Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

«Θα στείλω σπίτι σου τη Χρυσή Αυγή»


Παραλήρημα από όργανο του κ. Παπουτσή εις βάρος μεταναστών. Ύβρεις και απειλές προς τον αντιπρόεδρο της Μαροκινής Κοινότητας.
Του Μάριου Διονέλλη.

Το παραλήρημα ενός αστυνομικού οργάνου αντιμετώπισαν Μαροκινοί μετανάστες στην Αθήνα, που έτυχε να βρεθούν στο δρόμο του το βράδυ της 25ης Ιουλίου, στην Πλατεία Βάθης. Σε μια έξαρση τσαμπουκά ο αστυνομικός του τμήματος Ομονοίας (σ.σ. τα στοιχεία του είναι στη διάθεση του Δρόμου) θεώρησε καλό να υποβάλει σε έλεγχο μια ομάδα μεταναστών που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι σε καφενείο στην οδό Μάγερ 29, προετοιμάζοντας τη γιορτή τους για το Ραμαζάνι, που ακολουθούσε σε λίγες μέρες.
Όπως καταγγέλλει στον Δρόμο ο αντιπρόεδρος της Μαροκινής Κοινότητας, Αμπντεραχίμ Ζούχρι, ξαφνικά ένα περιπολικό σταμάτησε έξω από το καφενείο και οι δύο αστυνομικοί άρχισαν να ελέγχουν τα χαρτιά των μεταναστών. Ο ένας εκ των δύο, με ιδιαίτερα έντονο ύφος, άρχισε να κλοτσάει τις καρέκλες του καφενείου φωνάζοντας στους μετανάστες. Το παραλήρημά του, όμως, ξεκίνησε όταν διαπίστωσε πως μία νεαρή γυναίκα που βρισκόταν εκεί, είχε, όπως προέκυπτε από τα χαρτιά της, την υποχρέωση να δίνει το «παρών» σε αστυνομικό τμήμα μία φορά το μήνα, εξαιτίας κάποιου αδικήματος για το οποίο είχε προσαχθεί παλαιότερα.
Ο «ράμπο» αστυνομικός απαίτησε να του πει δημοσίως το λόγο για τον οποίο δίνει «παρών», ενώ εκείνη του απάντησε πως είναι σαφώς γραμμένο στα χαρτιά της, τα οποία ήδη του είχε παραδώσει προς έλεγχο. Ο αστυνομικός επέμεινε να πει δημοσίως το λόγο και από εκεί ξεκίνησε η περιπέτειά της. Βρίζοντάς την (καριόλα) ο αστυνομικός της πήρε τα χαρτιά, της πέρασε χειροπέδες και την έβαλε στο περιπολικό. Ο κ. Ζούχρι, ως αντιπρόεδρος της Κοινότητας παρενέβη επιδεικνύοντας την ελληνική του ταυτότητα (είναι Ελληνομαροκινός, διαμένει και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά επί 27 χρόνια στην Ελλάδα).

Κόκκινο πανί η ταυτότητα

Όπως καταγγέλλει ο ίδιος στον Δρόμο, το γεγονός αυτό ήταν που εξόργισε το αστυνομικό όργανο. Συνέλαβε και τον ίδιο τον αντιπρόεδρο και τον έβαλε στο περιπολικό, ενώ έσκισε τις κάρτες τού νυν και του τέως γενικού αστυνομικού επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδας Γρηγόρη Μπαλάκου και Γιώργου Γαλιάτσου αντίστοιχα, τις οποίες ο κ. Ζούχρι είχε στην κατοχή του. «Τις βρισιές που άκουσα μέσα στο περιπολικό, δεν τις έχω ξανακούσει στα 51 χρόνια της ζωής μου», λέει στον Δρόμο ο κ. Ζούχρι και απαριθμεί: «Θα σας γαμήσω όλους του Μαροκινούς, θα σας ανοίξουμε τις τρύπες, να ποιο μουνόπανο σου έδωσε ελληνική ταυτότητα» και άλλα τέτοια ωραία, σε όλη τη διαδρομή από την Πλατεία Βάθης μέχρι το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας.

Όποιος μιλάει συλλαμβάνεται

Εκτός από τον Αμπντεραχίμ Ζούχρι και την κοπέλα, συνελήφθησαν ακόμα ένας Μαροκινός που τόλμησε να μιλήσει από το παράθυρο του περιπολικού στους συλληφθέντες, αλλά και ο γιος του κ. Ζούχρι που μετέβη στο τμήμα μαζί με τη μητέρα του. Το παραλήρημα του αστυνομικού, με την ανοχή των συναδέλφων και των ανωτέρων του, φυσικά, συνεχίστηκε και στο Τμήμα, ενώ «φιλοδώρησε» με δύο σπασμένα δάχτυλα την αρχικώς συλληφθείσα Μαροκινή. Επέμενε, μάλιστα, στην κράτηση και του κ. Ζούχρι, από τον οποίο απαίτησε ακόμα και να γδυθεί εντελώς πριν μπει στο κρατητήριο. Σύμφωνα με όσα καταγράφονται στη μήνυση, το μενού των ύβρεων εμπλουτίστηκε με απειλές του τύπου: «Θα έρθω αύριο με πολιτικά στο καφενείο μαζί με 6-7 Χρυσαυγίτες και θα σας γαμήσουμε όλους».

Στο νοσοκομείο με χειροπέδες

Το κλίμα στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας άλλαξε μόνο μετά την άφιξη της δικηγόρου Ιωάννας Κούρτοβικ, παρουσία της οποίας υποβλήθηκαν εκατέρωθεν μηνύσεις, ενώ ο κ. Ζούχρι αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας και με πίεση 22 μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, όπου προσήλθε σιδηροδέσμιος στους γιατρούς για να τον εξετάσουν.

«Οι φίλοι μου οι Χρυσαυγίτες»

«Όση ώρα ήμασταν στο Τμήμα δεν μου έδωσαν ούτε ένα ποτήρι νερό, μας έβαλαν σε ένα κρατητήριο όπου υπήρχαν 12 άντρες και 1 γυναίκα, όλοι στο πάτωμα και μόλις 7 κουβέρτες. Είναι η χειρότερη εμπειρία μου στην Ελλάδα μετά από 27 χρόνια, ενώ ο αστυνομικός δεν φάνηκε να πτοείται ούτε όταν του είπα ότι θα ενημερώσω τους ανώτερούς του, των οποίων τις κάρτες έσκισε επιδεικτικά ενώ τσαλάκωσε και την (ελληνική) αστυνομική μου ταυτότητα», λέει στον Δρόμο ο κ. Ζούχρι.
Ο αντιπρόεδρος της Μαροκινής Κοινότητας προαναγγέλλει την υποβολή αγωγής για ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του αστυνομικού, καθώς οι απειλές δεν έχουν τελειώσει: «Φεύγοντας από το Τμήμα μου είπε πως πλέον ξέρει τη διεύθυνση του σπιτιού μου και θα στείλει τους φίλους του Χρυσαυγίτες, ενώ και τις επόμενες μέρες περνούσε επιδεικτικά με το περιπολικό έξω από το καφενείο των Μαροκινών στην Πλατεία Βάθης».

http://edromos.gr

Ο Καραμανλής ήξερε για τη χρεοκοπία από το 2008

Τέσσερις επιστολές του πρώην υφυπουργού Οικονομικών Πέτρου Δούκα προς τον τότε πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή, σχετικά με τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας αποκαλύπτει "Το Βήμα της Κυριακής".
Στις επιστολές του ο κ. Δούκας προειδοποιούσε για τη διόγκωση των ελλειμμάτων και τον κίνδυνο η χώρα να μην μπορέσει να βγει στις αγορές να δανειστεί.
Αναλυτικά, σε επιστολή του τον Οκτώβριο του 2008 τόνισε ότι το Δημόσιο θα χρειαστεί να δανειστεί πάνω από 40 δισ. ευρώ για να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες, ποσό που τελικά ανήλθε στα 48 δισ. ευρώ για το 2009, σημειώνοντας: "Αυτό απαιτεί την απόλυτη εμπιστοσύνη των αγορών".
Στην επιστολή εκείνη ο κ. Δούκας πρότεινε μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης, όπως αποκρατικοποιήσεις (ΟΤΕ, ΕΛΠΕ, ΤΤ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΕΥΔΑΠ, Λαχεία, ΟΔΙΕ κλπ), αλλαγές στα τεκμήρια, μείωση των αμυντικών δαπανών, μετοχοποιήσεις σε αεροδρόμια και λιμάνια, ωστόσο τίποτα από αυτά δεν δρομολογήθηκαν άμεσα ποτέ.
"Χωρίς ανάπτυξη δεν θα έχουμε τα έσοδα που θα στηρίξουν τον κοινωνικό ρόλο του κράτους. Είναι όμως προφανές πως η ανάταξη δεν μπορεί να έλθει με υπερβολική αύξηση των δημοσίων δαπανών. Τα ελλείμματα, η αυστηρότητα της ΕΕ δεν μπορεί να υποτιμηθούν. Επίσης δεν μπορεί να υποτιμηθεί η συμπεριφορά των διεθνών αγορών απέναντι στα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου".
Σε άλλη επιστολή την παραμονή των Χριστουγέννων του 2008, τόνιζε, μεταξύ άλλων:
"Η Ελλάδα χρειάζεται σταθερή και υπεύθυνη κυβέρνηση σε ένα πολύ δύσκολο διεθνές περιβάλλον. Τα οικονομικά θα δυσκολέψουν τους επόμενους μήνες. Οι δείκτες της ελληνικής οικονομίας θα είναι κάτω από μεγάλη πίεση. Χρειάζεται να ενισχύσουμε τις ασθενέστερες τάξεις, αν και οι πολίτες δύσκολα θα πιστέψουν σε προεκλογικού τύπου παροχές, όποιες και αν είναι αυτές".
Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο τότε υφυπουργός Π.Δούκας, όσο και ο υπουργός Γιώργος Αλογοσκούφης είχαν από το καλοκαίρι του 2008 υποστηρίξει τη λήψη σκληρών μέτρων, ωστόσο, οι πολιτικές εκείνες είχαν απορριφθεί από το Μαξίμου, λόγω της πίεσης των «γαλάζιων» υπουργών.

σιγά -σιγά αποκαλύπτεται αυτό που φωνάζουν από την αρχή οι σώφρονες.
Ότι έγινε παράδοση - παραλαβή στο ΓΑΠ για να περάσει τα μέτρα που δεν μπορούσε (ή δεν ήθελε) να περάσει ο χοντρός.
Δηλαδή ψέμματα ασύστολα τα προεκλογικά φούμαρα του Γιωργάκη και όλα κανονισμένα για να ξεπουληθεί η χώρα και να γίνουν οι πολίτες Κινέζοι εργαζόμενοι.
Και όλοι σε κώμα απλώς παρακολουθούν

Απελευθερωτής

"Την προπερασμένη Πέμπτη, σχεδόν στο μέσον των συζητήσεων της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών, η πλάστιγγα άρχισε να γέρνει επικίνδυνα για την Ελλάδα. Οι Γερμανοί ήταν διστακτικοί, οι Γάλλοι όχι και τόσο σίγουροι, οι Ολλανδοί δύσκολοι,οι Φινλανδοί ζητούσαν εγγυήσεις και οι Σλοβάκοι ήταν άκαμπτοι, όπως συνήθως συμβαίνει με τους νεοφώτιστους.
Σύμφωνα με έλληνες επισήμους, οι τόνοι του Πρωθυπουργού ήταν αρκούντως δραματικοί και η διεκδίκηση μιας πιο ουσιαστικής συμφωνίας σχεδόν επιθετική. «Δώστε μας μια ουσιαστική λύση» επέμεινε ο κ. Παπανδρέου, σύμφωνα πάντα με εκείνους που ήσαν παρόντες στη Σύνοδο και γνώριζαν από πρώτο χέρι το παρασκήνιο που παίχθηκε στις Βρυξέλλες.
Και όταν ο φινλανδός ομόλογός του συνέχιζε να απαιτεί εγγυήσεις και ο Σλοβάκος να λέει ότι δεν μπορεί η φτωχή χώρα του να πληρώνει χωρίς αντίκρισμα για την Ελλάδα, ο κ. Παπανδρέου ύψωσε τους τόνους και φέρεται να είπε: «Τι θέλετε να κάνω για να πεισθείτε; Μήπως να βάλω ενέχυρο τα νησιά μας ή να πουλήσουμε την Πελοπόννησο;». «Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται και το ξέρετε» φέρεται να τόνισε ο κ. Παπανδρέου..."

