέσεις στις τράπεζες.
Πόσο μίζερη και μαύρη μπορεί να δείχνει μια κοινωνία μέσα στον λαμπρό ήλιο του ελληνικού καλοκαιριού!
Υπάρχει ελπίδα;
Όχι γιατί ζούμε σε μια απολίτιστη,κατακερματισμένη,αμόρφωτη, φοβική κοινωνία με νέους που δεν δίνουν πεντάρα φτάνει να τους καλύπτουν τα έξοδα μαμάδες και γιαγιάδες.
Όχι γιατί δεν υπάρχουν οι μπροστάρηδες πνευματικοί άνθρωποι αλλά στη θέση τους κάτι έμμισθα ανθρωπάρια που αρθρογραφούν έναντι αντιτίμου.
Όχι γιατί ο παρτάκιας 'Ελληνας δεν ψοφάει με τίποτα.
Μην ακούσω κουβέντα γι΄αυτό που έρχεται γιατί θα σου πω :
-Ωραίο το μαύρισμά σου, φίλε μου!

Καλό και λυτρωτικό χειμώνα και κάθε κατεργάρης στον πάγκο του

Σοφία Λαμπίκη

Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Ποιήματα για την Ελλάδα έγραψε ο Γιώργος


Ποιήματα, εμπνευσμένα από την προσπάθεια σωτηρίας της Ελλάδας, έγραψε στη διάρκεια των ολιγοήμερων διακοπών του ο πρωθυπουργός. Ο Γ. Παπανδρέου, όταν δεν έκανε κανό και γυμναστική, όταν δεν μιλούσε με υπουργούς και ξένους ηγέτες, όταν δεν μελετούσε τις εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία, ζητούσε χαρτί και στυλό. Και έγραφε ασταμάτητα. Προκειμένου να εκφράσει και να αποτυπώσει στις λευκές κόλλες τα συναισθήματα και τις εμπειρίες που βίωσε τους τελευταίους είκοσι μήνες. Σύμφωνα με άνθρωπο που βρέθηκε κοντά του τις ημέρες της ξεκούρασης, ο πρωθυπουργός έγραψε ποιήματα με έντονο πολιτικό και προσωπικό χρώμα.
Για τους ισχυρούς της γης που διστάζουν να προστατέψουν τους λαούς τους, τους αδίστακτους κερδοσκόπους, τις συντεχνιακές αντιδράσεις στο εσωτερικό, αλλά και την αδυναμία του πολιτικού προσωπικού να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων.
Συνήθως οι άνθρωποι γράφουν όταν πιέζονται. Ο Γ. Παπανδρέου, άνθρωπος ευαίσθητος και εκλεπτυσμένος, όσο και αποφασιστικός, φαίνεται να επέλεξε την ποίηση για να αποφορτιστεί. Και αντί του αγαπημένου του και οικείου του υπολογιστή επέλεξε το χαρτί, για να διαφοροποιήσει τη συγκεκριμένη εμπειρία από όλες τις υπόλοιπες ενασχολήσεις του.

Επισήμως, σύμφωνα με τους συνεργάτες του, ο πρωθυπουργός κρατά αναλυτικό ημερολόγιο. Των συναντήσεων με ομολόγους του, των συσκέψεων με τα στελέχη του. Τι έχει ειπωθεί, επίσημα και ανεπίσημα. «Το ενημερώνει καθημερινά» λένε.

Αν σε αυτό προστεθούν και ποιήματα, τότε καθίσταται προφανές πως το βιβλίο που θα γράψει όταν αποχωρήσει από την πολιτική, θα είναι πολύ διαφορετικό από τα όσα έκαναν ή δεν έκαναν μέχρι στιγμής οι προκάτοχοί του.

Πηγή: newpost.gr

εμείς του αφιερώνουμε ένα αντίστοιχο των ανησυχιών του

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

ΕΡΤ-Ιστορικό αρχείο-Βόσπορος.mpg


Το κλείσιμο της ΕΤ1 και του περιοδικού «Ραδιοτηλεόραση», συγχωνεύσεις στο ραδιόφωνο, με κατάργηση 10 περιφερειακών σταθμών, και κλείσιμο του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων και του Εθνικού Οπτικοακουστικό Αρχείου περιλαμβάνει το σχέδιο της κυβέρνησης για τη δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση, το οποίο παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος. Στο εξής θα δοθεί έμφαση στο Διαδίκτυο και στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της ΕΡΤ.