Πάλι έσωσε το Μωριά ο Γέρος του γιουσουρούμ

Καγκελάριος της Ελλάδας

Ένας Γερμανός και ένας Έλληνας, ο Χορστ Ράιχενμπαχ και ο Γιώργος Γλυνός, αναλαμβάνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου τα… κλειδιά της ελληνικής κυβέρνησης, μετά από την πρόταση του Ζ.Μ. Μπαρόζο που υιοθέτησαν οι «15», μεταξύ των οποίων και ο Έλληνας πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου.
Η έλευση Ράιχενμπαχ στην Αθήνα αλλάζει εκ βάθρων τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης και δεν αποτελεί μόνο μία διαδικαστική αλλαγή, όπως υποστηρίζει το Μαξίμου. Εγκαθίσταται σε ρόλο τοποτηρητή του συνόλου της ελληνικής κυβέρνησης μία ομάδα Ευρωπαίων τεχνοκρατών που θα ελέγχουν σημείο προς σημείο το Μεσοπρόθεσμο. Το μείζον είναι ότι δεν θα έχει στη δικαιοδοσία της μόνο την επιτάχυνση εκταμίευσης των κοινοτικών κονδυλίων όπως (για ευνόητους λόγους) έλεγε η κυβέρνηση μέχρι σήμερα και θα αναφέρεται αποκλειστικά στους Μπαρόζο και Ρεν έχοντας τη δυνατότητα ακόμα και να διακόπτουν την πορεία δανεισμού της Ελλάδας, εφόσον θεωρήσουν ότι συντρέχει λόγος. Είναι ενδεικτικό ότι υπουργοί με τους οποίους συνομίλησε ο Τύπος της Κυριακής δεν γνωρίζουν ακόμη το ρόλο αυτής της ειδικής ομάδας υπό τον κ. Μπαρόζο, γνωρίζουν όμως -όπως χαρακτηριστικά έλεγαν- ότι από εδώ και στο εξής θα αναφέρονται στον κ. Ράιχενμπαχ και τον κ. Γλυνό που θα έχουν και το δικαίωμα του τελικού Ο.Κ. για κάθε κυβερνητική απόφαση που αφορά στο Μεσοπρόθεσμο. Από τις ιδιωτικοποιήσεις και τις αποκρατικοποιήσεις, μέχρι το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και την κοινωνική πολιτική στην Υγεία, στην απασχόληση και την παιδεία.
Ο κ. Ράιχενμπαχ, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και πρώην γενικός γραμματέας της Ε.Ε. ως επικεφαλής της ειδικής ομάδας (task force) που σύστησε ο Ζ.Μ. Μπαρόζο, και ο κ. Γλυνός -σύμβουλος του πρωθυπουργού επί των Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, γνωρίζει, λένε, όσο λίγοι στην Ελλάδα την Ε.Ε. και τον τρόπο που λειτουργεί η περίφημη «γραφειοκρατία των Βρυξελλών»- ως επικεφαλής της αντίστοιχης ελληνικής ομάδας θα είναι οι άνθρωποι που από εδώ και στο εξής θα έχουν τον τελευταίο λόγο και αυτό απέχει παρασάγγας από τα περί «τεχνογνωσίας για την επιτάχυνση της εκταμίευσης του ΕΣΠΑ», που λέει δημοσίως η κυβέρνηση, με προφανή στόχο να αποφευχθούν αντιδράσεις εκτός αλλά και εντός της κυβέρνησης για τα πραγματικά όρια δικαιοδοσίας αυτής της ομάδας. Μόνιμα μέλη της ομάδας Ράιχενμπαχ θα είναι στελέχη που θα υποδείξουν από το δικό τους στελεχιακό δυναμικό επίτροποι όπως οι Ολι Ρεν, Τσάρλι Μακ Κρίβι κ.ά., ενώ τη σύνθεση της ελληνικής task force που θα είναι ο άμεσος συνομιλητής των Ευρωπαίων τοποτηρητών θα επιλέξει ο πρωθυπουργικός σύμβουλος Γ. Γλυνός, από τις ήδη υπάρχουσες ομάδες των υπουργείων. Το όλο σχήμα θα λειτουργεί υπό τη στενή παρακολούθηση του ιδίου του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Η ομάδα του κ. Ράιχενμπαχ, του Γερμανού συνταξιούχου που ξεκίνησε από υπάλληλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και έφτασε μέχρι τα ανώτατα κλιμάκια των Βρυξελλών και περιγράφεται ως ένας πολύ σκληρός τεχνοκράτης, θα έχει μόνιμο γραφείο στην Αθήνα και είναι ενδεικτικό ότι στο γραφείο του θα γίνονται πλέον και οι συναντήσεις των υπαλλήλων της Τρόικας με τα στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης κατά τους τρίμηνους ελέγχους.
Οι υπουργοί στέκονται με επιφύλαξη απέναντι στην ευρωπαϊκή task force, αλλά και τον πρωθυπουργικό σύμβουλο Γ. Γλυνό, για δύο λόγους.
Πρώτον, διότι αναγνωρίζουν ως «καπέλο» την εγκατάστασή τους στην Αθήνα, πολύ περισσότερο όταν επικρατεί μυστικότητα από Βρυξέλλες και Μαξίμου γύρω από τις πραγματικές αρμοδιότητές της και τα όρια της δικαιοδοσίας της.
Δεύτερον, διότι αναγνωρίζουν στη σύσταση αυτής της ομάδας τη φράση του Γερμανού υπουργού κ. Σόιμπλε, περί μείωσης της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας.

Βλάβη σε καταπέλτη πλοίου

Βλάβη στον καταπέλτη του υπέστη στις 4 το πρωί της Κυριακής το πλοίο «EUROPEAN EXPRESS» ενώ ετοιμαζόταν να αναχωρήσει από το λιμάνι της Χίου με προορισμό τη Μυτιλήνη, με 707 επιβάτες.
Λίγο πριν το πλοίο απομακρυνθεί από τον προβλήτα, έσπασε το συρματόσχοινο του καταπέλτη φορτοεκφόρτωσης οχημάτων και επιβατών, με αποτέλεσμα αυτός να πέσει με δύναμη στον προβλήτα.
Δεν τραυματίστηκε κανείς.

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Τον Αύγουστο δεν υπάρχουν σκηνές

Σε επιχείρηση «σκούπα» στην πλατεία Συντάγματος προχώρησαν λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα δημοτικοί υπάλληλοι σε συνεργασία με τα ΜΑΤ. Αρχικά, υπήρχε η σκέψη να «καθαρίσουν» την πλατεία Συντάγματος οι atenistas αλλά δεν βρέθηκε χορηγός.
Η επιχείρηση απομάκρυνσης των σκηνών από την πλατεία Συντάγματος πραγματοποιήθηκε επειδή απαγορεύεται το κάμπινγκ σε δημόσιο χώρο. Σε δημόσιο χώρο επιτρέπεται μόνο να χτίσεις το Mall -το μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης-, αλλά θα πρέπει να είσαι ο Λάτσης.
Ο δήμαρχος Αθηναίων που διαβάζουν free press, Γιώργος Καμίνης, επικαλέστηκε λόγους αισθητικής και δήλωσε πως στο Σύνταγμα σύχναζαν περιθωριακά άτομα. Από σήμερα, θα μαζεύεται στο Σύνταγμα όλη η όρθια διανόηση και η καλή κοινωνία, ενώ απόψε θα γίνει και παρουσίαση του βιβλίου της Μαριάννας Βαρδινογιάννη «Ο Μινώταυρος την είχε μεγάλη».
Ο κ. Καμίνης, ο οποίος είναι δήμαρχος μόνο τον Αύγουστο, δήλωσε επίσης πως -τώρα που καθάρισε το Σύνταγμα- το μόνο που απομένει είναι να τελειώσει και η απεργία των ιδιοκτητών ταξί, ώστε η Αθήνα να γίνει ξανά η πόλη-πρότυπο που ήταν μέχρι πριν δυο μήνες.
Ήδη, σύμφωνα με το Mega και τον ΣΚΑΙ, χιλιάδες Αθηναίοι σταματάνε τις διακοπές τους για να επιστρέψουν στην Αθήνα, ενώ πολλοί είναι και αυτοί που τις ακυρώνουν για να μείνουν στην πρωτεύουσα και να απολαύσουν την άψογη αισθητική της πλατείας Συντάγματος.
Παράλληλα, χιλιάδες τουρίστες εγκαταλείπουν τη Μύκονο και τη Σαντορίνη και αναζητούν απεγνωσμένα ένα δωμάτιο σε ξενοδοχείο της πλατείας, για να ζήσουν την απόλυτη εμπειρία να ανοίγεις το παράθυρό σου και να βλέπεις τις πλάκες και το σιντριβάνι.

Ο Γιώργος Καμίνης δεν σταματάει στον «καθαρισμό» της πλατείας Συντάγματος και ξεκίνησε ήδη τις προετοιμασίες για τον στολισμό της πλατείας τα Χριστούγεννα.
Στη μέση της πλατείας Συντάγματος θα υπάρχει ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο αλλά η έκπληξη είναι πως στην κορυφή δεν θα έχει αστέρι αλλά τον Γιώργο Καμίνη. Για να στέκεται και να μην πέφτει, η κορυφή του δέντρου θα είναι στον πισινό του.
(Είμαι ένας από αυτούς που πίστευαν πως έπρεπε να φύγουμε ομαδικά, οργανωμένα και με μια γιορτή από το Σύνταγμα στα μέσα Ιουλίου και να επιστρέψουμε πάλι οργανωμένα και με μια γιορτή στο τέλος του Αυγούστου· το είχα γράψει απέξω απέξω, εξηγώντας και τους λόγους , και ψήφισα υπέρ αυτής της πρότασης, όταν τέθηκε στη λαϊκή συνέλευση. Οι φωνές όσων πίστευαν πως τα πράγματα πρέπει να γίνουν έτσι πνίγηκαν από αυτές των συμπολιτών μας που φώναζαν πως «η επανάσταση δεν πάει διακοπές». Περιέργως, τους περισσότερους επαναστάτες δεν τους είδα ξανά στην πλατεία Συντάγματος – μάλλον θα πήγαν διακοπές. Από την άλλη, καλύτερα που τα πράγματα έγιναν έτσι. Ο θυμός μεγαλώνει και η αποφασιστικότητα γιγαντώνεται. Και η κρίσιμη ώρα πλησιάζει. Εν τω μεταξύ, ας ερωτευτούμε – είναι ο πιο καλός τρόπος να διαδοθεί η επανάσταση.)

http://pitsirikos.net/2011/07/%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CF%8D%CE%B3%CE%BF%CF%85%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%85%CF%80%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%83%CE%BA%CE%B7%CE%BD%CE%AD%CF%82/

Πλ. Συντάγματος- Εκκένωση στις 5 το πρωί


Όλα έγιναν λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου .
Η πλατεία περικυκλώθηκε από έξι διμοιρίες των ΜΑΤ. Παρόντες ήταν και άνδρες της δημοτικής αστυνομίας αλλά και εισαγγελέας.
Σε λίγα λεπτά μέσα έγινε η επέμβαση, με τα ΜΑΤ να καταστρέφουν και να ξηλώνουν τις σκηνές και να πετάνε τα πράγματα των "Αγανακτισμένων". Ξηλώθηκε και το ιατρείο.
Υπήρξέ ένταση ενώ σημειώθηκαν έξι προσαγωγές. Σύμφωνα με τη ΝΕΤ προσαχθέντες στη συνέχεια συνελήφθησαν. Τα πράγμα φορτώθηκαν σε φορτηγά του δήμου Αθηναίων, που μπήκαν στην πλατεία.
Είχε προηγηθεί εντολή της εισαγγελέως πρωτοδικών Ελ. Ράικου, σύμφωνα με την οποιά οι κατασκηνωτές στο Σύνταγμα αντιμετώπιζαν ακόμη και σύλληψη με τη διαδικασία του Αυτόφωρου.
Η εισαγγελέας είχε ζητήσει να διερευνηθεί η διάπραξη του αδικήματος της εγκαταστασης σκηνών σε υπαίθριο χώρο και εφόσον κρίνεται απαραίτητο, να τηρείται η διαδικασία του αυτοφώρου με σχηματισμό δικογραφιών και σύλληψη των υπαιτίων.
8 άτομα παραπέμπονται με την κατηγορία της "υποβάθμισης του Περιβάλλοντος"!
(εμείς οι νησιώτες ξέρουμε πόσο γρήγορα επεμβαίνει η δικαιοσύνη στην υποβάθμιση του Περιβάλλοντος)

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

ΚΡΑΤΗΣΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ -Α΄ * ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ: ΕΠΙΦΑΝΙΑ


Μίκης Θεοδωράκης :γεννήθηκε σαν σήμερα στις 29 Ιουλίου 1925 στη Χίο.

"Επενδύσεις"- αέρα πατέρα

Αυτοβούλως τη συνοδεία του δικηγόρου της προσήλθε, χτες το βράδυ,στην Αστυνομία η (πρώην) ασφαλίστρια της Interamerican της Χίου για να δώσει εξηγήσεις για τις εις βάρος της καταγγελίες.
Εν τω μεταξύ περίπου 120 Χιώτες προσήλθαν χτες στα γραφεία της ασφαλιστικής εταιρείας διεκδικώντας διάφορα ποσά που σύμφωνα με τις καταγγελίες τους έλαβε η ασφαλίστρια για να αξιοποιήσεις σε ..επενδύσεις ομολόγων και αμοιβαίων κεφαλαίων χωρίς να δώσει καμία απόδειξη.
Τα ποσά που καταγγέλλεται ότι εξαφανίστηκαν αγγίζουν το ιλιγγιώδες ποσό των 7 εκατομμυρίων ευρώ.