Παρουσιάζοντας τις αλλαγές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στα πολυμέσα, λέγοντας μάλιστα ότι θα αυτά θα αποτελέσουν τοννέο πυλώνα της ΕΡΤ.

Για την τηλεόραση

Σε ό,τι αφορά την τηλεόραση, ο κ. Μόσιαλος μίλησε για δημόσιο και όχι κομματικό λόγο, αύξηση του ποιοτικού προγράματος με έμφαση στους Έλληνες παραγωγούς και την ελληνική παραγωγή.
Οι πόλοι πλέον είναι η ΝΕΤ και η ΕΤ3, η οποία θα αναβαθμιστεί σε πανελλαδικής εμβέλειας περιφερειακό κανάλι με έμφαση στον πολιτισμό, την ψυχαγωγία και τον αθλητισμό. Κατά συνέπεια καταργείται η ΕΤ1.
Για την ΕRT World θα υπάρξει αναβάθμιση της ποιότητάς της με έμφαση στον πολιτιστικό, ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα.
Επίσης καταργούνται τα ψηφιακά κανάλια «Σινε+» και «Σπορτ+». Αντίθετα, θα αναβαθμιστεί το «Πρίσμα», ενώ θα υπάρξουν συμπράξεις με τα ιδιωτικά κανάλια.
Τα προγράμματα της ΕΤ1 που καταργούνται (όπως το «Ουράνιο Τόξο») θα ενσωματωθούν στα προγράμματα της ΝΕΤ και της ΕΤ3.

Για το ραδιόφωνο

Στο επίπεδο του ραδιοφώνου θα αναβαθμιστεί το ραδιόφωνο της ΝΕΤ, το Τρίτο Πρόγραμμα και η ΕΡΑ ΣΠΟΡ.
Προβλέπεται επίσης η συγχώνευση των 19 περιφερειακών σταθμών σε εννέα με ενιαίο πρόγραμμα που όμως δεν θα χάσει τα τοπικά χαρακτηριστικά.
Οι τρεις ραδιοφωνικοί σταθμοί της Θεσσαλονίκης συγχωνεύονται σε έναν, ενώ καταργούνται 15 από τους 20 πομπούς στα μεσαία.
Οι πέντε διατηρούνται για εθνικούς λόγους σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Οι υπόλοιπες αλλαγές

Καταργούνται ακόμα το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων και το Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο. Η εξοικονόμηση ανέρχεται σε 1,2 εκατ. ευρώ ετησίως.
Κλείνει το περιοδικό «Ραδιοτηλεόραση» το οποίο είναι ζημιογόνο, όπως είπε ο κ. Μόσιαλος. Το ετήσιο κόστος είναι 1,2 εκατ. ευρώ το κόστος.
Το προσωπικό θα αξιοποιηθεί σε άλλες υπηρεσίες της ΕΡΤ.
Το σχέδιο προβλέπει ακόμα την καταγραφή και αξιοποίηση της περιουσίας της ΕΡΤ. Συγκεκριμένα, θα διατεθεί άμεσα στο υπουργείο Οικονομικών το οικόπεδο 700 στρεμμάτων της ΕΡΤ στην Περαία Θεσσαλονίκης.
Το κτίριο της οδού Κατεχάκη θα παραχωρηθεί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Η κυβέρνηση εκτιμά ότι από το 2012 θα υπάρξει εξοικονόμηση 8,3 εκατ. ευρώ, λόγω καλύτερης διαχείρισης.
Παράλληλα, θα υπάρξει μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΡΤ, ώστε να γίνει κερδοφόρα και να αποδώσει φόρους στο Δημόσιο από το 2012.
Τέλος, προβλέπεται η ενίσχυση της εγχώριας κινηματογραφικής παραγωγής κατά 1,5% από το ανταποδοτικό τέλος και η δημιουργία ανεξάρτητης επιτροπής για τη διάθεση του ποσού.

Κλείνουν την ΕΤ1 και διατηρούν την ΕΤ3 για να κάνει τα διαγγέλματα του ο εθνάρχης Άνθιμος.
Και τί θα γίνει το τεράστιο Ιστορικό Αρχείο της ΕΡΤ;
Θα πουληθεί σε ιδιώτες;

Το Σύνδρομο Κακοποίησης Ζώων - Πάρτε το στα σοβαρά


Λούζουν σκυλιά και γάτες με καυτό λάδι, τα κρεμάνε, τα πυροβολούν, τα τιμωρούν, τα πνίγουν, τα εγκαταλείπουν μέσα σε σφιχτά δεμένες πλαστικές σακούλες, τα βάζουν να παλεύουν μεταξύ τους και τα δηλητηριάζουν με φόλες. Αποτρόπαια εγκλήματα που σημειώνονται σε όλη την Ελλάδα και φυσικά και στο εξωτερικό.
Άλλες φορές κάποια ζώα επιβιώνουν έστω και με τεράστιες πληγές όταν σωθούν από φιλόζωους, ενώ για άλλα είναι πολύ αργά και ανακαλύπτονται μόνο τα κουφάρια τους. Πολλές φορές οι δολοφόνοι-ύποπτοι-δράστες επικηρρύσονται από φιλοζωϊκά σωματεία, γίνονται μηνύσεις σε αστυνομικά τμήματα και αρκετές φορές συλλαμβάνονται και τιμωρούνται από δικαστήρια.

Παρόλαυτα, στη χώρα μας οι εξαγόρασιμες ποινές και τα φιλοζωϊκά ή μη αισθήματα κάθε δικαστή ή εισαγγελέα, προδιαγράφουν την τιμωρία των δραστών, που σπάνια ικανοποιεί τους φιλόζωους που θεωρούν ότι η απώλεια μίας ζωής δεν μπορεί να μένει ατιμώρητη.

Στο εξωτερικό χαρακτηριστικές είναι εκτός από τις μεγάλες χρηματικές τιμωρίες και ποινές φυλάκισης, οι σοβαρές προσπάθειες που γίνονται για τον εντοπισμό όσων εγκαταλείπουν (η ελφαρότερη μορφή κακοποίησης) ή κακοποιούν ζώα: εργαστήρια εξέτασης δειγμάτων DNA από τόπους εγκλημάτων με σκοτωμένα ζώα ή αρένες παράνομων κυνομαχιών, οργανωμένες έρυνες της αστυνομίας και επιθεωρητών φιλοζωϊκών οργανώσεων και ψυχολόγοι που εξηγούν τη συμπεριφορά των δραστών...
Αυτό που έχουν κατανοήσει σε χώρες της Ευρώπης και δυστυχώς η Ελλάδα δεν το έχει καταφέρει ακόμα, είναι η άμεση σύνδεση όσων κακοποιούν ζώα με πιθανή μελλοντική κακοποίηση - δολοφονία ανθρώπου.
Η κακοποίηση ζώων δεν είναι κάτι που αγγίζει μόνο τους φιλόζωους και όσους αγαπάνε τα ζώα. Προκαλεί το κοινό αίσθημα κάθε πράξη βίας και θα πρέπει να λαμβάνεται ως σήμα κινδύνου από τους αρμόδιους για πιθανούς μελλοντικούς εγκληματίες.

Σύμφωνα με έρευνες, η κακοποίηση ζώων συνδέεται σχεδόν πάντα με άτομα που πράττουν μία σειρά άλλων εγκλημάτων όπως:
-Κατοχή/εμπορία ναρκωτικών
-Οπλοφορία
-Κακοποίηση ανηλίκων
-Βιασμοί
-Δολοφονίες