Εν τω μεταξύ χθες η ασφαλιστική εταιρεία INTERAMERICAN, συνεργάτης της οποίας ήταν η 55χρονη, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η INTERAMERICAN ενημερώνει ότι περιήλθαν σε γνώση της παράπονα ιδιωτών σε σχέση με συναλλαγές που αυτοί πραγματοποίησαν με την κα Ελευθερία Αρακά, πρώην συνεργαζόμενη με την Εταιρεία ασφαλιστική σύμβουλο. Κατόπιν αυτού η Εταιρεία, στο πλαίσιο της επαγγελματικής δεοντολογίας και ηθικής που ακολουθεί και ανεξάρτητα από το βάσιμο ή όχι των παραπόνων, διέκοψε ήδη τη συνεργασία με την κα Αρακά και διερευνά με προσοχή το περιεχόμενο των παραπόνων κατά περίπτωση. Τονίζεται ότι, εφόσον διακριβωθεί πως θίγεται με οποιονδήποτε τρόπο η Εταιρεία από την ανάμειξη του ονόματός της σε συναλλαγές που δεν την αφορούν, θα προβεί στις νόμιμες ενέργειες κατά παντός υπευθύνου.

“Σκηνές” απείρου κάλλους από την Ελληνική δικαιοσύνη

Επιτέλους, επιτέλους,επιτέλους!!!

Η Δικαιοσύνη δεν σταμάτησε να δουλεύει ούτε το καλοκαίρι.
Αφού έλυσε το πρόβλημα του χρόνου απονομής δικαίου στις διαδικασίες της.
Αφού σταμάτησε να αποφασίζει για μεγαλύτερους μισθούς για τον εαυτό της.
Αφού αποκάλυψε και συνέτριψε την διαφθορά στους κόλπους της με το παραδικαστικό.
Αφού κινήθηκε με αποφασιστικότητα για την υπόθεση Βατοπεδίου.
Αφού διαλεύκανε τα σκάνδαλα με τους χρηματισμούς (χορηγίες) των κομμάτων και των κομματικών στελεχών από τη Siεmens
Αφού επέβαλε το νόμο και την τάξη στην οικονομική ελίτ στην Ελλάδα.
Αφού διευρεύνησε τις σχέσεις του Νορβηγού τρομοκράτη Άντερς Μπρέιβικ με την ελληνική ακροδεξιά

Αφού έδειξε όλη της την επιείκια σε 20χρονα παιδιά δίνοντάς τους 130 χρόνια κρατικής φροντίδας.

Αφού φροντίζει να εφαρμόζει τους νόμους για την ανευθυνότητα των υπουργών.

Αφού έλαβε υπ' όψιν το κοινό περί δικαίου αίσθημα στην Ελληνική κοινωνία.
Eπιχειρεί να επιβάλει τον νόμο στην πλατεία Συντάγματος, την τελευταία γωνία ανομίας στη χώρα,
Στις “αυθαίρετες” σκηνές, όσων τολμούν να σκέφτονται αυθαίρετα.

Επιχειρεί να πράξει, όπως πράτει χρόνια τώρα για όλα τα αυθαίρετα κτίσματα σε δάση και παραλίες.

Από τις 25 Μαϊου στην πλατεία Συντάγματος, σε όλες τις πλατείες της χώρας, δίνουμε μια μεγάλη μάχη νομιμότητας, ενάντια: στις αυθαιρεσίες της πολιτικής εξουσίας, στο παράνομο χρέος, που δεν θα πληρώσουμε.

Ενάντια στο παράνομο μνημόνιο, τη δανειακή σύμβαση και το μεσοπρόθεσμο, ενάντια στις παράνομες τράπεζες. Όλο αυτό το διάστημα, και πιο πριν, κανένας λειτουργός της Δικαιοσύνης δεν έπραξε τα αυτονόητα, δεν κίνησε τις απαραίτητες διαδικασίες.

Από τις 25 Μαϊου δεν μας έχουν τρομοκρατήσει οι απειλές της κυβέρνησης, δεν μας έχουν τρομοκρατήσει η αστυνομική βαρβαρότητα, τα 3.000 χημικά, δεν μας έχουν τρομοκρατήσει η μεθοδευμένη σπίλωση από την πλειοψηφία των ΜΜΕ. Δεν μας τρομοκρατεί ούτε το πρωτοφανές γεγονός να διακόψουν απόψε τον φωτισμό στην κεντρικότερη πλατεία της χώρας.

Μετά από δύο μήνες και τρεις μέρες, δεν τρομοκρατούμαστε. Και αυτό γιατί είμαστε αποφασισμένοι. Και το επαναλαμβάνουμε σε όλους τους τόνους, για να το καταλάβουν και όσοι κάνουν πως δεν βλέπουν και πως δεν ακούν.

Είμαστε εδώ, παραμένουμε εδώ, θα είμαστε εδώ και στις νέες μεγάλες κινητοποιήσεις του λαού. Είμαστε εδώ, με τις συνελεύσεις και τις δράσεις μας, γιατί η χρήση των δημοσίων χώρων ανήκει σε όλους.

Υ.Γ. Αυτή τη στιγμή που γράφεται αυτή η ανακοίνωση η πλατεία Συντάγματος βρίσκεται σε συσκότιση θυμίζοντας μέρες κατοχής.

Καλούμε το Λαό της Αθήνας την Παρασκευή 29 Ιουλίου από τις 7 μ.μ στην Πλατεία Συντάγματος.

ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΟΥΝ.

ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.

28 Ιουλίου 2011, Λαϊκή Συνέλευση Πλατείας Συντάγματος

Στο τσιγκέλι

Περπατώντας σήμερα το πρωί στην ασφυκτικά γεμάτη από τουρίστες πόλη της Χίου, αντίκρυσα και φωτογράφησα αυτήν την θεσπέσια εικόνα μπροστά από κρεοπωλείο.
Γλαφυρή εικόνα ακόμα και για έναν φανατικό κρεατοφάγο το να βλέπει ένα βόδι τεμαχισμένο και κρεμασμένο στο τσιγκέλι με τα αίματα να τρέχουν στο πεζοδρόμιο.
Για συνθήκες υγιεινής δεν θα μιλήσω ,είναι αυτονόητο.
Ως χορτοφάγος θα αποφύγω να σας μεταφέρω την εμετική μου διάθεση.
Σε δύο μεσήλικες Σκανδιναβούς τουρίστες που παρακολουθούσαν με ανοικτό το στόμα το θέαμα και με πλησίασαν , βλέποντας με να το φωτογραφίζω,και με ρώτησαν:
-What is this?
Απάντησα με μία διάθεση να εισφέρω και γω κάτι στην προώθηση του ελληνικού τουρισμού με τη φράση:
-Simply greek brutality!
Απόψε στις 9 μμ, στην "Καλή Αυλή" στο Citrus, φιλοξενούνται τρεις εξαίρετους μουσικούς από την Θεσσαλονίκη, τον Θωμά Κοροβίνη, τον Σταύρο Κρομμύδα και τον Λάζαρο Χαριτίδη, οι οποίοι θα μας χαρίσουν μία βραδιά αφιερωμένη στον στυλοβάτη του ρεμπέτικου και του λαϊκού μας τραγουδιού!
Είσοδος 12 ευρώ - ελεύθερη η είσοδος για παιδιά ως 12 ετών.

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Εξαφανίστηκε χιώτισσα ασφαλίστρια με 3 εκ. ΕΥΡΩ!- ανακοίνωση ασφ. εταιρείας

(από chiosnews.com)


Σάλος έχει προκληθεί στην αγορά της Χίου με την είδηση της εξαφάνισης εξωτερικής συνεργάτιδας μεγάλης ασφαλιστικής εταιρείας από την αρχή της εβδομάδας.
Η υπόθεση άρχισε να συζητείται έντονα όταν οι συναλλασσόμενοι με τη συγκεκριμένη ασφαλίστρια, στην αδυναμία να την εντοπίσουν, επισκέφτηκαν τα γραφεία της εταιρείας οπότε στην παρουσίαση των σχετικών δικαιολογητικών φάνηκε ότι οι αποδείξεις που κρατούσαν δεν ήταν της εταιρείας!
Σύμφωνα με πληροφορίες τα χρήματα που φέρεται να της είχαν εμπιστευτεί πολίτες αφορούσαν κύρια επενδυτικά προγράμματα και όχι ασφάλειες ζωής, ενώ για τα ποσά γίνεται λόγος ότι μπορεί να είναι από ένα έως και τρία εκατομμύρια ευρώ, (όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα ΑΛΗΘΕΙΑ).
Άτομα που γνωρίζουν τη συγκεκριμένη ασφαλίστρια, δεν θέλουν να πιστέψουν ότι μπορεί να έχει γίνει υπεξαίρεση χρημάτων.

«Δεν είναι ο άνθρωπος που θα έκανε απάτη για τη μεγάλη ζωή, μας είπαν χαρακτηριστικά. Αν όντως ισχύουν αυτά που ακούγονται περισσότερο μοιάζει να βρέθηκε με ένα μεγάλο οικονομικό άνοιγμα η ίδια και να χρησιμοποιούσε χρήματα πελατών της για να ξελασπώσει, μην μπορώντας τώρα να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της», σημείωσαν, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα εμφανιστεί.
(ΠΗΓΗ: ΕΡΑ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ)

Την ακόλουθη ανακοίνωση εξέδωσε η INTERAMERICAN, διαχωρίζοντας τη θέση της:
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η INTERAMERICAN ενημερώνει ότι περιήλθαν σε γνώση της παράπονα ιδιωτών σε σχέση με συναλλαγές που αυτοί πραγματοποίησαν με την κα Ελ. Αρ. (σημείωση chiosnews.com στην ανακοίνωση είναι ολόκληερο το όνομα), πρώην συνεργαζόμενη με την Εταιρεία ασφαλιστική σύμβουλο.
Κατόπιν αυτού η Εταιρεία, στο πλαίσιο της επαγγελματικής δεοντολογίας και ηθικής που ακολουθεί και ανεξάρτητα από το βάσιμο ή όχι των παραπόνων, διέκοψε ήδη τη συνεργασία με την κα Αρ. και διερευνά με προσοχή το περιεχόμενο των παραπόνων κατά περίπτωση. Τονίζεται ότι, εφόσον διακριβωθεί πως θίγεται με οποιονδήποτε τρόπο η Εταιρεία από την ανάμειξη του ονόματός της σε συναλλαγές που δεν την αφορούν, θα προβεί στις νόμιμες ενέργειες κατά παντός υπευθύνου.

Ο Γύρος Του Θανάτου


Σε μία εξαιρετική βραδιά χτες στο Citrus,με λίγο αλλά εκλεκτό κοινό (φαίνεται η λογοτεχνία δεν εμπίπτει στις θερινές δραστηριότητες των παραθεριστών) Γιάννης Μακριδάκης και Θωμάς Κοροβίνης παρουσίασαν το βιβλίο του δεύτερου "Ο Γύρος Του Θανάτου" που αφορά στην πολύκροτη υπόθεση Παγκρατίδη.
Ο Θ.Κοροβίνης μίλησε για δύο ώρες για την αρχετυπική φιγούρα των βιβλίων του, την πόλη του τη Θεσσαλονίκη, για τη Μηχανιώνα που γεννήθηκε και την Τούμπα που περιγράφει τόσο ρεαλιστικά αν και δεν την έζησε ποτέ, το Ντίνο Χριστιανόπουλο, εμβληματική Σαλονικιώτικη φιγούρα, τους Σεφραδίτες Εβραίους του μεγάλου διωγμού της πόλης του και για ένα βιβλίο που ετοιμάζει γι΄αυτούς,για τη λαική μουσική που αγαπά να παίζει, τη Δικαιοσύνη που είναι χρόνια πάσχουσα στον τόπο μας, τις κατσιβέλες γύφτισες αλλά και τις γυναίκες των Σουλτάνων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, σε ένα γαιτανάκι λόγου που κράτησε το ενδιαφέρον όλων αμείωτο απ΄την αρχή μέχρι το τέλος.

ΟΛΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ

Ένοχοι κρίθηκαν από το δικαστήριο για την υπόθεση της δημοσιογράφου, Α. Χατζηδημητρίου, και καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης με αναστολή οι ιατροί Μαλακός και Ρουμελιώτης με τον πρώτο να καταδικάζεται σε 18 μήνες φυλάκισης με διετή αναστολή και το δεύτερο σε 6 μήνες φυλάκιση με διετή αναστολή.
Επίσης ο φύλακας της ΔΕΗ, Παβίτσος καταδικάστηκε σε 8 μήνες φυλάκισης επίσης με διετή αναστολή.
Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι ιατροί (Γιαννούλος, Χαλκιάς, Βλατάκης, Κάβουρας) αθωώθηκαν.
chiospress

(Να υπενθυμίσουμε ότι τα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς-Κατσαρόλας καταδικάστηκαν σε 30 χρόνια φυλακή έκαστος χωρίς να έχουν ούτε ένα τραυματισμό χρεωμένο εις βάρος τους)

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Υποβάθμιση της Ελλάδας από την Standard & Poor's

Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε CC από CCC με αρνητικές προοπτικές προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's.

Όπως σημειώνει ο οίκος σε ανακοίνωση του μετά τις αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής, η Standard & Poor's έχει συμπεράνει πως η προτεινόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους συνεπάγεται «επιλεκτική χρεοκοπία», σύμφωνα με τη μεθοδολογία του οίκου.

"Κάναμε το πατριωτικό μας καθήκον.Σώσαμε την Ελλάδα από την χρεωκοπία."
27/7/2011
Γ.Α.Παπανδρέου

Εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας απαιτούν οι Γερμανοί !!!