Η κακοποίηση ζώων πολλές φορές περιθωριοποείται ή θεωρείται περιφερειακό φαινόμενο, υποβαθμισμένων περιοχών. Άλλες φορές, οι αρμόδιοι (πχ αστυνομικοί) δεν έχουν τις γνώσεις να χειριστούν τις υποθέσεις κακοποίησης ζώων. Αυτά δυστυχώς είναι τα σοβαρότερα λάθη που γίνονται εις βάρος των τετράποδων μεν, θυμάτων δε. Πολλές φορές δε θεωρείται ελαφρυντικό το ότι ο δράστης είναι ανήλικος και αντί να φροντίσουν για την ασφάλεια του ίδιου και του κοινωνικού συνόλου στο μέλλον με κάποια ουσιαστική, χρήσιμη τιμωρία, αθώωνεται με συνοπτικές διαδικασίες, αυξάνοντας φυσικά το αίσθημα ατιμωρησίας.
Η σύνδεση της κακοποίησης ζώων και άλλων εγκληματικών συμπεριφορών έχει αναγνωριστεί πολύ πριν την εξέλιξη των κοινωνικών επιστημών. Το 1871, ο W. Hogarth στο έργο του ''Τα 4 στάδια της κακοποίησης'' έδειχνε στο πρώτο στάδιο ένα παιδί που βασανίζει ένα σκύλο ενώ στο τέταρτο στάδιο έδειχνε το παιδί που πλέον είχε μεγαλώσει, απαγχονισμένο ως τιμωρία για δολοφονία που διέπραξε.
Η κακοποίηση ζώων πολλά χρόνια πριν αναγνωριζόταν ως σημάδι παθολογίας των πιο βίαιων παραβατών. Οι μεγαλύτεροι εγκληματίες - δολοφόνοι στην ιστορία έχουν παρελθόν κακοποίησης ζώων. Ο Jeffrey Dahmer όταν ήταν μικρός έμπηγε κεφάλια σκύλων και γατών σε πασάλλους ενώ ο Theodore Bundy που σκότωσε περίπου 30 ανθρώπους, όταν ήταν παιδί έβλεπε τον παππού του να βασανίζει ζώα...
Το 2004 δημοσιεύτηκε εργασία ψυχολογικού περιεχομένου, βάσει εμπειρικής έρευνας. Ο τίτλος της ήταν: ''Μία έρευνα για τον εμπρησμό και την κακοποίηση ζώων από παιδιά: επιρροές από την οικογένεια και τα αποτελέσματα στην εφηβεία''. Η έρευνα έδειχνε ότι σε μία περίοδο 10 ετών, παιδιά από 6 έως 12 ετών είχαν καταγγελθεί στις αρχές λόγω κάποιας βίαιας πράξης τους.
Τον Οκτώβριο του 2005, μία εργασία (από έρευνα διάρκειας 7 ετών) που δημοσιεύτηκε στο Περιοδικό Κοινωνικής Υγείας, από μία ομάδα ερευνητών, έδειξε ότι η κακοποίηση ζώων είναι ένας από τους πέντε παράγοντες που προβλέπουν ποιός θα έχει συμπεριφορά κακοποιητική.
Σε άλλη έρευνα, του 1995, σχεδόν ένα τρίτο των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας-κακοποίησης που είχαν ένα ζωάκι, ανέφεραν ότι ένα ή περισσότερα από τα παιδιά τους είχαν σκοτώσει ή πειράξει το ζώο...
Ο δεσμός μεταξύ της κακοποίησης ζώων και της διαπροσωπικής βίας αναγνωρίζεται τόσο από υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας όσο και από οργανώσεις ελέγχου της ευζωϊας ζώων.
Σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ, οι περισσότερες φιλοζωϊκές οργανώσεις έχουν ειδικά εκπαιδευμένα άτομα ως επιθεωρητές-ερευνητές κακοποίησης που αναγνωρίζονται στο δικαστήριο ως μάρτυρες κατηγορίας.
Φυσικά η αίσθηση ότι έχουν αυξηθεί οι κακοποιήσεις προκαλείται ουσιαστικά από την αύξηση της δημοσιότητας που τους δίνεται, από την αύξηση των ατόμων που ενδιαφέρονται, φωτογραφίζουν, δημοσιεύουν, ''ανεβάζουν'' υλικό και πληροφορίες σαν ύστατη διαμαρτυρία σε τόπους κοινωνικής δικτύωσης και φιλοζωϊκά sites.
Απ την άλλη, όπως λέει η αντιπρόεδρος του νομικού τμήματος της ASPCA, κάθε πράξη βίας εναντίον ενός ζώου δεν σημαίνει ότι ο δράστης θα πειράξει και άνθρωπο. Αλλά όταν η κακοποίηση ζώου και η συμπεριφορά κακοποίησης υπάρχει μέσα στην οικογένεια, τότε όλοι θεωρούνται ευάλωτα θύματα, συμπεριλαμβανομένων των ζώων. Η βία είναι βία.

Μαζί με την ανάγκη των φυσικών αποδείξεων, σε κάθε περίπτωση κακοποίησης ζώου, υπάρχει ακόμα βαθύτερη και πολυπλοκότερη πρόκληση να βρεθούν οι αιτίες που κρύβονται από πίσω.

Στις αρχές της δεκαετίας του '80 ένας φοιτητής ψυχολογίας που ενδιαφερόταν ιδιαίτερα για τις κακοποιήσεις ζώων, συμμετείχε βοηθητικά σε ομάδα ερευνητών για το πώς συμπεριφέρεται στο ζώο του ο μέσος Αμερικανός που είχε προβλήματα ως παιδί και ήταν θύμα κακοποίησης. Πήραν συνεντεύξεις από τα μέλη κάθε οικογένειας και τους κοινωνικούς λειτουργούς που τους επέβλεπαν. Όλες οι οικογένειες βρέθηκαν να έχουν πολύ περισσότερα ζώα απ ότι άλλες οικογένειες, χωρίς θύματα κακοποίησης και τα ζώα δεν ήταν μεγαλύτερα των δύο ετών. Με λίγα λόγια: τα ζώα αυτών των οικογενειών χανόντουσαν, πέθαιναν, το έσκαγαν και δεν φροντίζονταν όσο θα έπρεπε. Όπου υπήρχε κακοποίηση παιδιών, η κακοποίηση ζώων έφτανε το 90%.
Το πιο κοινό, είναι το πρότυπο που δίνει ο γονιός που κακοποιεί ζώο, ως μέσο ελέγχου και επιβολής στους άλλους ανθρώπους μέσα στο σπίτι. Η κακοποίηση παιδιών και ζώων είναι δείγμα προσπάθειας επιβολής,εξουσίας και ελέγχου. Η κακοποίηση λοιπόν ζώων είναι βασικά ένα έγκλημα εξουσίας-ελέγχου.
Το 2005 μία έρευνα με τίτλο ''Κακοποίηση γατών: Αλλάζοντας τις προοπτικές'' έδειχνε ότι η δυναμική της κακοποίησης ζώων χρησιμοποιείται σαν μέσο ελέγχου των ανυπεράσπιστων και αδύναμων.
Οι γάτες είναι τα πιο συχνά θύματα κακοποίησης, πιο συχνά από τους σκύλους.Κι αυτό γιατί τα σκυλιά είναι πιο πειθήνια και πρόθυμα να υπακούσουν ενώ οι γάτες αδύνατο να τις ελέγξεις και να τις περιορίσεις. Ακόμα και αν χτυπήσεις ένα σκυλί, θα κάτσει να κάνει αυτό που θες ενώ η γάτα θα σε αγνοήσει, θα κρυφτεί, θα τρέξει μακριά ενώ δεν θα διστάσει να βγάλει νύχια. Κι αυτό εξοργίζει τους ανθρώπους που προσπαθούν να τους επιβληθούν...

Σε έρευνα του 1997 σε 48 από τα μεγαλύτερα ιδρύματα στις ΗΠΑ, 85% των γυναικών που φιλοξενούνταν ανέφεραν ότι στο σπίτι τους κακοποιούνταν και το ζώο τους όπως και το 63% των ανήλικων. Σε άλλη έρευνα, ένα τέταρτο των κακοποιημένων γυναικών ανέφεραν ότι δεν χώριζαν από αυτόν που τις κακοποιούσε γιατί φοβόντουσαν..τι θα απογίνει το κατοικίδιο τους.
Πολύ σημαντικό και δυστυχώς δύσκολο να καταγραφεί, είναι το αποτέλεσμα που έχει στα παιδιά όταν γίνονται μάρτυρες κακοποίησης ζώων από τους παππούδες ή τους γονείς τους. Σε έρευνα του 1980, παιδιά από 7 έως 10 ετών ανέφεραν τουλάχιστον δύο ζωάκια τους όταν τους ρωτούσαν ποιοί είναι οι 10 πιο σημαντικοί άνθρωποι στη ζωή τους.
Όταν τα ρώτησαν σε ποιόν θα πάνε αν είναι στεναχωρημένα, νευριασμένα ή αγχωμένα σχεδόν το 50% των 5 χρονων παιδιών ανέφεραν το αγαπημένο τους ζωάκι...