Η ολοκλήρωση της Ευρωζώνης πρέπει να προχωρήσει και τα κράτη που απαιτούν βοήθεια θα πρέπει να είναι έτοιμα να εκχωρήσουν ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας τους στην ΕΕ, δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με το περιοδικό Stern.
Συγκεκριμένα, ο Wolfgang Schaeuble είπε ότι: « Αυτή η λύση είναι καλύτερη για τα κράτη με μεγάλο κρατικό χρέος, από το να εκδιωχθούν από την Ευρωζώνη...Η ολοκλήρωση πρέπει να προχωρήσει και ένα κράτος με προβλήματα το οποίο δέχεται βοήθεια, θα πρέπει σε αντάλλαγμα να παραχωρεί ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας του στην ΕΕ».
Σε επιστολή του, που περιήλθε στην κατοχή του Reuters, ο κ. Σόιμπλε τονίζει επίσης πως η γερμανική κυβέρνηση είναι αντίθετη στη χορήγηση «λευκής επιταγής» στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) για την αγορά ομολόγων στη δευτερογενή αγορά.
Ο Γερμανός υπουργός επισημαίνει ακόμη ότι μια Σύνοδος Κορυφής δεν θα είναι επαρκής για την αντιμετώπιση την κρίση χρέους της ευρωζώνης.

http://www.reuters.com/article/2011/07/27/eurozone-germany-schaeuble-idUSB4E7IJ01L20110727

Νέα αναδιάρθρωση χρέους «βλέπει» η S&P

Νέα, μεγαλύτερη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους εντός της επόμενης διετίας «βλέπει» η Standard & Poor's και θεωρεί «σχεδόν βέβαιη» μια περαιτέρω υποβάθμιση του αξιόχρεου της χώρας.
«Η αξιολόγηση φέρει αρνητική προοπτική και είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι θα οδεύσει χαμηλότερα, καθώς, φυσικά, μια πραγματική αναδιάρθρωση χρέους βρίσκεται τώρα στο τραπέζι», εκτίμησε ο Ντέιβιντ Μπίαρς, επικεφαλής του τμήματος κρατικών αξιολογήσεων της S&P, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.
Η Ελλάδα κατέστη στις 13 Ιουνίου η χώρα με τη χαμηλότερη αξιολόγηση παγκοσμίως από την S&P.
«Έχουμε επίσης εκφράσει την εκτίμηση, και κατά το παρελθόν, ότι πιστεύουμε πως μια βραχυπρόθεσμη υποβάθμιση δεν είναι το τέλος της ιστορίας (αυτής). Μπορεί να υπάρξει και μια νέα και μεγαλύτερη αναδιάρθρωση αργότερα», πρόσθεσε ο Μπίαρς.
Ερωτηθείς σχετικά με το χρόνο αυτής της πιθανής νέας αναδιάρθρωσης, είπε ότι «αυτό, μερικώς, εναπόκειται στην ελληνική πολιτική (σκηνή). Δεν θα μας εξέπληττε όμως εάν μια δεύτερη αναδιάρθρωση εξεταζόταν τα επόμενα ένα-δύο χρόνια».

WSJ: Το νέο σχέδιο σωτηρίας της Ελλάδας δεν θα πετύχει..

Άλλη μια σύνοδος, άλλη μια συμφωνία, άλλη μια απογοήτευση.

Η προσπάθεια της ευρωζώνης να αντιμετωπίσει τη δημοσιονομική της κρίση, συνεχίζεται, με κάθε διαδοχική αποτυχία να οδηγεί και άλλα κράτη εκεί που ήδη βρίσκονται τρεις από τις χώρες μέλη της.
Η αρχική αντίδραση στη τελευταία συμφωνία ήταν η ανακούφιση αφού οποιαδήποτε εξέλιξη θεωρούνταν καλύτερη από το τίποτα. Όσο όμως περνούν οι μέρες, οι επενδυτές γίνονται όλοι και πιο επιφυλακτικοί, με αποτέλεσμα ακόμη και η Ισπανία να φτάσει σε σημείο να δανείζεται με περισσότερο από 6% για δέκα χρόνια, λίγο πιο κάτω δηλαδή από τα επιτόκια που πληρώνουν οι Ελλάδα, Ιρλανδία, και Πορτογαλία, που ήδη έχουν ζητήσει και λάβει βοήθεια.
Αν δεν αλλάξει κάτι σύντομα στις διαθέσεις των αγορών, οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να διακόψουν τις διακοπές τους και να προσπαθήσουν να βρουν μια άλλη, πιο σωστή λύση.

Η τελευταία συμφωνία έχει τρία βασικά ελαττώματα.

Πρώτον, δεν αυξήθηκε το μέγεθος του ταμείου διάσωσης της ευρωζώνης, και συνεπώς δεν αρκεί για χρηματοδοτηθεί η ισπανική ή η ιταλική κυβέρνηση, πόσο δε μάλλον και οι δυο μαζί. Η διστακτικότητα των χωρών μελών να αυξήσουν τα ποσά του ταμείου στέλνει δυο βλαβερά μηνύματα: Ότι θεωρούν πιθανό πως κάποιο μέλος της ευρωζώνης δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει τα δανεικά. Και ότι οι χώρες μέλη δεν είναι ακόμη έτοιμες να σταθούν μαζί και ενωμένες, για να παλέψουν με τη κρίση, ότι και να γίνει.
Και αυτό ήταν το πρόβλημα εξ αρχής. Η ευρωζώνη δεν έχει την απαραίτητη δύναμη να φέρει τέλος στη κρίση. Δεν διαθέτει τη πολιτική βούληση. Οι πολιτικοί δεν πιστεύουν ότι οι ψηφοφόροι τους θέλουν το ευρώ τόσο αρκετά, ώστε να κάνουν θυσίες για τη σωτηρία του.
Η πρόσφατη συμφωνία αποδεικνύει τα παραπάνω. Ο χρόνος κυλάει, και η οποιαδήποτε αποτυχία μπορεί να αποδειχτεί μοιραία.

Το δεύτερο βασικό ελάττωμα της συμφωνίας είναι πως το ταμείο διάσωσης δεν μπορεί να δράσει μέσα σε λογικά χρονικά πλαίσια.
Οι ηγέτες συμφώνησαν πως ο μηχανισμός στήριξης (EFSF) και ο διάδοχός του θα μπορούσαν να καθορίσουν εκ των προτέρων το πόσα ακριβώς χρήματα θα χρειαστεί μια χώρα.
Παράλληλα, συμφώνησαν πως το EFSF θα μπορούσε να ενισχύσει κεφαλαιακά τις τράπεζες, και να αγοράζει κρατικά ομόλογα στις δευτερογενείς αγορές.
Αν μπορούσε να τα κάνει αυτά σήμερα, ίσως και να αποδεικνύονταν χρήσιμο για την Ισπανία και την Ιταλία. Όμως δεν μπορεί, και άρα δεν είναι.
Εξάλλου, χρειάζεται η έγκριση των κοινοβουλίων των 17 χωρών μελών, μερικές από τις οποίες έχουν ήδη δηλώσει πως δυσανασχετούν με τα συμφωνηθέντα.
Ακόμη και αν όλες οι χώρες συμφωνήσουν και επικυρώσουν τα συμφωνηθέντα, το ταμείο θα πρέπει να βρει τα απαραίτητα ποσά στις διεθνείς αγορές, μια διαδικασία που από μόνη της χρειάζεται πολύ χρόνο. Συνεπώς, μπορεί να χρειαστεί να περάσουν αρκετοί μήνες μέχρι να δούμε το ταμείο σε δράση.
Στο ενδιάμεσο διάστημα, θα μπορούσε η ΕΚΤ να παρέμβει και να αγοράσει ισπανικά και ιταλικά κρατικά ομόλογα. Έχοντας όμως χάσει τη μάχη αναφορικά με τη συμμετοχή των ιδιωτών στην ελληνική διάσωση, τώρα περιμένει στην άκρη.

Το τρίτο βασικό ελάττωμα έχει να κάνει με το ότι το νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα δεν θα “δουλέψει” , καθώς βασίζεται σε γελοιωδώς αισιόδοξους στόχους για έσοδα που θα προέλθουν από ιδιωτικοποιήσεις, και μια ελπίδα για τη μείωση του συνολικού ελληνικού χρέους που όμως δεν επαρκεί.

Τα μισά από τα προβλεπόμενα έσοδα υποτίθεται πως θα προέλθουν από τη πώληση ακίνητης δημόσιας περιουσίας. Όμως η ελληνική κυβέρνηση δεν γνωρίζει καν πόση γη κατέχει, και δεν μπορεί να εκτιμήσει την αξία της ακόμη και σε φυσιολογικές εποχές, πόσο δε μάλλον σήμερα, σε μια κατάσταση έκτακτης εκποίησης.
Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και το εξής : Η προβλεπόμενη μείωση του χρέους με τη προτεινόμενη επαναγορά και ανταλλαγή ομολόγων, θα αφήσει και πάλι αρκετά μεγάλο υπόλοιπο χρέους σε σχέση με τη συνεχώς συρρικνούμενη οικονομία της Ελλάδας.
Οι 17 ηγέτες που συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες αξίζουν της συμπάθειάς μας . Δεν είναι όλοι τους υπεύθυνοι για τα χάλια της ευρωζώνης.
Αν όμως θέλουν να βρουν μια λύση, θα πρέπει να είναι πιο τολμηροί, και να πάρουν ακόμη μεγαλύτερα ρίσκα σε σχέση με τις πολιτικές τους καριέρες.
S.A.-Wall Street Journal
http://online.wsj.com/article/SB10001424053111903999904576470120502776378.html?mod=WSJEUROPE_hpp_RIGHTTopCarousel_2

Απρόθυμες και ελληνικές τράπεζες να συμμετάσχουν στην ανταλλαγή ομολόγων

Το κύμα ανακούφισης που ξέσπασε στις ευρωπαϊκές αγορές μετά τις αποφάσεις της Συνόδου των Βρυξελλών φαίνεται να έχει εξαντλήσει την πορεία του καθώς οι επενδυτές καθίστανται όλο και πιο επιφυλακτικοί για τις προοπτικές επιτυχίας του πακέτου διάσωσης, γράφουν οι New York Times. Όσο οι επενδυτές εξετάζουν τις λεπτομέρειες του πακέτου , τόσο και περισσότερες ερωτήσεις μένουν αναπάντητες, δηλώνει ο Martin van Vliet, της ολλανδικής ING Bank.
Λόγω της αβεβαιότητας που αρχίσει και επικρατεί στις αγορές μειώνεται συνεχώς και ο αριθμός των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που θέλουν να συμμετάσχουν τελικά στο δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας.
Σε μία λίστα, η οποία κυκλοφόρησε από το IIF, περιλαμβάνονταν 30 τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρίες που έχουν στην κατοχή τους περίπου 70 δις ευρώ ελληνικού χρέους. Όμως, η λίστα εκείνη αντικαταστάθηκε γρήγορα με μια άλλη, που περιείχε 25 ιδρύματα.

Σύμφωνα με τους Financial Times oι ελληνικές τράπεζες EFG Eurobank και Πειραιώς, οι οποίες κατέχουν μαζί περίπου 17 δις ευρώ ελληνικού χρέους, δεν περιλαμβάνονταν στην δεύτερη λίστα υποστήριξης της πρότασης. Να σημειωθεί ότι προηγούμενος η Eurobank και η Πειραιώς είχαν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν σε οποιοδήποτε rollover ή swap ομολόγων.
Η κρατική ΑΤΕ είπε ότι δεν θα συμμετάσχει στο σχέδιο, καθώς βρίσκεται σε αναδιάρθρωση λόγω της επικείμενης ιδιωτικοποίησης της.
Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, που διαθέτει 5,5 δις ευρώ κρατικών ομολόγων, βρίσκεται επίσης σε διαδικασία πλήρους ιδιωτικοποίησης και δεν θα λάβει μέρος στο rollover.
H Marfin, με έδρα την Κύπρο, και με 2.8 δις ευρώ κρατικών ομολόγων στα χέρια της, δηλώνει ότι θα περιμένει τις τελικές λεπτομέρειες της πρότασης για να αποφασίσει.
Μετά την συγκεκριμένη εξέλιξη ,η Εθνική και η Alpha είναι οι μόνοι Έλληνες δανειστές που έχουν δεσμευτεί δημοσίως ότι θα στηρίξουν το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας.

Επίσης, η γερμανική BayernLB, η ισπανική BBVA και η Banco de Credito του Περού, δεν περιλαμβάνονταν πλέον στις λίστες. Λίγο αργότερα, οι τέσσερις από τις πέντε- όχι η Περουβιανή- προστέθηκαν πάλι στην λίστα. Το IFF εξήγησε ότι η διορθωτική λίστα δημοσιεύτηκε λανθασμένα.
Άλλοι μεγάλοι κάτοχοι ομολόγων, περιλαμβανομένων της Royal Bank of Scotland και της γερμανικής DZ Bank, επεξεργάζονται ακόμα τις λεπτομέρειες του προγράμματος.
Το σχέδιο, μάλλον θα πρέπει να περιμένει μέχρι τον Σεπτέμβριο προτού τεθεί σε εφαρμογή, λόγω της αναμενόμενης έγκρισης από όλη την Ευρώπη.
«θα έχουμε ένα μακρύ καλοκαίρι, και πραγματικά θα εξαρτάται από τις κινήσεις των αγορών», ανέφερε ένας τραπεζίτης.
Μέχρι στιγμής, τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα έχουν επιβεβαιώσει από την Παρασκευή οι Deutsche Bank , HSBC , BNP Paribas , Societe Generale , Allianz , AXA και Generali , ενώ σειράς χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων όπως η Royal Bank of Scotland δεν έχουν ακόμη αποφασίσει.