Σκεφτείτε όλα τα μαθήματα ζωής και τις θετικές επιδράσεις που παίρνει ένα παιδί από ένα ζώο.Και ακριβώς τα αντίθετα, την καταστροφή όλου αυτού του κόσμου, όταν βλέπουν το ζώο να κακοποιείται. Παιδιά που έχουν γίνει μάρτυρες κακοποίησης ζώων, γίνονται και αυτά κακοποιητές σαν αντίδραση. Κάνουν στα μικρότερα αδέρφια τους ή στα ζώα ότι έκαναν οι γονείς τους . . .Ξεχνάνε τι θα πει συμπόνοια και πόνος.
Αν και πολλοί θεωρούν το θέμα κακοποίησης ζώων ''υποκειμενικό'' ή ότι επηρρεάζεται από την φιλοζωϊα,δεν υπάρχει αμφιβολία ότι συμπόνοια...ή έχεις ή δεν έχεις. Είτε ως μίμηση των γονιών-κακών προτύπων, είτε ως προσπάθεια επιβολής και ελέγχου, όσοι κακοποιούν ζώα έχουν χάσει την αίσθηση της συμπόνοιας.
Νευροψυχολόγοι-επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο προσπαθούν να εξηγήσουν την συμπόνοια και τους μηχανισμούς επιθετικότητας. Γι αυτό το λόγο κάνουν μαγνητικές σε 16-18χρονα αγόρια που εμφάνισαν επιθετική συμπεριφορά.Προσπαθούν έτσι να συνδέσουν την νευροψυχολογία της εμπάθειας.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η θεραπεία με ζώα, όπως άλογα ή σκυλιά και άλλα. Τα ζώα που βοηθάνε ασθενείς απλά με την παρουσία τους και τα χάδια που δέχονται, ουσιαστικά προκαλλούν τον εγκέφαλο και την δυνατότητα να νιώθει κάποιος συμπόνοια.

Φυσικά, τα αποτελέσματα αυτών των ερευνών δεν περιμένουμε να τα διαβάσουν όσοι κακοποιούν ζώα, κλεισμένοι στο μικρόκοσμο τους: βοσκοί σε χωριά που σκοτώνουν ένα ζώο που ενόχλησε τα πρόβατά τους ή κυνηγοί που σκοτώνουν το σκυλί που δεν κυνηγά καλά ή ακόμα και άνθρωποι ''της πόλης'' που κλωτσούν το αδέσποτο της γειτονιάς τους ή εγκαταλείπουν το σκύλο τους σε ερημικές περιοχές.

Ελπίζουμε να τα διαβάσουν οι αρμόδιοι και να καταλάβουν ότι για να θεωρείται κανείς πολιτισμένος, πρέπει να αντιμετωπίζει και τα ζώα με σεβασμό. Ελπίζουμε ο νέος νόμος που ορίζει μεγάλες ποινές για όσους κακοποιούν ζώα να γίνει πράξη και να μη μείνει στα χαρτιά.
http://www.adespoto.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2438%3Ato-syndromo-kakopoiisis-zoon-parte-to-sta-sobara&catid=35%3Ageneralnews&Itemid=67

Αφιερωμένο με την ευκαιρία της έναρξης της κυνηγετικής περιόδου στην ευγενή τάξη των ελλήνων κυνηγών

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

η Ελλαδίτσα


"Θα κάνουμε γυαλιά - καρφιά τον σκοπιανό σταθμό"

Σφοδρότατη υπήρξε η αντίδραση του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου όταν διάβασε δημοσίευμα που ανέφερε ότι βρίσκεται στα σκαριά ραδιοφωνικός σταθμός της FYROM στην Ελλάδα, στη Μελίτη Φλώρινας.
"Είναι δυνατόν; Μπορούμε εμείς οι Έλληνες να κάνουμε ραδιοφωνικό σταθμό σε οποιοδήποτε χώρο των Βαλκανίων. Τι συμβαίνει εδώ; Θα κάνουν λέει και τηλεοπτικό σταθμό", σημείωσε.
Ο Μητροπολίτης Άνθιμος αναρωτήθηκε εάν είναι αλήθεια η ίδρυση του Ραδιοφωνικού Σταθμού, ζητώντας από τους αρμοδίους να του πουν ένα ναι η ένα όχι.
"Εάν είναι ναι εγώ με την νεολαία και όσους θέλετε, θα το πω όπως το αισθάνομαι και δεν ξέρω τι θα γίνει. Τουλάχιστον 40 – 50 πούλμαν πρέπει να πάμε εκεί και να τα κάνουμε όλα γυαλιά καρφιά, διότι δεν γίνεται αλλιώς", υπογράμμισε.
Κλείνοντας, ανέφερε ότι "δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι όλα αυτά, από εκεί επληθύνθησαν οι εκπρόσωποι του Ισλάμ στη Θράκη και δίνουν και παίρνουν. Εδώ οι άλλοι από την FYROM, από την άλλοι οι μετανάστες, τι συμβαίνει τελικά αναρωτιέται ο λαός…".

Ουδεμία αντίδραση αγανακτισμένη ή άλλη στους τραμπουκισμούς του Ποιμένα

Η Ευρώπη


Μαδρίτη: συγκρούσεις πριν την άφιξη του Πάπα

Χιλιάδες Ισπανοί κατέβηκαν στους δρόμους της Μαδρίτης για να διαμαρτυρηθούν κατά της επίσκεψης του Πάπα Βενέδικτου ΙΣτ' στη χώρα.
«Κόκκινο πανί» για τους διαδηλωτές το υψηλό κόστος της επίσκεψης, σε μια περίοδο που η χώρα βρίσκεται στο μάτι των διεθνών αγορών, αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα και η ανεργία έχει ξεπεράσει το 20%.
Οι διοργανωτές της λεγόμενης «Καθολικής Εβδομάδας» υποστηρίζουν ότι η παρουσία του Πάπα και η όλη εκδήλωση χρηματοδοτούνται ανεξάρτητα, ενώ θα υπάρξουν έσοδα από τους χιλιάδες πιστούς καθολικούς, που έχουν σπεύσει στην ισπανική πρωτεύουσα.
Στη διάρκεια της διαδήλωσης, πάντως, δεν έλειψαν η ένταση και οι συγκρούσεις με την αστυνομία με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν δεκάδες συλλήψεις.
Ο ποντίφικας φτάνει στη Μαδρίτη το πρωί της Πέμπτης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από δύο 24ωρα, η Αστυνομία είχε ανακοινώσει τη σύλληψη ενός 24χρονου Μεξικανού φοιτητή οργανικής χημείας, ο οποίος φέρεται να ετοίμαζε επίθεση με χημικά κατά των πολέμιων της επίσκεψης.

Αντιδρά η Αυστρία στη συμφωνία Ελλάδας-Φινλανδίας για τις εγγυήσεις

Αντιρρήσεις για τη συμφωνία της Ελλάδας με τη Φινλανδία στο ζήτημα των εγγυήσεων που θα προσφέρει η Αθήνα για να λάβει το δεύτερο πακέτο διάσωσης από την ευρωζώνη φέρεται να προβάλλει η Βιέννη, τονίζοντας πως θα ζητήσει το ίδιο αν οι χώρες της ευρωζώνης εγκρίνουν την συμφωνία αυτή.
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο εκπρόσωπος του αυστριακού υπουργείου Οικονομικών, Harald Waiglein, σε τηλεφωνική συνέντευξη στην μεγαλύτερη εφημερίδα της Φινλανδίας, την Helsingin Sanomat δηλώνει ότι «το μοντέλο εγγυήσεων πρέπει να είναι στην διάθεση όλων των χωρών της ευρωζώνης. Θα δούμε αν έτσι έχει το πράγμα».
Σύμφωνα με τον ίδιο, η συμφωνία με τη Φινλανδία δεν έχει λογική από τη στιγμή που στην ουσία άλλες χώρες θα χρειαστεί να πληρώσουν για τις εγγυήσεις. Πρόσθεσε μάλιστα, ότι από ό,τι γνωρίζει η Αυστρία δεν είναι η μόνη χώρα της ευρωζώνης που έχει αυτές τις αντιρρήσεις.
«Από τη στιγμή που η Ελλάδα δεν μπορεί να καταβάλει τις εγγυήσεις, θα πρέπει να βοηθήσει η ΕΕ. Στην ουσία οι φορολογούμενοι των άλλων κρατών-μελών. Δεν βλέπουμε πώς αυτό μπορεί να δικαιολογηθεί», σημείωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος, σύμφωνα με τη φινλανδική εφημερίδα.
Να υπενθυμίσουμε ότι στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Ελλάδα θα καταθέσει μετρητά στην Φινλανδία, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για επενδύσεις, ενώ μαζί με το επιτόκιο, το ποσό θα είναι ανάλογο της συνεισφοράς της Φινλανδίας στο δάνειο που θα λάβει η Ελλάδα από το EFSF. Η συμφωνία Φινλανδίας-Ελλάδας θα αποτελέσει το αντικείμενο των συζητήσεων στην ευρωζώνη την Πέμπτη και την Παρασκευή. Η Αυστρία εξετάζει μηχανισμό με τον οποίο κάποιες χώρες θα λάβουν περισσότερες εγγυήσεις σε σχέση με κάποιες άλλες.
«Κάποιες χώρες θα επωφεληθούν αρκετά από τις εγγυήσεις του ιδιωτικού τομέα. Ίσως μπορέσουμε να βρούμε ένα μοντέλο όπου οι χώρες αυτές θα λάβουν μικρότερες εγγυήσεις (από τον δημόσιο τομέα)», εκτίμησε ο Waiglein.