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΘΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝ...


Την πρόθεσή της να αποχωρήσει από την πολιτική στην περίπτωση που δεν εκλεγεί στη Βουλή στις επόμενες εκλογές εξέφρασε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, σημειώνοντας ότι αυτό είναι η αρχή της Δημοκρατίας.

Μη μας τα λες έτσι απότομα γιατί δεν θα τ' αντέξουμε

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Χάθηκε σκύλος στην Αγία Μαρκέλλα


Χάθηκε στη Βολισσό την παραμονή της Αγίας Μαρκέλλας

Μικρόσωμος – Κανελλής – Κοινωνικός

Τηλ: 6951656594
(από aplotaria.gr)

Ουδεμία έκπληξη

Ο ακροδεξιός δολοφόνος Anders Behring Breivik, στο πολυσέλιδο πόνημά του «2083 — A European Declaration of Independence» αναφέρεται και στους ανά τον κόσμο συμμάχους και ομοϊδεάτες του. Οι έλληνες αναφέρονται στη σελίδα 1245:

- Hellenic Front
- Laikos Orthodoxos Sunagermos
- Patriotiki Summahia/Patriotic Alliance
- Chrysi Avyi (Golden Dawn)
- Website of youth Front and “Resistance Hellas-Antepithesi” magazine

Πως μπορούμε να αρνηθούμε την (υποχρεωτική)δωρεά οργάνων

Σε ένα κατατοπιστικότατο άρθρο και σε επικοινωνία που υπήρξε με την αρμόδια (από το νόμο) αρχή του ΕΟΜ (Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων)για τον τρόπο άρνησης, μπορέσαμε να διαπιστώσουμε τι ισχύει σήμερα και τι θα ισχύει από την 1/7/2013 σχετικά με την μετά θάνατον δωρεά οργάνων. Σύμφωνα με το νόμο 3984/27-6-2011, καθιερώνεται το μέτρο της «εικαζόμενης συναίνεσης» στη δωρεά ζωτικών οργάνων από τον κάθε πολίτη.


Απάντηση του ΕΟΜ στις 20/07/11:

Αγαπητέ Κύριε, Αγαπητή Κυρία,
Σας ευχαριστούμε που επικοινωνήσατε με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ.).
Σχετικά με το αίτημά σας, σας ενημερώνουμε ότι ο νέος νόμος 3984/2011 (Α150) περί μεταμοσχεύσεων, ορίζει την έναρξη ισχύος της «εικαζόμενης» συναίνεσης» από 01/07/2013.

Μέχρι τότε ισχύει το καθεστώς της «κάρτας δωρητή οργάνων», όπου δότης μετά θάνατον μπορεί να γίνει μόνο όποιος είναι κάτοχος της σχετικής κάρτας, ή εφόσον συναινέσουν στη δωρεά των οργάνων του οι συγγενείς του.

Στο άρθρο 9 παρ. 2 του ν. 3984/11 προβλέπεται η έκδοση ειδικής Υπουργικής Απόφασης για τον τρόπο συλλογής των αρνητικών δηλώσεων, όμως αυτή δεν έχει ακόμη εκδοθεί, λόγω του πρόσφατου της ψήφισης του νέου νόμου.

Ο Ε.Ο.Μ. παρ όλα αυτά, προκειμένου να διευκολύνει τους πολίτες στη δήλωση της επιθυμίας τους, συγκεντρώνει τις δηλώσεις των πολιτών που εκφράζουν την άρνησή τους με τη διαδικασία του άρθρου 9 παρ. 3, που προβλέπει έγγραφη δήλωση της άρνησης με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής του πολίτη από αρμόδια αρχή (Κ.Ε.Π., Αστυνομία κ.ο.κ.).

Σε περίπτωση που η άρνηση αυτή έχει εκφραστεί με τον ως άνω τρόπο, ΔΕΝ θα ληφθούν τα όργανα σε περίπτωση θανάτου του προσώπου. Διευκρινίζουμε εδώ ότι η δωρεά και η λήψη Οργάνων είναι εφικτή μόνο από εκλιπόντες με πιστοποιημένο εγκεφαλικό θάνατο που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Σε θάνατο υπό οποιεσδήποτε άλλες συνθήκες η λήψη των οργάνων δεν είναι εφικτή.

Η «αρνητική δήλωση» αποστέλλεται στον Ε.Ο.Μ. ταχυδρομικά, πρωτοκολλείται και να καταχωρείται σε σχετικό αρχείο, η ισχύς του οποίου θα ξεκινήσει από 01/07/2013. Το πιστοποιητικό που θα εκδίδεται από το «αρνητικό μητρώο» θα σας αποσταλεί κατόπιν της έκδοσης της σχετικής Υπουργικής απόφασης και όχι νωρίτερα από την παραπάνω ημερομηνία.
Επισημαίνουμε ότι στη δήλωση θα πρέπει να πιστοποιείται το γνήσιο της υπογραφής, να αναφέρεται ρητά η άρνηση (π.χ. «σε περίπτωση θανάτου δεν επιθυμώ να ληφθούν τα όργανά μου προς μεταμόσχευση») ενώ θα πρέπει να αναγράφονται τα εξής προσωπικά στοιχεία: Ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, αρ. δελτίου ταυτότητας / διαβατηρίου, ημερομηνία γέννησης, διεύθυνση κατοικίας με Τ.Κ. και τηλέφωνο επικοινωνίας
Οι δηλώσεις θα πρέπει να αποστέλλονται στη διεύθυνση:

Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων
Τμήμα Προώθησης Δωρεάς Ιστών & Οργάνων
Αν. Τσόχα 5, 11521 Αθήνα

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση.


Αθηνά Βαρτζιώτη
Τμήμα Προώθησης Δωρεάς Ιστών & Οργάνων

Το Νόμπελ στη Νορβηγία

γράφει ο Πιτσιρίκος

Συγκλονισμένη είναι η παγκόσμια κοινή γνώμη από τη διπλή δολοφονική επίθεση στη Νορβηγία, αν και οι περισσότεροι δεν δίνουν δεκάρα, είτε επειδή κάνουν τις διακοπές τους και την περνάνε φίνα, είτε επειδή έχουν τα δικά τους προβλήματα και δεν μπορούν να ασχολούνται με αυτά των άλλων.
Προς μεγάλη έκπληξη όλων των άσχετων, ο δράστης της επίθεσης είναι Νορβηγός, αν και θα βόλευε περισσότερο να είναι κάνας Ταλιμπάν ή το φάντασμα του Μπιν Λάντεν.
Η δολοφονία τουλάχιστον 93 ατόμων προκάλεσε σοκ στους Νορβηγούς -επειδή δεν περίμεναν να συμβεί κάτι τέτοιο- και αυτό αποδεικνύει πως τα έχουν χαμένα, είναι στην καρακοσμάρα τους, νοιάζονται μόνο για την πάρτη τους και δεν έχουν ιδέα τι γίνεται στην κοινωνία τους.
Ο δράστης είναι ακροδεξιός που μισεί το Ισλάμ και αυτό προκάλεσε μεγάλη έκπληξη στους Έλληνες τηλεδημοσιογράφους, οι οποίοι καλούν συνέχεια στις εκπομπές τους διάφορα φασισταριά και συζητάνε σοβαρά μαζί τους – καθόλου περίεργο, αφού και αυτοί οι τηλεδημοσιογράφοι φασίστες είναι.

Παράλληλα, γίνεται προσπάθεια ο δράστης να παρουσιαστεί σαν «ψυχάκιας»· δηλαδή, όλοι αυτοί οι υστερικοί φασίστες που κάνουν παρέλαση στις τηλεοράσεις και στα ραδιόφωνα κάθε μέρα -και μιλάνε για την ανωτερότητα του ελληνικού DNA- είναι στα καλά τους και δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούμε.
Βέβαια, αυτά δεν πρέπει να προκαλούν εντύπωση, αφού, πριν από μερικές εβδομάδες, «αγανακτισμένοι πολίτες» με μαχαίρια κυνηγούσαν μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας με τη συνδρομή αστυνομικών, οι σκηνές και τα πρόσωπα των δραστών καταγράφηκαν από τηλεοπτικές κάμερες, προβλήθηκαν στην τηλεόραση και η Δικαιοσύνη δεν πήρε χαμπάρι. Μάλλον, επειδή είναι τυφλή.
Τα περιστατικά βίας σε βάρος αλλοδαπών συνεχίζονται – μόνο και μόνο επειδή είναι σκουρόχρωμοι- και αρθρογράφος της «Καθημερινής» χαρακτήρισε τα μέλη της Χρυσής Αυγής «ακτιβιστές». Όχι, δεν είναι ακτιβιστές – είναι πρόσκοποι που περνάνε τις γιαγιάδες απέναντι.
Από την άλλη, κανείς δεν έχει σχολιάσει ακόμα το γεγονός ότι η επίθεση με τα περισσότερα θύματα στη Νορβηγία έγινε σε νησάκι όπου βρίσκονται οι κατασκηνώσεις της Νεολαίας του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος.
Δηλαδή, όλοι θεωρούν φυσιολογικό να είναι μέλη σε κομματική νεολαία παιδιά 14 χρονών – καλύτερα να τα γράφουν στο Κόμμα οι γονείς τους με το πού γεννιούνται.
Μετά από αυτό το μακελειό, θα πρέπει να καταλάβουν επιτέλους όλοι πως πρέπει να διαλυθούν όλες οι κομματικές νεολαίες σε ολόκληρο τον κόσμο. Δεν φτάνει που αποβλακώνουν τα παιδιά – τώρα αποδεικνύονται και πολύ επικίνδυνες για τη ζωή τους.
Δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο και το γεγονός ότι ο δράστης εμφανίστηκε ντυμένος αστυνομικός. Προφανώς, για να νομίσουν τα άτυχα πιτσιρίκια πως θα τους πουλήσει ναρκωτικά και να τρέξουν κοντά του.
Πάντως, ευτυχώς που η κομματική νεολαία του Εργατικού Κόμματος της Νορβηγίας κατασκηνώνει σε νησί στη χώρα της. Αν είχαν κατασκηνώσει στη Μύκονο, μπορεί ο δολοφόνος να τους ακολουθούσε και να τους ξεκλήριζε στο Super Paradise· αυτό θα αποτελούσε μεγάλο πλήγμα για τον ελληνικό τουρισμό και την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό – ειδικά τώρα που έχουν απεργία οι ταξιτζήδες και θα έπρεπε να κουβαλάμε τα πτώματα με τα γαϊδούρια.
Ο Γιώργος Παπανδρέου έστειλε συλλυπητήρια επιστολή για τις πολύνεκρες επιθέσεις στον Νορβηγό πρωθυπουργό, όπου -μεταξύ άλλων- αναφέρει πως η δημοκρατία δεν ανέχεται τη βία. Παραδέχεται δηλαδή ο Γιώργος Παπανδρέου πως η Ελλάδα έχει χούντα και όχι δημοκρατία, αφού πρόσφατα οι Έλληνες αστυνομικοί άνοιξαν δεκάδες κεφάλια στις διαδηλώσεις, άφησαν έναν δημοσιογράφο ανάπηρο και ψέκασαν με καρκίνο εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές.
Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, η Νορβηγία δεν θα πρέπει να έχει πρόβλημα με το πώς θα αντιμετωπίσει τον δράστη των δολοφονικών επιθέσεων.
Όπως είναι γνωστό, η Νορβηγία απονέμει κάθε χρόνο το Νόμπελ Ειρήνης. Ανάμεσα σε αυτούς που έχουν βραβευτεί με το Νόμπελ Ειρήνης είναι και αρκετοί που είναι υπεύθυνοι για τη δολοφονία εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων.
Οπότε, ας δώσει φέτος η Νορβηγία το Νόμπελ Ειρήνης στον δράστη των δυο δολοφονικών επιθέσεων. Ας πάρει μια φορά το Νόμπελ Ειρήνης κι ένας Νορβηγός δολοφόνος. Να μείνει το Νόμπελ στη Νορβηγία.

Εμείς να προσθέσουμε ότι εάν είχε τη φαεινή ιδέα κανένας στην Ελλάδα να βγει μεταμφιεσμένος σε αστυνομικό θα είχε κάνει ολέθριο λάθος, σε μηδενικό χρόνο θα του είχαν ανοίξει το κεφάλι με κάνα σφυρί

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ


Από τις καλύτερες ταινίες του Κακογιάννη,μοτίβο και σκηνοθετική ματιά αρχαίας τραγωδίας με φόντο την Υδρα και Χορό τους κατοίκους της

Σε καθεστώς περιορισμένης χρεοκοπίας και από Moody's

Ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody's υποβάθμισε σήμερα κατά τρεις μονάδες το μακροπρόθεσμο χρέος της Ελλάδας, από Caa1 σε Ca, ήτοι κατά μόνον μια βαθμίδα υψηλότερα από την διαβάθμιση "χρεοκοπία", υποστηρίζοντας ότι πλέον η πιθανότητα υλοποίησής της είναι "σχεδόν 100%", θέτοντάς το χρέος σε καθεστώς "περιορισμένης χρεοκοπίας".
Ο οίκος εκτιμά ότι η χώρα δεν θα είναι σε θέση να καταβάλει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της απέναντι στους ιδιώτες πιστωτές. Σε ανακοίνωσή του ο οίκος Moody's εξηγεί ότι η αναγγελία ενός δεύτερου σχεδίου διάσωσης και η ανταλλαγή παλαιοτέρων ελληνικών ομολόγων με νέα που το συνοδεύει, "σημαίνει ότι οι ιδιώτες πιστωτές θα έχουν απώλειες".
Σύμφωνα με τη Moody's, το νέο πακέτο στήριξης που ενέκρινε την προηγουμένη εβδομάδα η ευρωζώνη για την Ελλάδα, θα υποβοηθήσει στη μείωση του χρέους της χώρας, αν και αυτή αντιμετωπίζει ακόμη μεσοπρόθεσμα προβλήματα φερεγγυότητας και σημαντικούς κινδύνους στην εφαρμογή του προγράμματος που έχει εξαγγελθεί.
"Το ανακοινωθέν πρόγραμμα της ΕΕ από κοινού με την ανακοίνωση του Διεθνούς Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικής (IIF) καθιστούν σαφές ότι η πιθανότητα μιας βεβαρημένης (distressed) ανταλλαγής (χρέους), και άρα μιας χρεοκοπίας, επί των ελληνικών κρατικών ομολόγων είναι σχεδόν 100%", ανακοίνωσε ο οίκος.
Σύμφωνα με τον ίδιο οίκο, "το (ελληνικό) χρέος θα παραμείνει σε επίπεδα ανώτερα του 100% του ΑΕΠ επί σειρά ετών και θα αποτελεί σημαντική απειλή στην εφαρμογή δημοσιονομικών και οικονομικών μεταρρυθμίσεων".
Σημειώνεται ότι σε καθεστώς περιορισμένης χρεοκοπίας (Restricted Default) έχει θέσει την Ελλάδα και ο διεθνής οίκος Fitch, υποβαθμίζοντας το ελληνικό αξιόχρεο στο επίπεδο "CCC", ήτοι μια βαθμίδα υψηλότερα εκείνου της Moody's.
Στην έκθεσή του για την ελληνική οικονομία αναφέρει ότι η σύνοδος της ΕΕ για την Ελλάδα αποτελεί ένα σημαντικό και θετικό βήμα προς την κατεύθυνση της χρηματοοικονομικής σταθερότητας στην Ευρωζώνη.
Σημειώνει ότι η νέα αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας θα τεθεί στα χαμηλά επίπεδα της κερδοσκοπικής βαθμίδας και τονίζει ότι θα επαναθέσει αξιολογήσεις μετά-χρεοκοπίας στην Ελλάδα, όταν "θεραπευθεί" η πιστωτική χρεοκοπία.
Προσθέτει ακόμα ότι η μείωση των επιτοκίων και οι παρατάσεις στις λήξεις των ομολόγων, αποτελούν μια πιθανή ευκαιρία για επανάκτηση του ελληνικού αξιόχρεου.
Η Fitch τονίζει ότι το "δεδικασμένο" του αποτελέσματος της συνόδου με συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών (private sector involvement-PSI) θα εφαρμοστεί και στην Πορτογαλία και την Ιρλανδία, παρά τις δηλώσεις των Ευρωπαίων ηγετών περί του αντιθέτου.

Zorba the Greek [ Alexis Zorbas ]


Η σκηνή από την ταινία σήμερα μπορεί να λοιδωρείται ως φολκλόρ από τους προχωρημένους έλληνες μικροαστούς των Βισσοβανδήδων αλλά αποπνέει μία δωρική αξιοπρέπεια και χαρά για τη ζωή που δεν βρίσκεται σήμερα.
Μιχάλη Κακογιάννη καλό δρόμο...

Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο Μιχάλης Κακογιάννης


Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο Μιχάλης Κακογιάννης. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο μεγάλος Έλληνας σκηνοθέτης άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου είχε εισαχθεί πριν μερικές ημέρες με αναπνευστικά και καρδιολογικά προβλήματα.

Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

«Εξι παιδιά στα κάτεργα και η δημοκρατία στο εδώλιο»

Της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΚΑΤΗ

Νομικοί, άνθρωποι των γραμμάτων και της πολιτικής, πολίτες από διάφορες τάξεις επικοινώνησαν με την «Ε» εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για τη Δικαιοσύνη των «δύο μέτρων και δύο σταθμών» που εξάντλησε την αυστηρότητά της επιβάλλοντας εξοντωτικές ποινές στους 20χρονους, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για εκρήξεις μικρής ισχύος της Συνομωσίας Πυρήνων Φωτιάς, χωρίς ανθρώπινα θύματα, ενώ την ίδια ώρα οι υπεύθυνοι πολύκροτων σκανδάλων, που ταλανίζουν το δημόσιο, πολιτικό και οικονομικό βίο της χώρας, χαίρουν προκλητικής ασυλίας.
Με σκληρή γλώσσα μάς μίλησε ο Γιώργος Κακουλίδης, χαρακτηρίζοντας τα όσα διαδραματίστηκαν στο δικαστήριο μετά την έκδοση της απόφασης «μακάβρια σκηνοθεσία».

Γ. ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ

Ποιητής

«Ντρέπομαι»

«Το κράτος -υποστήριξε ο κ. Κακουλίδης- όσο διάστημα διαρκούσε η δίκη βρισκόταν σε μόνιμη κατάσταση παραληρήματος, με αποκορύφωμα τα ελεεινά γεγονότα που ξέσπασαν στην αίθουσα των δικαστηρίων.

Η Δικαιοσύνη εξελίσσεται σε μια θρησκευτική σέχτα με όρους ιεράς εξέτασης. Η παρακμή της είναι αντίστοιχη των ποινών που επέβαλαν στα παιδιά. Οσο για τους διανοούμενους, δεν υπάρχουν πιο φοβισμένα πλάσματα που έχουν μετατρέψει τη σκέψη σε τόπο προσκυνήματος του κράτους. Η συμπεριφορά των μπάτσων είχε το γνωστό χαρακτηριστικό της έλλειψης φαντασίας. Αυτό θα πληρώσουν και θα πληρώσουμε. Γιατί δεν μπορούν να διανοηθούν τι κύκλο άνοιξαν. Πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο των ημερών, το οποίο εύχομαι και προσεύχομαι να μην πέσει στα χέρια των γνωστών δημοσιογράφων, ικανών μόνο για νεκρώσιμες ακολουθίες. Ως ποιητής ντρέπομαι που κυκλοφορώ μέσα σ' αυτή την πολιτεία».

Ενώ, όπως χαρακτηριστικά μας είπε η φοιτήτρια, Αλεξάνδρα Κ. (τα πλήρη στοιχεία της είναι στη διάθεση της εφημερίδας): «Αυτή η Δικαιοσύνη δεν πείθει κανέναν. Οταν όλοι οι κλέφτες είναι έξω δεν μπορεί να βάζουν τόσα χρόνια σε νέα παιδιά».

Εξάλλου, σε δηλώσεις τους προς την «Ε» έγκριτοι νομικοί μίλησαν για «παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας, ανατροπή της ζυγαριάς και σκοπιμότητες».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΕΙΡΔΑΡΗΣ

ποινικολόγος -ειδικός στα ανθρώπινα δικαιώματα

«Παραβιάζουν την αρχή της αναλογικότητας»

«Πραγματικά εξέπληξαν οι επιβληθείσες ποινές. Ποινές εξοντωτικές που παραβιάζουν την αρχή της αναλογικότητας. Η αυστηρότητα των ποινών δεν αποτελεί περιεχόμενο μιας δίκαιης δίκης, αφού η επιείκεια αποτελεί συστατικό στοιχείο μιας απόφασης. Στην περίπτωση αυτή ο δικαστής υπερβαίνει ο ίδιος το όριο της νομιμότητας της δίκαιης δίκης και καθιστά προβληματική την απόφασή του.

Επίσης πρόβλημα δημιουργεί η απόρριψη των αιτημάτων αναστολής των ποινών λόγω άσκησης έφεσης. Οταν το ίδιο το δικαστήριο που εξέδωσε την απόφαση θεωρεί ως δεδομένη την καταδίκη των κατηγορουμένων στο δεύτερο βαθμό, παραβιάζεται το τεκμήριο της αθωότητας. Το τεκμήριο ότι ο κατηγορούμενος είναι αθώος μέχρι να εκδοθεί αμετάκλητη απόφαση που θεσπίζεται από την ΕΣΔΑ υπερισχύει κάθε άλλης διάταξης νόμου και καθιστούσε ενδεδειγμένη τη χορήγηση της αναστολής».

ΣΤ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ- ΓΟΝΑΤΑΣ

αναπληρωτής καθηγητής Ποινικού Δικαίου

«Δύο μέτρα και δύο σταθμά»

«Το Εφετείο Αθήνας, μέσω των αποφάσεών του, ως προς το ανασταλτικό αποτέλεσμα της έφεσης για κακουργηματικές πράξεις, ακολουθεί δύο μέτρα και δύο σταθμά. Εχει προκαλέσει κατάπληξη σε δικαστικούς κύκλους με πόση ευκολία το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας τον προηγούμενο μήνα καταδίκασε πατέρα για αποπλάνηση της δίχρονης κόρης του και απεχθή βιασμό κατά θετής κόρης του. Εκεί, χωρίς καν να κρατήσει το πρόσχημα της διάσκεψης, στη συνολική ποινή της κάθειρξης των 12 ετών έδωσε με τόση ευκολία το ανασταλτικό αποτέλεσμα αφήνοντας πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο που λήφθηκε η απόφαση αυτή.

Ενώ για τους καταδικασθέντες στην υπόθεση των Πυρήνων, και μάλιστα για κάποιους με ελαφρυντικά, και χωρίς να έχει προκληθεί κανένας κίνδυνος ζωής, θεώρησε ότι το ανασταλτικό στην έφεση δεν έπρεπε να δοθεί, προφανώς γιατί τους θεώρησε ιδιαίτερα επικίνδυνους».

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΙΡΗΣ

ποινικολόγος

«Σκόπιμα σκληρές»

«Εξοντωτικές ποινές σε ενήλικους μετεφηβικής ηλικίας κάνουν όχι μόνο τον νομικό αλλά τον μέσο πολίτη αυτής της χώρας να διερωτάται ποιος ο σκοπός επιβολής των; Δεδομένου ότι οι επιβληθείσες ποινές στην εν λόγω υπόθεση δεν υπηρετούν σε καμιά περίπτωση παιδαγωγικό σκοπό, που εξ ορισμού θα έπρεπε να υπηρετούν, ούτε το σκοπό της γενικής πρόληψης αλλά ούτε εξυψώνουν το κύρος της Δικαιοσύνης, αφού δύνανται να παράγουν μόνο βία, προφανώς εξυπηρετούν είτε πολιτικές σκοπιμότητες είτε τους ίδιους τους εκδότες τους. Αλλωστε οι ποινές αυτές συγκρινόμενες με άλλες ποινές που επεβλήθησαν ή και δεν επεβλήθησαν για πολύκροτες υποθέσεις που ταλάνισαν το δημόσιο πολιτικό και οικονομικό βίο της χώρας, καταδεικνύουν ότι είναι σκόπιμα σκληρές».

ΑΝΔΡ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ

ποινικολόγος (συνήγορος, μαζί με τον Αλέξη Αναγνωστάκη, των οικογενειών των θυμάτων της «Ρικομέξ»).

«Ανατράπηκε η ζυγαριά»

«Οι ποινές είναι υπερβολικά σκληρές. Τελούν σε μεγάλη δυσαναλογία με τις πράξεις που δικάστηκαν -ανάφλεξη κατσαρόλας χωρίς θύματα- και τις προσωπικές συνθήκες των κατηγορουμένων (μετέφηβοι, με ιδεολογικές ανησυχίες). Παρήγαγαν ένα άδικο αποτέλεσμα κόντρα προς το πνεύμα του εσωτερικού και υπερκείμενου δικαίου.

Ανατράπηκε η ζυγαριά και έμεινε το σπαθί ανεξέλεγκτο να καρφώνει βαθιά.

Τέτοια καρφώματα ανάβουν τη φωτιά της απείθειας και της λαϊκής εξέγερσης».

Γ. ΠΑΝΟΥΣΗΣ

εγκληματολόγος

Η σοφία της επιείκειας

Ο πομπός χρόνια τώρα

σου φωνάζει out of order

Ελσα Κορνέτη, Ερινύες vs Ευμενίδες

Η κοινωνία πρέπει να αμυνθεί απέναντι σε όποιον και σε ό,τι απειλεί τη συνοχή και τις αξίες της. Το κοινωνικό συμβόλαιο αναθέτει στα όργανα της πολιτείας τη δίκαιη και ανάλογη τιμωρία των παραβατών του νόμου.

Στις παραπάνω λειτουργίες μπαίνει όμως ένα όριο. Και ως όριο δεν εννοώ τον αυτονόητο σεβασμό των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας των κατηγορουμένων/ καταδικασθέντων/ κρατουμένων, αλλά την αθέατη γραμμή ανάμεσα στον ανταποδοτικό/εκδικητικό (;) παραδειγματισμό και το διαπλαστικό/αποκαταστατικό ρόλο της ποινής. Την αθέατη αυτή γραμμή, την οποία έχει καθορίσει ο νομικός μας πολιτισμός, πρέπει να τη βλέπουν όλοι (είτε φοράνε ιδεοληπτικά ματογυάλια είτε κρατούν τη ρομφαία της καταστολής ή αποστολής).