Δικαιώματα Χρήσης Νερού


Μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου 2011 πρέπει να υποβάλλουν τα -πολλά- δικαιολογητικά για να αποκτήσουν άδεια χρήσης (με οικονομική τους επιβάρυνση)οι έχοντες πηγάδι, στέρνα αποθήκευσης όμβριων υδάτων ή γεώτρησης εντός της ιδιοκτησίας τους.

Οι αιτήσεις με τα σχετικά δικαιολογητικά υποβάλλονται στο Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Γενικής Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών Περιφέρειας Β. Αιγαίου (Κουντουριώτου 16, Χίος Τηλ.2271352323 και 315)
παρακάτω η εγκύκλιος με τα πάμπολλα δικαιολογητικά που απαιτούνται

http://www.pvaigaiou.gov.gr/web/guest/announcements?p_p_id=bs_news&p_p_action=1&p_p_state=normal&p_p_mode=view&p_p_col_id=column-2&p_p_col_pos=1&p_p_col_count=2&_bs_news_struts_action=%2Fext%2Fnews%2Fload&_bs_news_mainid=15624&_bs_news_loadaction=view&_bs_news_redirect=%2Fweb%2Fguest%2Fannouncements

καλή τύχη

Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Κοινή οικονομική ευρωπαική διακυβέρνηση


Τις προτάσεις τους για τη δημοσιονομική διακυβέρνηση της ευρωζώνης ανακοίνωσαν Νικόλα Σαρκοζί και Άνγκελα Μέρκελ μετά τη συνάντησή τους στα Ηλύσια Πεδία, εν μέσω ασφυκτικών πιέσεων σε Παρίσι και Βερολίνο να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να βγάλουν την Ευρώπη από την οικονομική κρίση που απειλεί ακόμη και το ευρώ.
«Θέλουμε να εκφράσουμε την απόλυτη βούλησή μας να υπερασπιστούμε το ευρώ, να αναλάβουμε, η Γερμανία και η Γαλλία, τις ευθύνες μας στην Ευρώπη και να έχουμε, σε όλα αυτά τα θέματα, πλήρη ταύτιση απόψεων», διεμήνυσε ο Σαρκοζί.
Οι δυο ηγέτες προτείνουν μέτρα για την προστασία του ευρώ και πρόκειται να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι, μέσω επιστολής που θα του στείλουν το πρωί της Τετάρτης.
Μεταξύ αυτών είναι και η πρόταση για τη δημιουργία του Συμβουλίου της Ευρωζώνης, το οποίο θα έχει θητεία 2,5 ετών. Για τη θέση του προέδρου θέλουν τον νυν πρόεδρο του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Γαλλία και Γερμανία σκοπεύουν να προτείνουν οι 17 χώρες μέλη της ευρωζώνης να υιοθετήσουν έναν κανόνα ισοσκελισμού του προϋπολογισμού τους πριν από το καλοκαίρι του 2012 και να τον εντάξουν στα Συντάγματά τους.

Δημοψήφισμα για να το επικυρώσουν οι Ευρωπαίοι πολίτες θα κάνετε;

Βοήθεια μας

έχω μαζέψει από κει που κολυμπώ σκουπίδια κάθε είδους,αποτσίγαρα, μπειμπυλίνο,χρησιμοποιημένα προφυλακτικά αλλά τέτοια σακούλα πρώτη φορά μάζεψα...κάποιοι άγιοι άνθρωποι μάλλον έφαγαν το πρόσφορο για κολατσιό αντί για κεφτεδάκια.
έκανα πάντως το σταυρό μου πριν τη μαζέψω