ΥΓ. Στις 10/02/09 στο πανεπιστήμιο, στην πόρτα του γραφείου μου, τοποθετήθηκε εμπρηστικός μηχανισμός, κίνηση που διεκδικήθηκε στα indymedia από τους «Πυρήνες». Είτε έτσι είτε αλλιώς, η άποψή μου για την επιείκεια δεν αλλάζει.

ΝΙΚΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ

μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής

Ποινές εξόντωσης για τους «Πυρήνες» και για τη Δημοκρατία

Οι εξοντωτικές και άδικες ποινές για νέους ανθρώπους που εκρίθη ότι συμμετείχαν στους «Πυρήνες της Φωτιάς» προκαλούν ανατριχίλα και φόβο σε μια συγκυρία που η κοινωνία και ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι υφίστανται πρωτοφανείς και πολύ οδυνηρές συνέπειες λόγω των πολιτικών που διαχειρίζονται υπέρ του κεφαλαίου την κρίση χρέους της χώρας μας.

Θα ήταν επιεικείς οι όροι «επιλεκτική δημοκρατία» και «επιλεκτική δικαιοσύνη», πάνω στην επέτειο μάλιστα της μεταπολίτευσης, κατ' αναλογία της «επιλεκτικής χρεοκοπίας» που μας ταλανίζει, για να ορίσει κανείς το ύψος και τη βαρβαρότητα που εμπεριέχουν οι ποινές από 11 έως 37 χρόνια για ενέργειες που δεν έθιξαν, κατά κοινή ομολογία, ούτε ανθρώπινη ζωή ούτε βέβαια τη συνταγματική τάξη. Βεβαίως, επί δικτατορίας δεν υπήρχαν ο τρομονόμος 1 και ο τρομονόμος 2, κατ' εφαρμογήν του οποίου με την πιο αυστηρή δυνατή εκδοχή επέλεξαν να λειτουργήσουν οι συγκεκριμένοι δικαστές, είναι όμως, δυστυχώς, σε πλήρη αναλογία με τις χθεσινές ποινές οι αντίστοιχες των τότε στρατοδικείων για τις κροτίδες και για τη σύσταση οργανώσεων.

Αν μη τι άλλο την πρόσφατη διετία η ελληνική κοινωνία, κυρίως τα όλο και αυξανόμενα τμήματά της που δεν αρκούνται στον καναπέ και δεν θεωρούν τη σιωπή χρυσό, έχει αντιληφθεί ποιοι είναι οι πραγματικοί, ως φυσικά πρόσωπα και ως σύνολα, αντίπαλοι που διαπλέκονται, παρανομούν ασύστολα, έχουν το ακαταδίωκτο, καλύπτονται ως οργανικά στοιχεία όλων των εξουσιών και -βεβαίως- κερδοφορούν ασύδοτα συμπεριφερόμενοι ταυτόχρονα ως πατριδοκάπηλοι και εθνοσωτήρες νέας κοπής.

Πώς είναι δυνατόν μέσα σ' ένα τέτοιο περιβάλλον που βοά η κοινή γνώμη και στενάζει ιδιαίτερα η νεολαία δίπλα στον κόσμο της εργασίας, της ανεργίας και των μεταναστών για τη συστηματική φτωχοποίηση και αυταρχοποίηση, στην οποία επιβάλλονται από την κυβερνητική εξουσία και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, να εκφωνούνται και να καθαρογράφονται «εν ονόματι του ελληνικού λαού» τέτοιες αποφάσεις;

Να καταδικάζονται νέοι πολίτες για ηθική αυτουργία (!) με ταυτόχρονη αναγνώριση ότι δεν έχουν συλληφθεί οι «φυσικοί αυτουργοί» των πράξεων που κρίνονται; Να μη γίνονται δεκτά για νέους εικοσάχρονους επιστήμονες τα εύλογα ελαφρυντικά που αφορούν τον πρότερο έντιμο βίο, την καλή διαγωγή στην κράτησή τους κ.ά.; Να ονομάζεται συλλήβδην τρομοκρατική δράση οτιδήποτε εκφράζει την ελάχιστη πολιτική ανυπακοή από τα επεισόδια της Κερατέας, έως τα κινήματα «Δεν πληρώνω», έως τη νόμιμη αντίσταση των πολιτών στον πολύωρο χημικό πόλεμο της 28ης και της 29ης Ιουνίου στο Σύνταγμα;

Αυτές οι αποφάσεις ενισχύουν, δυστυχώς, τα επιχειρήματα όσων -και είναι όλο και πιο πολλοί, παρ' ότι προσωπικά δεν τα ενστερνίζομαι- ισχυρίζονται ότι ο διεθνής οικονομικός έλεγχος στο πλαίσιο των αποφάσεων της ελληνικής κυβέρνησης για τα βάρβαρα οικονομικά μνημόνια οδηγεί νομοτελειακά σε περιστολή της δημοκρατίας στα όρια της αντισυνταγματικής εκτροπής, με ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα. Σε κάθε περίπτωση, τέτοιες αποφάσεις, ακόμη κι αν δεχτούμε ότι δεν αποτελούν προϊόν υπαγόρευσης ή γενικότερης συμπεριφοράς της Δικαιοσύνης, γίνονται οργανικό στοιχείο των πολυπλόκαμων μηχανισμών που έχουν στηθεί για να προκαλούν «σοκ και δέος» στη δοκιμαζόμενη κοινωνία μας.

Επί τη ευκαιρία είναι χρήσιμη η υπόμνηση για την ανάγκη να τοποθετηθούν δημόσια, σε σχέση με τέτοια ακραία φαινόμενα, προς όλους που έχουν τη δυνατότητα να σπάσουν την αφωνία και το φόβο που θέλει να επιβάλει η αντιδραστική ομογενοποίηση των μίντια και των νεοφιλελεύθερων, πάσης απόχρωσης, πολιτικών μας.


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ

«Μεταξύ στρατοδικείου και Ιεράς Εξέτασης»

«Τώρα η Ελλάδα μπορεί να κοιμάται ήσυχη. Η δικαιοσύνη του ΠΑΣΟΚ καταδίκασε σε κάθειρξη 11 χρόνων τη 18χρονη τότε Κωνσταντίνα χωρίς καμία απόδειξη, κανένα στοιχείο εξακριβωμένο, ούτε καν με βάση την ηλικία της. Μπορεί να είναι η μοναδική πολιτική κρατούμενη κάτω των 20 στον κόσμο. Αν υπάρχει άλλη, θα είναι σε κάποια χώρα της Μπανανίας».

Ετσι ξεκινά την καταγγελτική επιστολή του, προς την «Ε», ο Νίκος Καρακατσάνης, πατέρας της 20χρονης Κωνσταντίνας.

Και συνεχίζει:

«Την καταδίκασαν σε μία δίκη μεταξύ στρατοδικείου και Ιεράς Εξέτασης, χωρίς να ληφθούν υπ' όψιν ούτε τα πρακτικά, ούτε οι μάρτυρες, ούτε όλα τα στοιχεία που φώναζαν για την αθωότητά της. Το αδίκημα: δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις, να μην πηγαίνει Εξάρχεια, να μην διεκδικεί, να μην έχει πολιτική άποψη, να σκύψει το κεφάλι και να παρακαλέσει για επιείκεια. Η ποινή έπρεπε να είναι εξουθενωτική.

«Ποιον τρομοκράτησε;»

Εγώ όμως προκαλώ όλη την έδρα, όλη την Ελλάδα, ιδιαίτερα τον Αρσένη και την Κατσέλη, να μου αποδείξουν τι έκανε το παιδί μου, ποιον έβλαψε, ποιον τρομοκράτησε.

Την κατηγορούν ότι στα 17 ήταν τρομοκράτης και δεν ντρέπονται. Τρομοκράτες είναι αυτοί και οι υποτελείς τους που έχουν φέρει τον Ελληνα σε απόγνωση και κυκλοφορούν ελεύθεροι. Ολες οι ληστρικές συμμορίες των πολιτικών που ξεφτίλισαν το έθνος και φυλάκισαν το παιδί μου απλά επειδή έχει το ανάστημα να σταθεί απέναντί τους.

»Δεν γινόταν τίποτα όμως. Η απόφαση είχε βγει. Το κόμμα πρέπει να δείξει ότι έχει πατάξει την τρομοκρατία. Οι καρέκλες πρέπει να σωθούν. Μιλάω βέβαια για το κόμμα του Γιωργάκη και Σία. Για το κόμμα αυτό, που καμία σχέση δεν έχει με το ΠΑΣΟΚ του Αντρέα, του Γεννηματά, της Μελίνας, του Τρίτση και όλων αυτών που δίδαξαν δημοκρατία, σεβασμό στον πολίτη και δικαιοσύνη για όλους ίδια. Μιλάμε για ένα κόμμα που ο αρχηγός τους τρέχει να καλύψει τις λαμογιές των συντρόφων του με δήθεν εξεταστικές και στάχτη στα μάτια.

Γιατί δεν βάζουν τους ίδιους δικαστές να δικάσουν τους Μαντέλη και Αλογοσκούφη, Σημίτη, Τσοχατζόπουλο, Ρουσόπουλο, Παπαντωνίου, Βουλγαράκη και όλους τους άλλους έτσι για να δούμε και εκεί αν έχουν τα κότσια και τη μαγκιά να ρίξουνε τις ποινές στο όριο του νόμου.

Επρεπε δηλαδή η Δικαιοσύνη σας να δείξει ότι υπάρχει στην πλάτη του παιδιού μου;

Τα μωρά έγιναν σύνθημα

Υπουργέ, επειδή είσαι καινούργιος σε αυτό το υπουργείο και δεν σε έχουν ενημερώσει οι συναγωνιστές σου, Παπουτσής, Καστανίδης, Χρυσοχοΐδης, θα σου πω εγώ: το μόνο έγκλημα που έκαναν αυτά τα παιδιά ήταν ότι τόλμησαν να αγανακτήσουν πριν απ' όλους εμάς. Και ο λαός το τόλμησε. Τα μωρά με τις κατσαρόλες γίνανε σύνθημα. Εκατοντάδες χιλιάδες λαού σε όλες τις πλατείες κατσαρόλες κρατάγανε. Η τέχνη τα τίμησε. Κορυφαίος συνθέτης και μοναδικός ερμηνευτής τραγουδάει "Φίλε μου ξεκόλλα, πάρε κατσαρόλα, πες και στα παιδιά να 'ρθουν μια βραδιά, να τα κάψουν όλα", σαν ελάχιστο φόρο τιμής γι' αυτούς που δεν κάνανε τίποτα για πάρτη τους, γι' αυτούς που υποθηκεύσανε τα νιάτα τους πίσω από τα κάγκελα και δεν είναι μόνο το τραγούδι.

Είναι όλοι οι Ελληνες εκτός από τους δικούς σας τους βολεμένους. Αυτό είναι και το μεγάλο έγκλημα που κάνανε. Ενόχλησαν το σύστημα, ξυπνήσανε μνήμες και συνθήματα που λέγαμε τα χρόνια πριν γεννηθούν τα μωρά. Τα θυμάσαι υπουργέ. Είναι αυτά που με πολλούς από εσάς τα λέγαμε μαζί στους δρόμους και είναι όλα επίκαιρα παραδείγματα. "Λαέ πεινάς, γιατί τους προσκυνάς", "Μπάτσοι- γουρούνια- δολοφόνοι", "Ψωμί, παιδεία, ελευθερία" και ο σύντροφός σου ο Παπουτσής τα θυμάται γιατί τα εφάρμοσε κατά γράμμα στο Σύνταγμα. Μόνο το τανκ του Ντερτιλή έλειπε. Τώρα, λοιπόν, που η Κωνσταντίνα είναι στην πυρά σας, βγείτε άφοβα στο δρόμο, στο καφενείο, στο γήπεδο, βγείτε να καμαρώσετε μια χώρα, που μόνο εσείς μπορέσατε να καταντήσετε έτσι.

Δεν έκανε τα λάθη μου

Είναι τιμή μου, λοιπόν, που η κόρη μου δεν έκανε το δικό μου λάθος να ανήκει σε φτηνές παρατάξεις.

Είναι καμάρι μου που έχω παιδί αυτό το παλικάρι. Η πατρίς του Διγενή και του Διάκου, η πατρίς μου, σήμερα χώρα υποτελών. Τελειώνοντας, ευχαριστώ όλους όσοι σεβάστηκαν το Γολγοθά μου. Ευχαριστώ όλα τα παιδιά που φάγανε ακόμα και ξύλο, προκειμένου να συμπαρασταθούν στο παιδί μου. Ευχαριστώ τους μάρτυρες, ευχαριστώ τον κ. εισαγγελέα που έστω και την τελευταία στιγμή πήρε χαμπάρι πού πάει η δίκη και έκανε ό,τι μπορούσε για να γλιτώσει τα παιδιά από την κρεμάλα.

Το Δικαστήριο μπορεί να έστειλε 6 παιδιά στα κάτεργα, αλλά να είναι σίγουρο ότι έστειλε και 600 παιδιά στα Εξάρχεια. Ετσι δεν είναι, Μίκη; Είμαστε δυο, είμαστε τρεις, είμαστε χίλιοι δεκατρείς. Τέλος, ευχαριστώ τον από δεκαετίες φίλο μου και υπερασπιστή του παιδιού μου, Νίκο Κωνσταντόπουλο. Ευχαριστώ την κόρη του Ζωή που υπερασπίστηκε τη Νίνα μου σαν αδερφή της και τους παρακαλώ, αφού συνεννοηθούν με το παιδί μου, όλες οι κινήσεις που παρέχει ο νόμος να γίνουν. Λίγο αργότερα που θα έχει ξεβρωμίσει ο τόπος και οι δίκες θα είναι καθαρά αντικειμενικές».
enet.gr

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011


Τώρα που οι φάμπρικες της Γερμανίας θα εγκατασταθούν στην Ελλάδα τί θα τραγουδάμε ;
"μια βραδιά στο Λιανοκλάδι λίγο έξω απ το σταθμό";

Γιαβόλ

Σχέδιο με 16 προτάσεις για ενέργεια, τουρισμό και μεταφορές,κατέθεσαν Γερμανοί επιχειρηματίες στην Ελληνική κυβέρνηση μόλις 24 ώρες μετά την συμφωνία που επετεύχθη προχτές.
Ζητούν μεταξύ άλλων ειδικό φορολογικό και εργασιακό καθεστώς υπεράνω της ελληνικής νομοθεσίας!
Και μετά λένε ότι δεν ήταν όλα προσυμφωνημένα.
Ξεπουλημένοι Σωτήρες

Amy Winehouse - Back To Black


Νεκρή βρέθηκε στο διαμέρισμα της όπως ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία.

Άκου Ελληνάκο


Άκου Ελληνάκο εκεί στην παραλία που κάνεις αντίσταση στην κρίση...
Τις γλύτωσες τις καταθέσεις σου, προς το παρόν, που είναι και το μόνο που σε νοιάζει..
Βέβαια θα τις χάσεις σιγά-σιγά όταν θα σε απολύσουν, ή θα σου μειώσουν το μισθό και τη σύνταξή σου και αναγκαστικά θα τραβάς απ' τα έτοιμα.
Όταν δεν θα' χεις να πληρώσεις τα δάνεια που πήρες τότε που έγινες σε μια νύχτα από ψωμόλυσσας ,εύπορος, μασώντας την παραμύθα του δανεικού ,θα τις χάσεις , πρώτα τις καταθέσεις και μετά τα σπίτια και τ' αυτοκίνητα..
Αλλά προς το παρόν τις γλύτωσες τις καταθέσεις σου και πανηγυρίζεις γι΄αυτό.
Βέβαια έδωσες κάτι μικροανταλλάγματα...
Τη χώρα σου ολόκληρη για πάντα, ενέργεια, τουρισμό, Μνημεία, θάλασσες, βουνά αλλά μήπως σε νοιάζει;
Τουρίστας ήσουν πάντα και σε βάρος της ζούσες ανερυθρίαστα και άκοπα.
Έδωσες και το μέλλον των παιδιών σου και των εγγονών σου αλλά μήπως και πιό πριν πάλι απ το Μέλλον των παιδιών σου δεν έτρωγες καταπατώντας , καίγοντας τα δάση, μολύνοντας ποτάμια και θάλασσες, σκοτώνοντας τα ζώα, βρωμίζοντας και καταστρέφοντας;
Συνηθισμένος είσαι φιλοτομαριστή Ελληνάκο.
Συνέχισε λοιπόν την μικροαστική σου απάθεια και αποκτήνωση .
Άλλωστε αυτή δεν σε κράτησε ζωντανό μέχρι τώρα;

για σένα Ελληνάκο πρέπει να τό γραψε ο Ράιχ το παρακάτω:

"...Δεν θέλεις να γίνεις αητός, Ανθρωπάκο. Γιαυτό σε τρώνε τα όρνεα.
Φοβάσαι τους αητούς κι' έτσι ζεις κοπαδιαστά και κοπαδιαστά εξολοθρεύεσαι.
Γιατί μερικά από τα κοτόπουλα σου έχουν κλωσσήσει αυγά όρνεων. Και τα όρνεά σου έχουνε γίνει οι Φύρερ σου ενάντια στους αητούς, τους αητούς που θελήσανε να σε οδηγήσουν σε μακρινότερες, πιο υποσχετικές αποστάσεις. Τα όρνεα σε δίδαξαν να τρως ψοφίμια και ν'ασαι ικανοποιημένος με ελάχιστα σπειριά σιτάρι.

Σ' έμαθαν και να ορύεσαι "Ζήτω, ζήτω, Μέγα Όρνεο!".

Τώρα λιμοκτονείς και πεθαίνεις κι' ακόμη φοβάσαι τους αητούς που κλωσσάνε τα κοτόπουλά σου."

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!


Την προκλητική, όπως τη χαρακτηρίζει, απόφαση του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης των Τυφλών (ΚΕΑΤ) να μείνουν εκτός εκπαίδευσης τα παιδιά ανασφάλιστων και μεταναστών καταγγέλλει με ανακοίνωση της η Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Τυφλών (ΕΣΚΤ). Αποτέλεσμα της πολιτικής περικοπών είναι χιλιάδες παιδιά που χρειάζονται ειδική αγωγή να μείνουν αβοήθητα.....

Συγκεκριμένα, η ΚΕΑΤ ανακοίνωσε με επιστολή στους γονείς τυφλών παιδιών ότι είναι απαραίτητη η «επικυρωμένη φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου Υγείας του ασφαλιστικού φορέα τους, καθώς και της τρίτης σελίδας, που δηλώνει τη θεώρηση για την αντίστοιχη χρονιά». Επίσης, ζητά τη βεβαίωση εγγραφής στα μητρώα τυφλών, ώστε να επανεγγραφούν τα παιδιά τους στα ειδικά σχολεία τη φετινή χρονιά.

Έτσι, παιδιά των οποίων οι γονείς δεν έχουν βιβλιάριο Υγείας, είτε γιατί είναι άνεργοι είτε γιατί είναι ανασφάλιστοι, δεν θα έχουν την δυνατότητα να εγγραφούν. Επιπλέον, κινδυνεύουν να αποκλειστούν και όσοι δεν είναι Έλληνες πολίτες, δηλαδή τα παιδιά των μεταναστών.

Σύμφωνα με την Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Τυφλών, οι γονείς των παιδιών με προβλήματα όρασης βρίσκονται σε πανικό, αφού, όντας με συρρικνωμένο εισόδημα λόγω κρίσης, άλλοι απολυμένοι ή υποαπασχολούμενοι, καλούνται να πληρώνουν όλο και περισσότερα για τις θεραπείες και την αποκατάσταση των παιδιών τους ή για τροφεία στα κέντρα ειδικής αγωγής. «Πολλά παιδιά αναγκάζονται να σταματήσουν θεραπείες, φάρμακα, εκπαίδευση επειδή οι γονείς δεν έχουν να πληρώσουν» σημειώνει η ΕΣΚΤ. «Τα τελευταία χρόνια και με πρόσχημα την κρίση η πολιτική που ακολουθείται από τις κυβερνήσεις είτε του ΠΑΣΟΚ είτε της ΝΔ και τα στηρίγματα τους θέλουν τους ανάπηρους εκτός της ειδικής αγωγής και άνεργους».

Το περιστατικό αυτό είναι το τελευταίο μόνο από τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τελευταία τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Την περασμένη χρονιά σημειώθηκε κλείσιμο της σχολής κωφών, διαπιστώθηκε υποχρηματοδότηση και μεγάλες ελλείψεις προσωπικού πολλών σε πολλά ειδικά κέντρα, ενώ καταγγέλθηκε η μη καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζόμενων για πολλούς μήνες.

Όλα αυτά συμβαίνουν, ενώ πάνω από 1.500 κωφά και πολύ περισσότερα βαρύκοα παιδιά βρίσκονται εκτός ειδικής αγωγής. Συνολικά, ο αριθμός των παιδιών με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες στη χώρα μας που είναι εκτός ειδικής αγωγής ξεπερνά τις 180.000.

πρώτα ο μαθητής, ως γνωστόν, αλλά όχι όποιος κι όποιος μαθητής

Γίναμε λιγότεροι: 10.787.690 μας βρήκε η απογραφή

Λιγότερους μας βρήκε η απογραφή πληθυσμού που διενεργήθηκε το 2011 σε όλη την ελληνική Επικράτεια. Σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα ο πληθυσμός της χώρας είναι 10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι, εκ των οποίων 5.303.690 άνδρες (49,2%) και 5.484.000 γυναίκες (50,8%).

Τα οριστικά αποτελέσματα για το μόνιμο πληθυσμό, σε επίπεδο οικισμού, θα είναι διαθέσιμα το δεύτερο εξάμηνο του 2012. Ως τότε θα δημοσιοποιούνται και διάφορα άλλα ποιοτικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού.

Από τα προσωρινά αποτελέσματα της απογραφής του Μαΐου, που έδωσε στη δημοσιότητα η Στατιστική Υπηρεσία προκύπτει ότι οι πέντε δήμοι με τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή πυκνότητα (μόνιμοι κάτοικοι ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο) είναι οι: Καλλιθέας (21.067,6), Ν. Σμύρνης (20.740,6), Αθηναίων (16.830,4), Θεσσαλονίκης (16.703,3) και Νέας Ιωνίας (15.109,7).

Ακόμη, οι πέντε Δήμοι με τη μικρότερη πληθυσμιακή πυκνότητα είναι οι: Πρεσπών (3,05), Ζαγορίου (3,78), Παρανεστίου (3,85), Σφακίων (4,11) και Νεστορίου (4,27).

Σε διαθεσιμότητα ο Σταθμάρχης Μετρό Συντάγματος επειδή έδωσε άσυλο στους διαδηλωτές!


Σε διαθεσιμότητα έχει τεθεί ο σταθμάρχης του σταθμού του Μετρό στην Πλατεία Συντάγματος, επειδή διατήρησε ανοικτό τον σταθμό, παρά την εντολή που του δόθηκε να κλείσει τον σταθμό το απόγευμα της 29ης Ιουνίου.

Την ίδια στιγμή, κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού έδινε τις πρώτες βοήθειες σε συνεργασία με το σταθμό πρώτων βοηθειών της πλατείας Συντάγματος εντός του σταθμού, στον οποίο είχαν βρει καταφύγιο, μετά την αλόγιστη χρήση δακρυγόνων και βίας των δυνάμεων καταστολής.
Το θέμα θα απασχολήσει την Λαϊκή Συνέλευση της Πλατείας Συντάγματος που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 24 Ιουλίου.

Citrus:Παρουσίαση βιβλίου του Θωμά Κοροβίνη «Ο Γύρος του Θανάτου»

Ο πολυχώρος CITRUS στον Κάμπο της Χίου σας προσκαλεί την Τετάρτη, 27 Ιουλίου, στις 20:00, στην «Καλή Αυλή», στην παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου του Θωμά Κοροβίνη «Ο γύρος του θανάτου» (εκδόσεις Άγρα). Η παρουσίαση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ΕΚΕΒΙ και το βιβλιοπωλείο ΠΑΠΥΡΟΣ. Θα μιλήσουν ο χιώτης συγγραφέας Γιάννης Μακριδάκης και ο ίδιος ο συγγραφέας Θωμάς Κοροβίνης.

Το βιβλίο του Θωμά Κοροβίνη «Ο γύρος του θανάτου» είναι ένα δυναμικό δραματικό μυθιστόρημα εποχής. Μέσα από τις χειμαρρώδεις υποβλητικές αφηγήσεις χαρακτηριστικών προσώπων που μιλούν διαφορετικές γλώσσες, ανάλογα με τα βιώματα, το χαρακτήρα και το ρόλο που διαδραματίζουν, η αφηγηματική δράση παρακολουθεί το σκηνικό που επικράτησε στην Θεσσαλονίκη του κεντρικού άστεως και της συνοικίας μετά την Κατοχή και τον Εμφύλιο αλλά παράλληλα και τη ζωή στην ελληνική ύπαιθρο. Η βαριά, αδιέξοδη, τραγική για πολλούς, κοινωνική ατμόσφαιρα που διαμορφώθηκε μετά την Απελευθέρωση και τον Εμφύλιο αποτυπώνεται ανάγλυφα στις αποκαλυπτικές ωμές καταθέσεις, οι οποίες σκιαγραφούν την ψυχολογία των ανθρώπων και συσχετιζόμενες συνθέτουν το κοινωνικοπολιτικό πρόσωπο του καιρού. Ο χρόνος φτάνει μέχρι το 1960, όταν γίνεται είκοσι χρόνων ο βασικός ήρωας, στον οποίο όλοι αναφέρονται, ο Αρίστος, που στο πρόσωπό του ενσαρκώνεται ως έφηβος και ως νέος ο Αριστείδης Παγκρατίδης, ο φερόμενος και εκτελεσθείς ως «ο Δράκος του Σέιχ Σου».

Citrus Κάμπος

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Χρεοκοπία και με τη βούλα

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης, Fitch Ratings, ανακοίνωσε πριν λίγο την πρόθεσή του να υποβαθμίσει περαιτέρω την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας σε «επιλεκτική χρεοκοπία» (ή σύμφωνα με τον όρο που χρησιμοποιεί «περιορισμένη χρεοκοπία» - restricted default) ως συνέπεια των αποφάσεων που ελήφθησαν κατά τη χθεσινή σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ωστόσο, προσέθεσε, πιθανότατα θα επαναφέρει στην πρότερη βαθμίδα την αξιολόγηση της Ελλάδας μόλις ολοκληρωθεί το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων που συμφωνήθηκε χθες.